Annonce:
Annonce:

Derfor er din kæreste utro - lige nu

Mens du læser dette, sidder din partner måske og chatter med sin elsker - hvis de da ikke ligefrem ligger tætsammensluttet på et hotelværelse et sted

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Du tror måske, at din kæreste er dig utro, fordi vedkommende ikke får nok sex.

Men manglende sex er faktisk kun en af mange grunde til, at folk har sidespring.

Det fortæller sexterapeuten Tracey Cox, ligesom tal fra utroskabssite viser, at kvinder har særlige grunde til at begå utroskab.

Tracey Cox lister ti forskellige grunde til, man kan finde på at bedrage partneren. Som det burde fremgå, kan man sagtens være utro af flere årsager. Vi har alle vores små individuelle særheder og bevæggrunde.

Nyt liv i sengen
Cox hævder, at nogle affærer ikke så meget handler om, at den utro part er besat af en anden. Snarere er sidespringer et sidste desperat forsøg på at vække kæreste, romantisk og seksuelt:

Annonce:

- Kæresten opdager det, bliver er ked af det, ødelagt, men pludselig værdsætter vedkommende sin partner, og sexlivet blusser op igen, forklarer Cox, der påpeger, at den slags affærer derfor også dør og måske endda opnår det ønskede resultat.

I andre tilfælde smadrer forsøget blot forholdet.

Tjekke markedet
Nogle - og ifølge Tracey Cox gælder dette mest kvinder - er utro, fordi de vil undersøge, at der er en bedre løsning derude:

- Det gør de, fordi visse følelsesmæssige og seksuelle behov ikke bliver mødt derhjemme. De sammenligner den nye elsker med partneren for at se, hvad de går glip af, forklarer terapeuten, der opfordrer personer, der er utro af denne årsag til at tage en belutning og vælge: Hvor er du lykkelig?

Det betyder kvinders utroskab

Udgang
Forholdet er utilfredsstillende, og man vil vil egentlig gerne ud af det, men vil ikke selv tage den voldsomme beslutning - derfor vælger nogle at være utro, hvorpå de så håber, at kæresten opdager det og siger, så er det slut.

Annonce:

Nok en lidt fej version, og Cox opfordrer da også til, at den utro i stedet bare skrider frem for at overlade det til kæresten.

Sådan tjekker du om kæresten er utro

Kedsomhed
Og så er der den slags utroskab, som handler om, at man nok som sådan er glad for sit forhold og elsker sin kæreste, men keder sig:

- Man vil ikke forlade forholdet, men har brug for den spænding, som en affære giver.

Man elsker altså sin partner, men måske er vedkommende og kan ikke dyrke sex, eller måske vil man ikke forlade relation på grund af børn eller de økonomiske konsekvenser.

Den slags affærer kan i princippet stabilisere forholdet, men jo længere de varer, jo større sandsynlighed er der for, at de bliver opdaget.

Derfor skifter kvinder dig ud med en bedre model

Hævn
Hævnmotivet ligger bag en del sidespring: Man har opdaget, at kæresten har været utro, og så gør man det selv, for hævn, for oprejsning.

Annonce:

Midtvejskrise
Var det virkelig det, livet skulle være, har jeg opnået det, jeg ville? er spørgsmål man kan stille sig selv midt i livet, når man sidder fast i huslånet, jobbet og den konstante trummerum.

Så prøver man noget nyt og desperat - køber en motorcykel, finder en elskerinde.

I det lange løb er det billigere med en motorcykel.

Du gætter aldrig hvorfor mænd er utro

Smutvej
Egentlig vil man helst bare skride, man har ikke mod og kræfter til at tage den voldsomme beslunting eller forsøge at rette op på forholdet, så man har en affære for at holde det ud.

Fordi man fortjener det
Du er en super kæreste, ikke sandt? Du er betænksom og kærlig, og et skaffedyr og sød mod ungerne. Og det er også dig, der tager opvasken.

Så du tænker et lille engangsknald i ny og næ er din ret. Because you're worth it. Det er der ingen, der opdager.

Men det er der nok alligevel.

Sådan vil du føle, når du oplever utroskab

Annonce:

Manglende sex
Han eller hun mangler noget i sit forhold. Føler sig tager for givet, savner sex og omsorg. Og de ting prøver man så at finde i en affære.

Ifølge Cox skal man droppe affæren, hvis det viser sig, at ikke være vigtigt alligevel. Er det omvendt netop det, man savnede, så forlad kæresten.

Fetich
Måske drømmer han om om sex, som partneren ikke kan eller ikke vil eller ikke vil kunne være en del af, eller som han ikke tør fortælle om: Sex med en person af eget køn, en kinky fetich eller blot en påtrængende fantasi.

