Derfor virker Tinder så godt

Dating-apps efterligner urmenneskets parringsritualer

Urhjernen virker, som den altid har gjort, og du reagerer, som man gjorde for en million år siden. Foto: shutterstock.com.
Urhjernen virker, som den altid har gjort, og du reagerer, som man gjorde for en million år siden. Foto: shutterstock.com.
Følg Sex & Samliv

- Tinder virker så godt, fordi den efterligner de første ting, vi gør i virkelighedens møder: Vi ser på personen. Og man kan lære rigtigt meget om en person ved at på vedkommende.

Sådan siger den verdenskendte antropolog Helen Fisher, der har skrevet flere bøger om menneskets parringsstrategier- og ritualer.

I et radioprogram fortæller Fisher, at 'vi' i millioner af år har haft den strategi. Man skal blot huske på, at Tinder og andre datingapps og -sites blot fungerer som introduktionssites, så man senere kan mødes IRL:

- Og når du så kommer ind på baren eller cafeen for at møde din Tinder-date, virker urhjernen som den altid har gjort, og du reagerer, som man gjorde for en million år siden.

- Hvilket blandt andet betyder, at selv folk, der kun er ude efter hurtigt sex, kan risikere at møde personen, der vækker hjernens kærlighedskredsløb, og så er de pludselig på vej fuld fart ud over stepperne på noget, der er endnu mere kraftfuldt end sex.

Fisher optræder også i dokumentar på National Geografic, som ser på, hvordan teknologien gennem tiden har haft indflydelse på vores sexliv.

Her fremfører en række eksperter, at overdreven brug af Tinder og lignende ikke bare skaber en følelse af tomhed, men også kortslutter hjernens belønningssystem, så man hele tiden vil have det der lille kick ved at swipe og møde nye dates.

Den gode gamle Doktor Ruth, amerikansk kærlighedsterapeut-legende, ville gerne forbyde dem, men Helen Fisher maner til ro:

- Disse datingapps kan ikke ændre på noget, der er så grundliggende som vores hjernes opbygning i forhold til sex og kærlighed. Omend de kan kan ændre måden, vi møder hinanden på.

Fem typer du IKKE skal være kæreste med

Dating for dummies: Undgå dette på din datingprofil

Find ud af hvad din kæreste tænder på med denne app

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+