Denne ene ting gør alle lykkelige par

Brug tid sammen - på den rigtige måde

Er du en god kæreste: Få svaret her!

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Sådan gør den gode kæreste --

Det skorter ikke på opskrifter på Det Gode Liv. Coaches og terapeuter af alle slags pusher deres varianter, ligesom vi selv gladeligt kloger os på de sociale medier med og om, hvordan vi lever det gode liv med sund og lækker mad, familiearrrangementer, ferier og fede oplevelser.

Og det er måske heller ikke så svært at få det Det Fede Forhold, der for mange udgør selve fundamentet for Det Gode Liv.

I hvert fald viser forskning, at der er en ting, som de fleste lykkelige par gør:

De bruger tid sammen. Kvalitetstid.

Og det betyder betyder heldigvis ikke, at du absolut skal deltage i din kærestes totalt tossede hobby - om det er marathonløb eller frimærkesamling.

Næ, det handler om være sammen om aktiviteter, der kan være både vilde og hverdagsagtig, blot de er motiveret af dit fokus på forholdet og ikke på dig selv.

Kys og kram kan være først skridt på vejen mod at redde dit forhold. (Foto: shutterstock.com) Kys & kærlighed Fem ting du kan gøre for at redde dit forhold - allerede i aften

Samhørighed
En af fordelene ved denne slags fælles aktiviteter, der ikke er eller må være stressinducerende, er, at de øger samhørigheden i forholdet. Og for at de virkelig batter for relationen, er det vigtigt, at du og din kæreste rent faktisk dedikerer jer, og viser det, til aktiviteten.

De fælles kan aktiviteter kan være sjove og udfordrende og selvudviklende og modvirke hverdagens vanedyrkning - tage på ferie, gå til dans, gå til koncerter.

Men mindre kan også gøre det: fx samtaler, shopping, se tv. Og det skyldes blandt andet, at de giver parret mulighed for at tale om, hvordan de hver især har det. Man åbner op og får indsigt i sin kærestes følelser og tanker. Selve kittet i ethvert forhold.

I et godt parforhold tager man problemerne ved roden. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Dette gør alle lykkelige par

Enkelt
Det lyder jo så enkelt, at der må ligge noget under. Og det gør der også. For at de fælles aktiviteter skal booste forholdet, må de ikke ske under pres eller stress, hvilket betyder, at lysten og glæden over at gøre noget for forholdet skal overstige dine egne mere egoistiske følelser omkring aktiviteten.

Hvilket betyder, hovedgrunden til, at man laver det sammen, skal være for at være sammen, for at vedligeholde forholdet, for at forstå hinanden bedre. Og ikke fordi aktiviteten i sig selv er målet, fordi den er sjov for lige dig - for så tænker man nemlig ikke på kæreste, men mere på sig selv.

Ser man ikke sin partner som ligeværdig, men som mindreværdig, er parforholdet så godt som dødsdømt. (Foto: shutterstock.com) Kys & kærlighed Her er det sikre tegn på, at I bliver skilt - og på at I bliver sammen

Sex
Jamen, hvad med sex, tænker du så, det er vel en fælles aktivitet med stor betydning.

Det har du nok ret i, for ifølge en af de helt store profiler i parforholdsterapi, forfatteren John Gottman, er der er 13 ting, som alle par, der har et fantastisk sexliv, gør:

Gottman bygger sin påstand dels på egne studier, dels på bogen 'The Normal' Bar' af Chrisanna Northrup, Pepper Schwartz og James Witte. Den tager udgangspunkt i et studie med 70.000 deltagere verden over og sammenligner par med godt sexliv med par, der har et knap så velfungerende liv under dynen.

Kys & kærlighed Dette er tegn på, du er i et lykkeligt forhold

Her er de 13 ting:

1. De siger 'jeg elsker dig' hver dag - og de mener det.

2. De kysser lidenskabeligt - uden nogen grund.

3. De giver hinanden romantiske overraskelser.

4. De ved, hvad partneren tænder på - og ikke tænder på.

5. De giver fysisk udtryk for deres kærlighed - også i det offentlige rum.

6. De leger og har det sjovt sammen.

7. De nusser og krammer. På nydansk: De cuddler.

8. De prioriterer sex - det bliver ikke sat sidst på to-do-listen.

9. De er gode venner.

10. De kan tale trygt og afslappet om sex.

11. De har ugentlige dates.

12. De tager på romantiske ferier.

13. De er opmærksomme på at møde med partneren med kærlighed og hengivenhed, fysisk og følelsesmæssigt.

2 kommentarer
Vis kommentarer