Nogle prøver det uden for forholdet. Måske viser det sig ikk at være så spændende alligevel, og så er den historie ude. Omvendt kan der ske det, at man erkender, at man ikke kan leve uden - så måske partneren alligevel vil kunne bistå i et eller andet omfang. Ellers må man forlade relationen,

Annonce:

Egoboost
Nogle tror, at en affære vil give dem mere selvværd, et egoboost. De vil se, om de stadig har det, der skal til. Og egoboostet kan da også give nyt liv med kæresten. Men det er en meget risikabel måde at pleje sit ego på.

LISTE: Derfor er mænd utro

Derfor er kvinder utro
En ting er, hvad terapeuter angiver som grunde til, at folk er utro. Noget andet er så, hvad de utro selv angiver som årsager. Utroskabssitet Victoria Milan har spurgt nogle af dets knap seks millioner brugere om, hvorfor de er (eller forsøger at blive) utro.

Her er kvindernes top 5 begrundelser fra undersøgelsen:

#1 Ensomhed
Manglende følelse af opmærksomhed og nærvær i hverdagen er absolut topscorer på listen over grunde til at overveje en udenomsægteskabelig affære. (38%)

#2 Så se mig dog
Næsten lige så højt scorer savnet efter anerkendelse og beundring (33%)

#3 Hævn
Den er god nok, hævn er på listen af grunde over, hvorfor kvinderne er utro. De opdager manden har en affære og ønsker simpelthen at hævne sig ved at gøre det samme. (16%)

Annonce:

#4 Udlevelse af drømme og fantasier
Ønsket om at udleve seksuelle fantasier og ønsker som ægtefællen ikke vil, eller man ikke tør fortælle om. (9%)

#5 Mere sex
Overraskende nok er er det kun en meget lille del af begrundelsen for utroskaben, der kan findes i ønsket om mere sex. Kun 2 % svarer, at det skyldes, at de får for lidt sex derhjemme.

Det er ikke fordi, de ikke elsker deres mænd
I samme undersøgelse har kvinderne også svaret på om de elsker deres mænd. Og det gør de. 89 % svarer klart ja til spørgsmålet. 2 % er i tvivl. Kun 9 % ved, at de ikke gør.

Svaret overrasker ikke fagfilosof og ny pressechef hos Victoria Milan, Anne Dorthe Walther. Til Ekstra Bladet siger hun:

Annonce:

- Jeg tror, det overrasker, at mange - især kvinder - faktisk bruger utroskab til at redde deres forhold. Vi ved fra andre undersøgelser blandt vores brugere, at det langt fra er alle, der vælger faktisk at få en affære. Mange bruger netværket til at tale med andre om, hvordan de har det. Om ensomheden i ægteskabet, følelsen af at blive overset, om trivielle og pressede hverdage med børn og pligter, om savnet efter sommerfugle i maven. På Victoria Milan kan man møde ligesindede og få den opmærksomhed og følelse af nærvær, som man savner i hverdagen, siger Walther.

Hun oplyser, at der er sket en drastisk udvikling de seneste tre år hos de kvindelige brugere af sitet. Svar, der angiver emotionelle grunde til at være utro, er steget fra 56 procent til 71 procent, mens svar, der begrunder utroskaben i ting, der kan relateres til sex, er faldet drastisk fra 28 procent til 11 procent. Kun 2 procent af svarene handler i dag direkte om sex.

Synes du, dette virker en smule overfladisk? Så læs denne artikel, der handler om terapeutguruen Esther Perrels syn på kvinders utroskab.

Derfor er kvinder utro

God nyhed til kvinden der oplever utroskab

Chok, sorg og vrede er bare nogle af de grimme faser, man går igennem, når man opdager, at partneren har været utro.

Og det lyder jo ikke rart. Men der er faktisk også fordele for kvinden, som er blevet bedraget af kæresten.

Det fremgår af et studie, hvor forskere fik mere 5700 anonyme kvinder fra 96 lande til at fortælle om deres erfaringer med utroskab og hvad de lærte af det:

Personlig udvikling og bedre valg af ny kæreste er to af de utilsigtede følgevirkninger af at have haft en utro partner.

- Vores tese er, at en kvinde, der mister sin partner til en anden kvinde, går igennem en fase med sorg over parforholdet og en følelse af svigt, men kommer ud på den anden side med en højere parringsintelligens, der gør hende i stand til at opdage de tegn ved fremtidige parterne, som signalerer, at vedkommende er en dårlig mage. Så i det lange løb vinder hun, lyder det i en pressemeddelelse.

Så kvinden, der nok mister en kæreste og et parforhold, vinder til gengæld selvindsigt, så hun bliver bedre til at vælge næste gang.

- Omvendt er den anden kvinde, som nu måske er sammen med manden, i et forhold med en mand, der har en historik med bedrag og utroskab. Så på den lange bane taber hun.

Historien melder intet om, hvorvidt de samme mekanismer er på spil for en mand med en utro kvinde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: