Annonce:
Annonce:

7 måder du kan sætte ild i lystbålet - allerede i aften

Det er faktisk ret let at prøve disse ting, der giver variation i sexlivet

Ja, din kæreste vil gerne høre om dine frække fantasier.
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Sådan fortæller du kæresten om dine lyster --

Efter forelskelsens vilde rush kommer roen og realiteterne, efter eventyrets eksplosioner kommer hverdagen og trygheden, og efter de vilde sexkapader kommer rutiner og effektivitet.

Og med det kedsomheden.

Mens de fleste undersøgelser viser, at mænds sexlyst som udgangspunkt er højere og især mere konstant, peger andre andre studier, at kvinders sexlyst mere er kontekstuel og at den typisk daler mere i et fast forhold end mænds.

Derfor bliver man nødt til at tænke proaktivt seksuelt. Det er ikke nok at overlade sexlivet og sexdrivet til spontanitet og tilfældigheder.

Således kommer den britiske sexterapeut Tracey Cox med en liste over tiltag, du kan kaste dig over allerede i aften. Vi har sorteret lidt i den og giver dig her de 6 bedste tip til at få tændt op i jeres pejs.

Det overordnede tema er: Mere eventyr.

Annonce:

En af måderne hvorpå man kan får (gen-) de første tids kildende tiltrækning og ophidselse, er ved at iscenesætte frække scenarier. De kan tage jer ud af jeres tryghedszoner, så I igen ser på hinanden som sexobjekter.

Det kan en smule angstprovokerende til at begynde med, men nerver kan være en god ting.

Åbne øjne
De fleste har lukkede øjne det meste af tiden under sex. Og endnu færre har åbne øjne under orgasmen. Men netop fordi sex er så intimt, er det ærgerligt, at vi ved at lukke øjnene også lukker partneren ude.

Så prøv at holde øjnene åbne under hele forløbet, og I vil helt sikkert føle jer langt mere forbundne imens.

Ryst posen
Lav om på rækkefølgen i jeres stillingsvalg, (ja, de fleste følger et fast mønster), knald på et andet tidspunkt, et andet sted, byt roller i forhold til, hvem der tager initiativ og leder kampen.

Ren nydelse
Tilbyd at give din partner en session i ren nydelse, hvor han/hun ikke skal gøre andet end at læne sig tilbage og nyde, hvad du nu ved virker. Forkælelse, omsorg, hengivenhed.

Annonce:

En god kæreste vil givetvis gøre dig en lignende tjeneste en anden dag.

Sexkrukken
Hver især skriver i ti sexting, som I gerne vil prøve, på små lapper papir, som I krøller sammen og lægger i en krukke.

En gang om ugen tager i en seddel op og prøver at gøre det, som sedlen angiver. Med mindre man virkelig føler, at det er for grænseoverskridende, så er det en sjov måde at udvide repertoiret. Og man får således også sat gang i samtalen om lyster og længsler.

Barber hinanden
Uanset om I i forvejen fjerner intimbehåringen, er det en anden og mere intim oplevelse at barbere hinanden. Har man ikke før været glat, er følelsen ret nøgen og kildende og derfor spændende (indtil det begynder at vokse ud igen).

Prøv tantrasex - allerede i aften

Annonce:

Onaner foran hinanden
Onani forbinder de fleste med noget helt privat og intimt. Derfor er det ekstra pirrende og samhørighedsskabende at vise kæresten, hvordan man dyrker autorerotik.

Her tilfredsstilles både ekshibitionisten og voyeuren.

Og man risikerer endda at lære lidt om, hvad kæresten lide, som man så kan bruge næste gang man dyrker sex.

Fantasier
En leg med fantasier. Sig til din kæreste: ‘Hvilken sexting har du lyst til, som vil overraske mig? Og så vil jeg fortælle hvad jeg fantaserer om til.’

En man lidt genert, kan man altid begynde med de små sjove ting, der ikke er så grænseoverskridende.

Svarer din kæreste, at han da har har prøvet alt det, han gerne vil, med dig, så bed ham om at finde på noget. De fleste har gerne lidt gemt alligevel dybt nede, og hvis de får at vide, at det ‘bare er noget vi finder på,’ kan det være lettere at sige.

Jo mere du deler, vil han dele. Det at dele fantasier skaber øget intimitet og samhørighed. Også selv om I ikke prøver fantasierne af.

Hvad har folk, der er tilfredse med deres sex- og samliv tilfælles?

De har oftere sex, de prøver nye ting af, de kommunikerer.

Det er nogle af de ting, som amerikanske forskere har fundet frem til ved at analysere spørgeskemaer fra næsten 39.000 heteroseksuelle mænd og kvinder i parforhold.

Blandt andet skulle deltagerne angive, hvor tilfredse de var med deres sexliv på en skala fra 1 til 7, ligesom de skulle fortælle, hvor godt de syntes sexlivet var det første halve år af deres forhold, og hvordan det var, da skemaet blev udfyldt.

83 procent var glade i begyndelse af forholdet, men efter et par år var det kun 43 procent af mændene og 55 procent af kvinderne, som stadig var det.

Og hvad havde de tilfredse mænd og kvinder så tilfælles?

79 procent af de tilfreds mænd og 81 procent af de tilfredse kvinder har sex en eller flere gange om ugen. Kun 17 og 23 procent af de utilfredse havde så ofte sex.

Det er svært at angive, hvad der kommer først - hønen eller ægget, forklarer forfatter David Frederick:

- Par, de er glade, er drevet til at dyrke sex oftere, hvilket giver dem større tilfredsstillelse, hvilket fører til øget hyppighed.

De største markører for mænds tilfreds var i prioriteret rækkefølge: Den rette stemning, seksuel variation og kommunikation. For kvinder var det, hvor ofte de får orgasme, den rette stemning og kommunikation.

Og hvad går den der 'rette stemning' så ud på?

At der bliver sagt 'jeg elsker dig,' delt dirty talk, kunne grine af ting i sengen, stearinlys og baggrundsmusik.

Især visse former for kommunikation er vigtigt for den seksuelle tilfredshed, og jo flere af disse former, et par anvender, jo mere tilfredse. Igen i prioriteret rækkefølge:

Roser partneren for noget, han/hun gør i sengen, at kæresten beder en om at gøre noget, som partneren tænder vedkommende, at bede partnere om at gøre noget, at kommunikere på mail eller telefon i løbet af dagen for at lire op til sex, bede om feedback i sengen.

Og hvilke ting er så vigtige i sengen?

En ny stilling/variation er det allervigtigste for begge køn. Og dernæst for kvinder: Gå i bad sammen, få eller give massage, sexet undertøj og tale om eller udleve frække fantasier.

For mænd: Frækt undertøj, gå i bad sammen, tale om eller udleve frække fantasier og få eller give massage.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... KARNEVAL I AALBORG

Annonce:
Annonce: