148.000 følger swingerpars eskapader

Swingerpar tager tyren ved hornene: Hvis I som par vil åbne jeres forhold, skal I gøre denne ene ting!

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Man kan fodre svin med likes likes og følgere på sociale medier - men det er alligevel påfaldende, at det amerikanske par Holli og Michael Bell fra Californien, USA, har 148.000 på twitter, hvor de passende kalder sig @swingtime69.

De er så heller ikke et helt almindeligt swingerpar, du kan støde på i mørket i den lokale swingerklub: Holli og Michael er nemlig ude på en mission for at fortælle verden om swingerlivets lyksagligheders, som blandt andet er swingercruises verden over, og udfordringer.

Med podcasts og hjemmeside forsøger de at sælge swinger-livsstilen. Senest har Holli og Michael, der har været kærester i ni år, optrådt på morgen-tv i Australien. ()Her fortæller parret, at de sagtens kan vende tilbage til den trygge monogami, hvis swingerlivet bliver for kompliceret.

Modig kvinde: Så vild var min ferie på sex-resort

Kommunikation
Åben og ærlig kommunikation er uomgængeligt, hvis man som par skal kunne overleve sex med fremmede, er parrets hovedbudskab:

- Et åbent forhold kræver åben kommunikation, Man skal kunne sige hvad som helst til sin partner uden at frygte noget. Man skal tale-tale-tale, og mange glemmer det, siger Holli, der er opvokset som mormon.

Michael supplerer med en lille ejendomsmægler-analog;

- Der handler det om beliggenhed-beliggenhed-beliggenhed, for dette er det kommunikation-kommunikation-kommunikation.

Børn
De afslører også, hvad folk typisk vil vide om  deres livsstil: Hvad fortæller I jeres børn?

- Og vi fortæller alderspassende ting, siger Holli, og Michael supplerer med dette om deres teenagadatter:

- Hun spurgte for nylig, hvad en swinger er. Hun spurgte ikke, om vi er swingere. Og det er passende. Det er ikke passende i den alder, at vi sætter os ned og fortæller detaljer om vores sexliv. Det gør et monogamt par heller ikke, siger Michael, der håber, at deres optræden i medierne er med til at aftabuisere og normalisere livsstilen - ligesom LBGT efterhånden også er blevet mere accepteret.

Holli har også råd til par, der er nysgerrige på swingerlivet, men den ene er mere opsat end den anden:

- Man skal aldrig bevæge hurtigere end den langsomste person i forholdet, man skal ikke presse sin kæreste til at gøre noget, som vedkommende er utryg ved.

Michael supplerer:

- Det ikke er en livsstil, der passer til alle.

Familie
Parret har ikke mistet familie og venner på at springe ud som swingere, og de føler sig ikke dømt eller nedgjort.

- Nogle af vores venner har været med på events, hvor de har observeret,  men ikke deltaget og byttet partnere. Og så stiller de ofte nysgerrige spørgsmål. Og selv Hollis mormonfamilie har accepteret livsstilen, uden de dog taler om den hele tiden.

Charlotte, 50: Swinger gerne med sorte mænd og indvandrerfyre

Danske Mie har swingerklub: Børnene ved det godt
Mie og Torben har den store swingerklub Tucan, der ligger i Trekantsområdet, og fem sammenbragte børn.

- Da vi for ti års tid siden åbnede Tucan i en tidligere bed&breakfast og skulle lave reklame for klubben i lokalaviserne, kunne vi godt regne ud, at det ville komme børnene for øre. Så vi samlede dem til husmøde for at ruste dem. De var dengang mellem ti og 16. Vi fortalte, at vi lavede en klub, hvor voksne hyggede sig, og at det var en livsstil for nogle. Men vi sagde ikke, at vi selv var swingere.

- Og de reagerede med ‘adr,’ og ‘klamt’ og den slags udtryk. De måtte spørge om alt, men de spurgte ikke, om vi var. Ingen teengagere vil høre mor og fars sexliv. Men efterhånden gættede de det nok.

Og som årene er gået, er børnene blevet mere en del af det hele.

- Nogle af pigerne har holdt fødselsdage i klubben, en af drengene sin studenterfest - ja, altså begge dele uden for åbningstid. Og en del af ungerne har, efter de er blevet 18, endda hjulpet til bag baren i den almindelige åbningstid.

- Selvom de har spurgt, hvordan vi dog kan leve sådan, hvis vi elsker hinanden, forklarer Mie, der er ret sikker på, at swingerlivet ikke er noget for børnene i familien.

Mie har dette råd til alle swingere, hvis man skal kunne klare livsstilen:

- Fuldstændig åbenhed, total ærlighed om følelserne, også de svære. Og masser af kommunikation.