Annonce:
Annonce:

Dating: Vi har svært ved at sige nej

Har du sagt ja til en date for at ikke såre personen, som sprugte..?

Han vil på date med dig, men du synes ikke, han er noget for dig. Så du siger selvfølgelig tak, men nej tak, ikke sandt? (Foto: shutterstock.com)
Han vil på date med dig, men du synes ikke, han er noget for dig. Så du siger selvfølgelig tak, men nej tak, ikke sandt? (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

'Hej Hej - har du lyst til at drikke en kop kaffe med mig?

Han vil på date med dig, men du synes ikke, han er noget for dig. Så du siger selvfølgelig tak, men nej tak, ikke sandt?

Mja - faktisk har vi sværere ved at sige nej at gå på date med person, vi ikke føler os tiltrukket af, end man lige skulle tro, viser nyt amerikansk studie.

Undersøgelsen, publiceret i 'Psychological Science,' består af to separate eksperimenter.

En række studerende blev inddelt i to grupper. Begge lavede datingprofiler. Derefter skulle de bedømme andres datingprofiler.

Denne ene halvdel fik at vide, at personerne bag de datingprofiler var i det tilstødende lokale og at de måske ville komme til at møde dem. Denne gruppe var således sat i såkaldte virkelighedstro konditioner/omstædigheder.

Annonce:

Den anden halvdel fik oplyst, at datingprofilerne var blevet lavet af deltagere fra tidligere session af eksperimentet, og at du ikke kunne møde disse personer. Denne gruppe var således i hypotetiske konditioner/omstædigheder.

Derefter fik deltagerne at vide, at en uattraktiv person bag en af profilerne gerne ville på date. Og så skulle de angive, om de ville udveksle kontaktinfo med henblik på at gå på den date. Endelig fortalte deltagerne, hvorfor du ville/ikke ville sige ja til at mødes.

Og det viste sig, at i gruppen, der troede, at de kunne komme til at møde den uattraktive date i lokalet ved siden af, sagde 37 procent, at de gerne ville på date. De indikerede, at de var bekymrede over at såre den uattraktive persons følelser og derfor sagde de ja. Kun 16 procent i den 'hypotetiske' gruppe sagde ja.

Her er de fem værste datingfejl

De andet eksperiment forløb på samme måde, bortset fra en den interesserede date havde træk, som var uønskværdige, såkaldte deal breakers (såsom inkompatibel religiøs overbevisning).

Annonce:

Og her viste det sig, at hele 74 procent at de personer, som troede, de kunne komme til at møde daten, sagde ja, mod 46 procent i den anden anden.

Den positive tolkning; Vi er faktisk meget hensynsfulde og vil ikke såre andre unødigt.

Den knap så positive: Vi er nogle vatpikke, der ikke tør stå fast ved vores instinkter.

Har du sagt ja til at gå på en date, fordi du ikke ville såre vedkommende?

Endelig kan du være helt ærlig på din datingprofil

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: