7 tegn på du skal tilgive utroskab

Det tager tid at genfinde tilliden - men det kan lade sig gøre

Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Tæm din lyst til utroskab --

Det utænkelige er sket: Din elskede har været utro.

Et sort hul åbner sig under dig, du er svigtet, såret, i sorg, og du har lyst til at skride og smække med døren og aldrig se dig tilbage.

Men måske er der stadig mulighed for, at det kan være jer to. Hvis du kan tilgive og komme videre, men hvornår er der grund til at tilgive din partners ellers utilgivelige adfærd. For stikordene er tilgivelse og tillid.

Det fortæller den sexterapeuten Tracey Cox på dailymail.co.uk, hvor hun også forklarer, hvornår du bare skal skride. I det følgende holder vi os til tegn, der fortæller, at du skal blive og tilgive.

1. Det er første gang
Hvis kæresten hævder, at det er første gang, og du slet ikke tvivler på, at der er sandt, er det en god ide at tilgive og blive i forholdet. Du har fuld tillid til, at affæren er slut, og at noget lignende ikke sker igen. Dog skal det også anføres, at sker sidespringet tidligt i forholdet, er der større risiko for, at relationen ikke varer ved.

2. Det føles rigtigt
Fortjener du og dine børn en fælles fremtid med din utro partner? Føler du, at vedkommende fortjener jer, og at han/hun har blot gjort noget frygteligt dumt, så er det givetvis en god ide at tilgive og blive i forholdet.

Men tilgivelsen skal være ægte, for hvis du bliver ved med at straffe partneren, kommer I ikke videre.

3. Du forstår ham/hende
Måske havde I det svært i en periode, måske gik din partner gennem en hård tid, hvor mor eller far døde eller en anden traumatisk begivenhed. Måske ville du reagere på samme måde, hvis det skete for dig. Det undskylder ikke utroskab, men hvis man kan forstå baggrunden, kan det være en vej til tilgivelse.

Fristet til utroskab? Sådan undgår du at falde i

4. Instinkt
Det er mere sandsynligt, at du kan tilgive utroskab, hvis du har været mistænksom og dine instinkter har fortalt dig, at noget er galt. For det betyder, at du fremadrettet vil kunne stole på, at du vil kunne identificere de små tegn på utroskab. Det giver ro til lettere at stole på kæresten.

5. Troværdig
Har din partner indtil nu ellers været troværdig og ansvarsfuld, er det er godt tegn. Stoler du stadig på, at vedkommende er et godt menneske, som vil dig det bedste, er det en fornuftigt at give endnu en chance.

6. Venner
Venner og familie kan lide din kæreste, og hvis de stadig mener, at det er en god ide at prøve at bevare forholdet, er det er godt tegn.

7. Anger
Din partner viser ægte anger, har det ligeså dårligt som dig og vil gøre stort set hvad som helst for at gøre det godt igen. Og det kan være at få parterapi. For det kan være utroligt givende at tale ud om det og slås i et trygt og sikkert rum.

Hvis vedkommende nægter, kan det være tegn på, at der er andre sidespring, der kan komme for en dag - eller at kæresten bare er ligeglad. Det også vigtigt, at du ser på, hvilke ting i forholdet der trænger til at strammet op.

TV: Tre grunde til at din kæreste er den rigtige

Sådan undgår du utroskab

HERUNDER SEXPERT-TV: Derfor knalder hun ved siden af

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind