7 fejl alle laver i faste forhold

Er du også faldet i gryden med klassiske forholdsbøffer

Læs om hyggedøden i sofaen og andre parforholdsfejl. (Foto: shutterstock.com)
Læs om hyggedøden i sofaen og andre parforholdsfejl. (Foto: shutterstock.com)

Skæbnen, nettet og/eller kærligheden fører jer sammen, og alt bliver fryd og gammen.

Lige indtil det ikke er det længere.

For I faldt sikkert i gryden med klassiske forholdsfejl, som mange, især nybegyndere, begår.

Et hold britiske terapeuter har dechifreret indholdet af den omtalte bøfgryde på dailymail.co.uk. Vi har botaniseret i den her:

1. For meget for hurtigt
Når man lige har mødt hinanden, og forelskelsen bruser gennem blodet som en bjergflod i foråret, vil man bare have mere, mere, mere af sin partner.

Så man kaster alt over bord, venner og familie bliver sat på hold, fordi man vil tilbringe tiden med sin elskede i stadig omfavnelse:

Man tror, man kommer - endnu - tættere på hinanden.

Wroooong!

Faktisk kan det medføre det modsatte, nemlig afsmag, for man kan blive meget træt af det velkendte.

Så ro på - og lær hinanden at kende i et mere moderat tempo.

Og derfor skal du heller ikke forvente, at din partner er tilgængelig hele døgnet. Vedkommende har sandsynligvis et liv. Og det har du måske også.

Hold fast i det.

Plusset er, at du aldrig vil forlade sengen utilfredsstillet. På minussiden: hun aldrig kommer til at hengive sig helt til dig under sex. (Foto: shutterstock.com) Sex og samliv Find den rigtige elsker

2. Se mig - se mig
Du har knap mødt svigerfamilien, før du poster kærestebilleder og ændrer status på facebook.

Du føler givetvis et behov for at dele din glæde med resten af verden, men det er ikke nødvendigvis sådan, din kæreste har det.

Ikke alle lider af facebookfeber, og de har måske mere brug for et digitalt privatliv.

Og så har forskning vist, at kæresteopdateringer er noget, der virkelig kan irritere venner.

Øjenkontakten er måske det vigtigste instrument, vi har til at knytte os til hinanden. Vi søger beroligelse og kontakt gennem at få øjenkontakt, og vi lukker af for kontakt ved at fjerne blikket. (Foto: colourbox.com) Sex og samliv Fem tegn på at dit forhold holder evigt

3. Needy
I familie med det to ovenstående er, når man bliver for klæbende, for needy. Hvilket i høj grad er et turn off for mange.

Din partner har IKKE ansvaret for din lykke.

Vores strategi er ikke fastlåst, da vi lærer nyt i hvert eneste forhold. Så i et parforhold kan man være den kritiske og i et andet den, der trækker sig. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Sådan får I et bedre forhold

4. Forpligtelser
Ja, du elsker vedkommende, og ja, du er begyndt at drømme hele Hollywood-pakken om evig lykke, hus, børn, hånd i hånd i strandkanten, den fælles alderdom og parmiddage.

Og det skal der da også være plads til, men hvis du for tidligt og for intenst spørger ind til, hvad 'dette' fører til, kan det have en kontraproduktiv effekt.

Kærligheden visner under pres og forventninger, og blomster under frihed.

Derfor skal man også tænke sig om mere end en gang, før man flytter sammen.

Det er ikke nødvendigvis din egen skyld, hvis du føler, du ikke er god i sengen. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Dårlig til at knalde eller forkert kæreste?

5. Hygge
Jamen, der er jo intet så hyggeligt som at pusle rundt sammen i joggingtøj og sutsko, se tv og kværne en pakke Matadormix og skod-tv, mens maven vokser i takt med, at røven hænger i laser.

Problemet er bare, at hygge og semisymbiose er usexet. Som den verdenskendte sexterapeut Esther Perel ofte siger: Afstand øger tiltrækningen.

Sex & samliv Hold liv i lysten

6. Sammenligner
Synes du, at alle venner og veninder har spændende, tætte forhold, som du i skjul misunder? En misundelse, som du fodrer ved at æde deres jublende faceopdateringer råt.

Glem det, og fokuser på, hvad I har sammen i stedet. Alle relationer er forskellige.

Et godt forhold kendes ikke på, hvad folk siger de har, men på hvad de rent faktisk kan sammen.

Sexperterne Sådan får du et langt og lykkeligt forhold

7. Ændringer
Kæresten er ikke dit eget lille private indretningsprojekt. Du elsker faktisk vedkommende så højt, at du mener at vide, at han eller hun vil blive en endnu bedre udgave af sig selv - og en bedre og mere præsentabel kæreste - ved at ændre sig lidt.

Du vil jo bare hjælpe med et par småting. Bare lige nogle andre sko, en stramme røv, en anden måde at være på, nogle andre venner...

Man meget få mennesker kan lide at få at vide, at de ikke er gode nok, som de er.

Og snart vil vedkommende også gå på fejljagt på dig.

Måske kan I overkomme jeres problemer, hvis I takler dem ordentligt. (Foto: shutterstock.com) Sexperterne Tag testen, før du skrider fra din kæreste

TV-TREKANTEN om kontrolfreak: Mobilen ødelægger mit forhold

9 kommentarer
Vis kommentarer