Derfor skal du aldrig body shame en kvinde

Det er dumt på mange planer - blandt andet går det ud over hendes sexliv

Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv Classic: Sådan gør du hende glad - og får mere sex --

Et positivt kropsbillede hænger tæt sammen med et godt sexliv.

Det viser nyt studie, der lægger sig op ad flere tidligere undersøgelser, som peger i samme retning.

Mere end 2600 medicinstuderende unge kvinder fra Tyskland, Schweiz og Østrig deltog. Forskerne ville belyse sammenhængen mellem seksuelle funktioner og kvaliteten af parforhold, kropsbillede og kropssaccept.

Deltagerne udfyldte diverse spørgeskemaer om ovennævnte, blandt andet Female Sexual Function Index, (FSFI) som belyser ting som orgasmer, ophidselse, vaginalsmerter og tilfredshed med sexlivet.

Kvinde - sådan vækker du din k....

Følgende kom frem ved analyse af svarene:

Kvinder, der var meget velfungerende seksuelt, havde også større accept af egen krop, ligesom de typisk havde været i et fast forhold i de seneste seks måneder op til undersøgelsen.

Kvinder, som scorede højst på FSFI, var ofte i forhold, som enten kunne beskrives som forelskede eller kærlige. Lav score var blandt kvinder i forhold, der defineres som venskabelige eller konfliktfyldte, og blandt singler.

Der var en tydelig interaktion mellem kvinders seksuelle funktion, kropsbillede og kropsaccept.

Det får forskerne til at konkludere, at et godt kropsbillede og en stor kropsaccept er tæt forbundet med et godt sexliv for unge kvinder - ligesom det også tyder på, at en høj grad af accept af egen krop kan mindske de negative sexkonsekvenser af et dårligt parforhold.

Hvilket alt i alt burde være endnu en god grund til ikke at body shame kvinder, som bloggeren Nikita Klæstrup også er inde på.

Danske Louise 'Twerk Queen' Kjølsen har ligeledes oplevet at få en syndflod af hadefulde kommentarer om hendes krop her på ekstrabladet.dk under en artikel, der handlede om en anden form for shaming - nemlig slut shaming.

Det er ikke kun den enkelte kvinde, som hensynsløse og småt begavede m/k'ere kalder fed, grim eller kvabset, der lider under den uendelige dumhed - det er også de andre kvinder, som læser det og som vil kunne føle sig ramt af de tanketomme perfiditeter.

Kinder kan selv arbejde med at forbedre kropsbillede og kropsaccept samt lære at elske egne kønsdele - det kan du læse om her og her og her

7 ting du ikke må sige til kæresten

Godt forhold gør kvinder glade for deres kroppe

Kunsten at elske sine kønsdele

HERUNDER SEXPERT-TV: Vis dit begær så hun forstår det

SEXPERT-TV: Dit begær tænder hende

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind