Boost din sextid

Morgesex eller aftenknald: Sådan får du det bedste ud af begge

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Følg Sex & Samliv

Real Madrid vs Barcelona, bryster vs balder, morgensex vs aftensex. Klassiske modsætninger, der hver især har sine henførte fans, som mener, at de selvfølgelig har ret.

Her på siderne tager vi ikke parti, slet ikke når det handler om noget så fundamentalt som fod... undskyld, sex.

For der er jo masser af gode ting at sige om både morgen- og aftensex. Så hvorfor nøjes med det ene, når man kan booste begge.

Ifølge par- og sexterapeut Laurie Watson er der visse kønsforkelle på spil, hvor mænd i højere grad sværger til morgensex, mens kvinder helst hygger med et aftenput.

Et stort boost af testosteron i de tidlige morgentimer hos manden, er forklaringen på, hvorfor mænd gerne vågner med go-morgen-erektion og klar til kamp. En mands testosteronniveau kan svinge helt op til 50 procent i løbet af døgnet.

Desværre har kvinder angiveligt det laveste testosteronniveau på om morgenen.  De oplever et lille boost ved aftentide, hvor de også er meget mere i erotisk modtageligt humør, når alle pligter og to do lister er hakket af.

Som nogle kvinder, der ikke tager p-piller og lignende, vil kunne nikke genkendende til, så ændrer kvinders hormonspejl med cyklus og ikke så meget i løbet af et døgn. Niveauerne af og samspillet mellem østrogen, progesteron og testosteron pvirker sexlyset, især op til ægløsning, hvor mange kvinder melder om øget sexlyst.

Og så har kvinder jo gerne nogle ideer om renlighed, hvilket arbejder imod morgensexkonceptet for dem. Drageånde, egen og kærestens, svedige kønsorganer, egen og kærestens, kropslugt, egen og kærestens, kan holde hende fra at initiere sex.

Ikke desto har Watkins nogle tips til, hvordan man kan booste lysten til både aften og morgensex for begge køn:

Få en ny knaldedag

Boost morgensex
Fokuser på fordelene: Watkins hævder, at man forbedrer sin præstation på jobbet efter morgensex (hvilket så kan give jer begge lønstigninger på sigt, så I får har råd til rengøringshjælp, der kan give mere tid og overskud aftensex…).

Sæt vækkeuret lidt før: Morgensex duer ikke, hvis man ved, at der er travlt med at lave morgenkaffe og affodre unger og partner samt finde tøj, der er nogenlunde farvekoordineret. God tid er vigtig for kvinder i sengen, ligesom forspil, kys, kærtegn og søde ord også booster hendes liderlighed - ikke mindst fordi kvindens seksualitet er tæt forbundet med hendes kropsbillede. Jo lækrere hun føler sig, jo bedre sexliv.

Gå tidligt i seng: Søvnmangel fucker blandt andet med testosteronniveauet, og det øger stresshormonet kortisol, som påvirker libidoen negativt. Søvn er sexet. For begge køn.

Morgenknald eller aftenput? Her er vi mest lystne

Boost aftensex
Gå nu i seng: Her kan vi lige så godt begynde, hvor vi slap med morgensex. Gå nu tidligere i seng, så I ikke ligger som to dårligt opvredne karklude og knap orker kysse godnat.

Se sport: Undersøgelser peger på, at konkurrencer, og bare at se medrivende sportskonkurrencer, booster testosteron-niveauet hos især mænd.

Byg en stemning op: Det handler om forventningens glæde. Søde og frække sms’er skaber følelsesmæssig samhørighed, pirrer fantasien og øger den seksuelle spænding. Forspillet begynder allerede ved seneste orgasme, som måske var om morgenen.

Træning: For begge køn gælder det, kort og intens (muskel-)træning booster, ja rigtigt gætter, testosteron-niveauet og øger velvære mere generelt. Gør det fx sammen, så I også har lidt samvær udover de vanlige pligter og gøremål.

Så fræk er morgensex

Hvad blev der af..?
Således styrket på både morgen- og aftensex, er der kun tilbage at spørge: Hvad blev der af (efter-)middagssex, som ofte bliver klemt og glemt?

I 2011 spurgte vi vores læsere, hvornår de helst elsker. Her var der overvejende enighed kønnene imellem: Cirka halvdelen knaldede helst om aftenen, men morgen- og middagssex blev foretukket af cirka en fjerdedel hver.

 

I 2015 spurgte vi igen læserne. Her var det visse udsving, idet morgensex hittede mest hos mænd, og meget få havde lyst til sex i løbet af dagen. For kvinder var aftensex det mest populære:

Nu vil vi se, om det har ændret sig med årene. Deltag i afstemningen herunder.

Det mener læserne

Ester: Morgensex kickstarter dagen
Jeg kan rigtig godt lide sex om morgenen. Det at vågne efter en lang nats søvn og så starte dagen med at sexe sammen, er rigtig godt. Det er som en kick-starter. Krop og sind vågner, og man har meget mere energi til dagens gøremål.

Jette: Aftenhygge frister
Jeg har mest lyst til sex om aftenen. Der ligger man i sengen med sin partner og hygger, og det ene fører til det andet. Jeg tror, at begge parter tit bliver fristet til sex om aftenen, da man tit ligger og forfører hinanden på den ene eller den anden måde. Men det kan være svært at definere, da min partner og jeg også har sex om morgen og mange andre tidspunkter af dagen, og det er aldrig dårligt.

Julie: Eftermiddagstypen
Jeg er helt klart eftermiddag/aften-typen, når det kommer til sexlyst. Om morgenen er jeg ganske enkelt for smadret og træt, og jeg føler mig heller ikke ligefrem som nogen sexkilling med morgenånde og rander under øjnene - på trods af at kæresten er ligeglad og finder mig 'åh, så smuk og dejlig'. Jeg skal lige have chancen for at vågne ordentligt op både fysisk og psykisk. Til gengæld har jeg intet problem med at blive vågne midt om natten og så lokke kæresten til at tage en tur.

Steffan: Always
Jeg er slet ikke lukket for at gøre det på noget tidspunkt. Det kan være frækt til alle tider. Der er altid en lille lyst i mig, så den kan altid forstørres, hvis omstændighederne vil det.

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale
LIGE NU