Det betyder børnepasning for jeres sexliv

Hvem klarer ungerne hos jer..?

Hvem passer ungerne. Det kan få betydning for sexlivet (Foto: shutterstock.com)
Hvem passer ungerne. Det kan få betydning for sexlivet (Foto: shutterstock.com)

Man skal man altid være lidt kritisk overfor studier af enhver art, og ikke mindst af mediernes tolkning af disse.

Således også denne nye sociologiske undersøgelse, der er amerikansk og derfor ikke nødvendigvis kan overføres sådan en-til-en til danske forhold. Alligevel er der nu en påfaldende konklusion:

Kvinder, der er i parforhold, hvor manden tager sig af ungerne halvdelen af tiden eller mere, er gladere for både sex- og samliv.

Mere end 900 par deltog i stuidet. Fordelingen af børnepasning, sexfrekvens samt tilfredshed med sex- og samlivet blev undersøgt.

Se også: Ti ting der ødelægger dit sexliv

Børneopdragelse blev i studiet defineret som at lave og håndhæve regler, overvåge og oplære, straffe ved overtrædelse af regler, give ros og lege med børnene.

Når kvinder tog sig af børnene 60 procent eller mere, meldte begge parter om et utilfredsstillende sexliv.

Og når manden tog sig mest af podepligterne, var både mænd og kvinder lige så glade for samværet og havde lige så meget sex som par, hvor der der en ligelig fordeling. Og de heldige kvinder, hvis mænd passede børn mest, meldte om det bedste sexliv.

Men - og dette er et stort men - mændene så lidt anderledes på sagerne: Mænd, der havde flest børnepligter, klagede mest over kvaliteten af sexlivet.

Dog vælger forskerne bag at fokusere på en anden faktor: Om man er generelt af tilfreds med fordelingen:

- Tilfredshed - eller utilfredshed - er en kraftig markør for, hvor mange konflikter et par har, hvor tilfredse de er med relationen, med sexfrekvensen og sexkvaliteten, lyder det fra en af forfatterne bag studiet, Daniel Carlson, ifølge news.health.com.

Carlson tror, at et forhold lider, hvis den ene føler sig overbebyrdet eller for træt, eller generelt er utilfreds med at være den, der laver det mest, når den anden ikke gør noget...

Se også: Sådan får I sex - selv om I har unger

Se også: Dovne mænd får mere sex

Se også: Det koster knald, når konen er en kran

Se også: Nyd dit kedelige sexliv

7 kommentarer
Vis kommentarer