Bedste kys var med... ekskæresten

Kysseforsker undersøger: Hvad vil du helst opgive - kys eller oralsex?

-- Over artiklen her relateret Sexpert: Sådan er det perfekte kys --

 Det første kys, det bedste kys, det værste kys, det forbudte kys og det fortrudte kys.

De fem forskellige kys har amerikansk forsker analyseret i nyt studie, hvor næsten 700 mænd og kvinder mellem 18 og 67 deltog.

Deltagerne skulle angive, hvor ofte de kysser med deres partner, ligesom de fortalte om deres erfaringer med de fem kys-varianter.

Og det fremgik, at personer kysser mest i begyndelsen af deres parforhold (i gennemsnit 55 gange om ugen), mens kyssefrekvensen i de mere fasttømrede forhold er nede på tre gange dagligt.

Analyserne af deltagernes forskellige kys afslører, at man får det første kys, typisk i teenagealderen, typiske med en datingpartner. Og de fleste beskriver kysset som nervøst. Alligevel vil meget få ændre på den oplelvese.

Sexperterne - 4. jan. 2016 - kl. 10:43 Fem frække ting du burde prøve i det nye år

Det bedste kys har for 47 procents vedkommende været med den nuværende partner, en tidligere kæreste (34 procent) eller en flamme, som 19 procent har haft den bedste kysseoplevelse med.

Og hvad gjorde så kysset godt? 35 procent melder lidenskab, 23 procent angiver kærlighed som grunden, forventningens glæde eller overraskelse står får 33 procent, mens selve rushet ved kysset var det vigtigste for 16 procent. Kun 12 procent angiver teknik som forklaring på, hvorfor netop det kys var fantastisk.

Det værste kys har været med den nuværende partner (44 procent) eller med en ven eller bekendt (51 procent) eller ekskæreste (5 procent). Og hvorfor var det dårligt? Kaffeånde, for meget spyt eller tænder (52 procent), manglede lidenskab (25 procent) eller under tvang (9 procent).

Kysseutroskab har halvdelen prøvet, og 55 procent har byttet mundvand med, der havde en kæreste.

De fortrudte kys går dels på de dårlige kys og på kys, som ikke blev til mere.

Forskerne stillede også et lidt særpræget spørgsmål for at få belyst, hvor vigtigt kysset er:

49 procent af deltagerne ville hellere undvære oralsex end kys, hvis de stod over for det (ret usandsynlige) valg. 23 procent vil hellere have oralsex end kys, og resten kunne ikke beslutte sig.

HERUNDER FORTÆLLER SEXOLOGEN, AT KYS BEVARER LIDENSKABEN I FORHOLDET

Sexperterne - 3. jul. 2015 - kl. 21:17 TV: Derfor skal du prøve våd sex

Tænk på det første kys, du og din elskede havde. Magisk, farligt, skønt - og, nåja, nogle gange ret kikset, fordi man ikke kender hinandens teknik endnu. (Foto: colourbox.com) Sexperterne TV: Kys trusserne af hende

Se også: Kys dig lykkelig

 

 

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere