Annonce:
Annonce:

Celestine bor i Omvendtslev: Problemer i parforholdet er en gave

Kørekort til kærlighed: Terapeut mener, at par burde tage kurser i parforhold og kærlighed, når de møder hinanden

Det handler om at bevidstgøre parret som par og klæde dem på til et stærkt og succesfuldt parforhold. Foto: edenshave.com
Det handler om at bevidstgøre parret som par og klæde dem på til et stærkt og succesfuldt parforhold. Foto: edenshave.com
Annonce:
Følg Sex & Samliv

- Måske burde vi alle tage en test, når vi lige har mødt en ny potentiel partner - for at se om vi er parate og for at kortlægge vores mønstre, styrker og svagheder. I stedet for hovedkulds at hoppe ud i en blind forelskelse - svarende til at køre bil med bind for øjnene - kunne vi starte et nyt kærlighedsforhold med indsigt i hinanden og et kort over mulige huller og udfordringer.

Sådan siger tantrabehandler og psykoterapeut Celestine, da vi beder hende uddybe sit blogindlæg med titlen kørekort til kærligheden.

Hun fortæller også, at man skal se problemer i forholdet som en gave:

Annonce:

- Helt konkret tænker jeg, at jo mere vi kender os selv og har selvindsigt i vores egne behov, ønsker og værdier, jo bedre udgangspunkt har vi, hvis vi altså kommunikerer dem ud og tjekker, om det passer sammen med nye udkårne, fortæller Celestine, der har arbejdet med tantra i over ti år.

- Når jeg har par i tantrasessioner eller terapi, er det netop noget af det, vi gør sammen. Jeg afklarer med begge parter, hvilke behov og drømme de har, deres værdier og deres mønstre, samtidig med at vi søger hen imod at lave et fælles mål og et fælles værdisæt for deres parforhold, siger Celestine, der sammen med coachen Lise Grevenkop-Castenskiold har udarbejdet et onlinekursus for par.

Det handler om at bevidstgøre parret som par og klæde dem på til et stærkt og succesfuldt parforhold.

Fire grunde til at du stadig er single: Gør klar til kæreste

Gennemsyn
Ifølge tantrabehandleren er det ikke kun nye par, der har behov for bevidstgørelse af mønstre og mål:

Annonce:

- Jeg har mange par, der har været sammen i årevis og som nu trænger til fornyelse og gerne vil genfinde hinanden. Og det er smukt for mig at se, at selv om et par har været sammen i måske 20-30 år, så kan de sidde og blive generte og rørte over at kigge hinanden dybt i øjnene og lære hinanden at kende på helt nye måder, fordi de for første gang, pludselig får bevidstgjort og italesat nogle af deres sande længsler overfor hinanden.

- Jeg bliver altid så glad, når jeg sidder med et par, der har haft store konflikter, som går hjem med fornyet kærlighed og håb. Og en ny forståelse af sig selv og hinanden.

Dynamikker
Celestine har også en del par, som har været sammen i kort tid og som kommer for at forebygge fremtidige udfordringer - de ruster sig med gode værktøjer og indsigter i hinanden og parforholdets dynamikker:

- Det kan både være yngre og ældre par, der er glade for hinanden og som synes, det er spændende at lave noget udviklende sammen.

Annonce:

- Mange af disse værktøjer er baseret på samtale og kommunikation. Der hvor tantra kommer ind i billedet, er der, hvor vi kan møde hinanden på et dybere plan. Som par kan vi kommunikere gennem kroppen, berøring, energi og følelser. Og det er en fantastisk måde at forenes i krop og sjæl, når man som par kan opleve ekstatisk intimitet. Det tilføjer kærligheds- og sexlivet en helt anden dybde.

Fix dit forhold: Seks ting du kan gøre allerede i aften

Det gode med det onde
Uanset hvor harmonisk et forhold er, rummer det konflikter og udfordringer, mener Celestine, der i sit blogindlæg citerer Celestine en præst og foredragsholder Mark Gungor: Hvis du vil have goderne fra oksen, må du tage lortet med.

Annonce:

- Parforholdet vil give dig så mange goder og glæder, men også udfordringer og lad os kalde det affald. Og det affald er ikke bare skidt, der skal smides ud. Det er ligesom genbrug eller gødning, der kan anvendes til vækst i parforholdet. Som en slags brændstof til at nå dybere med sig selv og hinanden. Den store gave ved at være i et parforhold er blandt andet, at vi kan spejle hinanden og trigge de issues, vi hver især har, som en chance til at belyse, forløse og heale dem. Og det kræver, at vi er klar til det arbejde, der følger med kærligheden. For den kommer ikke gratis, forklarer Celestine, der henviser til forfatter og parterapeut Jytte Vikkelsøe, som siger, så forelsker vi os aldrig i den forkerte:

Vi forelsker os præcis i den, der matcher os i forhold til de smerter, vi har oplevet som barn, og som vi har taget med os som mønstre i bagagen. Det tager få sekunder for vores underbevidsthed til at aflæse om et menneske matcher os og potentielt vil trigge lige præcis de sår og issues, vi har.

- Kærlighed ved første blik får en helt anden betydning med denne indsigt. Forelskelse - og mulig kærlighed - er i virkeligheden også der, hvor der er smertefulde mønstre og en mulig healing og udvikling. Kan vi gå ind i en parrelation med åbne øjne og være villige til at se på os selv, bevidstgøre vores mønstre og arbejde med de mekanismer og smerter vi har, er parforholdet jo den største gave og virkelig frisættende.

Så problemer i parforholdet er en gave?

Annonce:

- Ja! Problemerne er en gave! Glem alt om at rulle med øjnene i fortvivlelse eller beklage dig til venner og kollegaer over din partner. Når udfordringerne begynder at titte frem, er det her, du skal være opmærksom! Se på din partner, se på dig selv. Hvad trigger? Hvad handler det om? Hvad gør det ved dig? Kig dybere indad. Og tal sammen – også om alt det, der er svært. Kun ved at få mørket frem i lyset, kan det forløses og bruges til udvikling.

- Og voila - sådan forvandles gødning til godt brændsel. Så det du måske tror er irriterende problemer, er i virkeligheden en stor mulig gave til selvudvikling og dybere kærlighed og frihed, lyder det fra tantrabehandler og psykoterapeut Celestine fra edenshave.com.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce:
Annonce: