Annonce:
Annonce:

Derfor er du utro

Forskerne konstaterer sammenhæng mellem narcissisme og utroskab

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Voldsomt stor selvtillid, voldsomt lidt empati for andre, problemer med at modtage kritik, klar til engangsknald.

Hvis du ikke selv lige føler dig ramt af disse narcissistiske kendetegn, kender du helt sikkert en, der burde.

Nu har forskere set nærmere på ikke-kliniske narcissister blandt mere end 30.000 personer i 50 lande, og de kan konstatere, at der - i lighed med studier i typisk Europa og USA - er en korrelationen mellem narcissistiske personlighedstræk og forskellige tegn på, hvad de kalder kortvarige seksuelle strategier, altså en hang til uforpligtende sex.

Scorede man højt på narcissismetesten, som du kan tage her, var det også sandsynligt, at man aktivt jagtede uforpligtende sex og var seksuelt aggressiv. Narcissister viste også forhøjede niveauer på to sexrelaterede personlighedstræk: Udadvendthed og åbenhed over nye oplevelser.

Annonce:

Endnu et personlighedstræk, som også viste sig at være forbundet med narcissisme, var socioseksualitet - hvilket viser, hvor åben man er i forhold til uforpligtende sex. For at finde ud sin socioseksuelle status kan man tage tage testen her, hvor du svarer på spørgsmål som, 'Hvor mange forskellige personer har du haft sex med én og kun én gang,' og 'Hvor ofte oplever du, at blive seksuelt opstemt når du er i kontakt med en person, du ikke er i et fast forhold med?'

Man skal også angive, hvor enig man er i udsagn som 'Sex uden kærlighed er OK,' og 'Jeg vil ikke have sex med en person, før jeg ved, at det vil føre til et langvarigt seriøst forhold.'

Umiddelbart virker det ikke så slemt, men så kommer vi til det træk i personligheden, der viser sig at hænge sammen med, at man har prøvet at score en andens partner, såkaldt mate poaching. Og det er der alt andet lige ikke meget godt at sige om. Og overordnet set var markant flere med narcissistiske træk, som har været utro.

Men som forskerne påpeger, er det jo ikke sådan, at alle aspekter af den narcissistiske personlighed er negativ. En narcissist er fuld af selvtillid og begår sig godt socialt, angiver stort velbefindende, følelsesmæssigt og kognitivt.

Omvendt har narcissisten så en tendens til at udnytte og manipulere andre, være ekstremt konkurrenceorienteret og selvoptaget.

Annonce:

Derfor scorer narcissister

11 tegn på at du dater en sociopat

Pervers
Nå, men så er det på plads. Du er narcissist. Men er du også pervers?

Du kender det godt. Du skal til at udfylde din datingprofil – for du er ude på noget (se ovenfor). Du har de der seksuelle lyster, som måske ikke helt falder i vanilje/mainstream-kategorien. Måske kan du godt lide at dominere din partner, måske er du mere til at lege baby eller så tænder du på reb og smæk, og hvad har vi af seksuelle ismer i det sorte univers.

Her kan du gøre det let for dig og dine kommende partnere at ved at tage BDSM-testen, hvor du svarer på godt 100 spørgsmål, hvor du på en skala fra 1 til 7 skal angive, hvor enig du er i udsagn som:

'Jeg nyder at dominere min partner', 'jeg kan lide at blive verbalt ydmyget og kaldt nedværdigende under sex' eller 'jeg kan lide, at min partner dominerer mig fuldstændig':

 

Annonce:

Når du er færdig, får du så dit testresultat vist. Vi lavede en hurtig testrunde, der endte således:

 

Det sjove er så, at de kan sætte det billede på din datingprofil, og så gælder det bare om at finde en med lignende eller måske snarere spejlvendte interesser. Om ikke andet er der i hvert fald basis for dialog.

Derfor scorer narcissister


'Mangen en ung mand, mangen en pige forelsked sig i ham.
 Bøjelig blid så han ud, men hjertet var hårdt og hovmodigt:
 Ingen ung mand og ingen ung pige fik lov til at få ham.'

Ovid: Myten om Narcissus

Umiddelbart er narcissisme ikke noget positivt karaktertræk. Men det ser ud til, at vi ikke desto mindre falder for narcissister.

Det fremgår af en undersøgelse i tidsskriftet 'Personality and Social Psychology Bulletin', hvor forskere fra Holland, Polen og Tyskland i tre studier ser nærmere på narcissistens tiltrækning som korttidspartner.

Undersøgelsen peger på, at narcissistens udadvendte sociale evner - fx en dristig vilje/evne til at gøre opmærksom på sig selv - virker tiltrækkende på det andet køn - i hvert fald hvis det drejer sig om et kort forhold.

Når man skal score, hjælper det også at se godt ud, hvilket narcissisten netop gør en dyd ud af ved at fokusere på smart tøj og personlig pleje.

Narcissistens karaktertræk:

Et urealistisk positivt selvbillede, stærk selvfokus, en følelse 'det er min ret' og manglende interesse i andre. Søger til stadighed bekræftelse af og beundring fra andre.

Og det er jo interessant med tanke på, at alverdens scoreguides fokuserer på attitude, dristighed og udadvendthed - parret med fokus på at tage sig bedst muligt ud.

Derfor får scorekongen flere kvinder

Dette personlighedstræk afgør, hvor meget sex du har

Disse ting hader vi ved en kæreste

Søde fyre får masser af sex

Se hvem der har godt af engangsknald

Utro? Måske dine geners skyld

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: