Derfor er du besat af din eks

Seks grunde til at du stadig tænker på din eks-kæreste

Muligvis læger tiden alle sår - men tiden photoshopper også fortiden, så den fremstår i et lækkert lyserødt skær.

Og det betyder blandt andet, at den der eks, hende eller ham, der slap væk, virker klogere, smukkere, frækkere og alt i alt mere perfekt, end vedkommende var - og end din nuværende er.

Men hvorfor har nogle af os så svært ved at give slip på en kæreste? Det svarer sexterapeuten Tracey Cox (den britiske version af vores egen Signe V. Bentzen) på her:

Knust hjerte
Jo mere smertefuldt bruddet var, jo mere kan du hænge fast i fortiden og din kærlighed til din eks. Og det var smertefuldt, fordi du elskede vedkommende så højt.

Kom det fuldstændig bag på dig, at din eks tog initiativet til at afslutte et forhold, som du ellers selv var indstillet på at blive i resten af dit liv? Så kan chokbølgerne af sorg, savn og smerte brede sig år ud i fremtiden. Det skaber tvivl på egen dømmekraft og egne evner, at du ikke så det komme. Du bliver ved med at analysere jeres forhold, og hvad der gik galt, og på den måde hænger du fast i fortiden.

Du skal blot føge disse anvisninger, så ender du som lykkelig model på amerikanske gernefotos. (Foto: shutterstock.com) Kys & kærlighed Seks skridt mod et godt sexliv efter skilsmissen

Gyldne tid
I var gyldne, DU var gylden, du havde the time of you life, du var skarp, sjov og glad og fremme på beatet/i stiletten, da du var sammen med din eks.

Din eks repræsenterer på den måde en sorgløs tid, hvor I fik det bedste frem i hinanden. I hvert fald for en tid. Så i virkeligheden savner du den person du var, da I var kærester.

Måske var eksen endda din første store ægte kærlighed. Og alle ved, at det første stik går dybest. Samtidig har du så heller ikke erfaringen, der hjælper dig med at takle sorgen og den skærende smerte ved at se dit livs kærlighed forsvinde i tusmørkeregnen.

Men med tiden lærer man at miste er at leve.

Den eneste ene
Ideen om, at vi alle har en soul mate, som bare venter på, at du skal finde og derpå smelte sammen med, er smuk - og farlig. For hvad så, når man føler, at man rent faktisk havde fundet den eneste ene - og det så alligevel ikke spillede? 

Langt bedre og mere realistisk er det at tænke på, at der ikke kun findes en person, som kan gøre dig hel og lykkelig. Kærlighed er i nogen grad et valg.

Kys & kærlighed Hjertesorg - kvinder lider mest, mænd længst

Ingen ny
Din eks er ikke blevet erstattet af en ny kærlighed og har således fået lov til at spøge i dit sind, hvor vedkommende efterhånden har antaget overmenneskelige evner. Som få kan leve op til i den virkelige verden.

Sorgen over bruddet har gjort dig ekstra sårbar og ekstra kræsen, så du lader ingen komme indenfor i mausoleet, du har bygget over din eks.

V har også en tendens til at idealisere fortiden. Det kan være sundt nok i forhold til at glemme grimme oplevelser og komme videre med livet. Men når man får smurt lige lovligt tykt på med den forskønnende vaseliine på linsen, der ser tilbage på din eks og jeres tid sammen, kan det være svært for personer i din nutid at leve op det billede.

Sex
I havde det vildeste, tætteste, frækkeste og mest intime sex. Hun gav det sygeste blæs/han kendte hver af dine erogene zoner. Din eks er således a hard act to follow, som man siger i rock 'n' roll, når aftenens første band har sparket røv, og det næste måske ikke kan performe bedre.

Men en af grundene til, I var så gode i sengen, var jo, at I havde øvet jer en hel del. Det kan man også med en ny. Og hvem ved, måske lærer I begge nye og frække tricks.

Den nye
Intet får lidenskabsbålet med eks'en til at flamme op som utildsfredshed med den nuværende. Men det betyder ikke, at du savner din eks: Du savner bare et godt forhold.

Få sat grimme ord og varme farver på din vrede mod din eks. Sex & samliv Sådan får du din eks ud dit liv

(Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Råd nummer et mod ulykkelig kærlighed

Det er en rigtig dårlig idé at følge med i ekskærestens liv på Facebook, når du forsøger at komme dig over et brud. (Foto: Dominic Lipinski) Sex & samliv Derfor skal du ikke stalke eksen på Facebook

16 kommentarer
Vis kommentarer