Annonce:
Annonce:

Det kan du lære af Katrines vilde Tinder-historier

Blandt andet kan du lære ikke at tage dating så alvorligt

Foto: Privat
Foto: Privat
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Maj måned på Tinder.

Match med 35.

Date med 5.

3 dates blev aflyst i sidste øjeblik.

17 var der ingen kontakt med.

Resten gik samtalen i stå.

Sådan opremsede 46-årige Katrine Berling forleden sin Tinderstatistik for maj måned.

Så kunne man måske tro, at den blonde sexolog og stewardesse havde sat sig for at lave et eller andet tindereksperiment ved at swipe til højre på alt med en puls. Eller at hun synes, at Tinder er overfladisk og forfærdeligt.

Men det viser sig, at Katrine bare brugte Tinder, som hun plejer i maj, og at hun faktisk er ganske begejstret for dating-appen. For hende er selve mødet IRL altafgørende.

Annonce:

- Maj afviger egentlig ikke så meget fra andre måneder, selv om der selvfølgelig er måneder, hvor jeg slet ikke dater. Jeg bruger ikke meget tid på Tinder, jeg er til et hurtigt møde for at se, om der er kemi. Det resulterer så i, at der er mange, der sletter mig, fordi jeg virker uinteresseret, men jeg har hverken tid eller lyst til at chatte med folk, jeg ikke kender. For mig er det mødet, der er det interessante, siger Berling, som før har optrådt på disse sider med en fortælling, om dengang hun knaldede med sin Airbnb-gæst.

Skumle dates
Men når du så ikke screener mændene med en masse snak frem og tilbage, må du vel komme på en masse skumle dates?

- Det er meget sjældent, jeg har en dårlig date, når det så er sagt, så er det ikke det samme, som jeg altid ønsker at se personen igen. Jeg kan nemlig godt have en god date og alligevel ikke ønske at se personen igen, siger Berling, der mener, at lige netop hendes måde at tilgå dating på giver rigtigt meget.

- Jeg tager det ikke personligt, når jeg bliver brændt af, eller der er en, der ikke ønsker at se mig igen. Der er nemlig lige så mange, jeg ikke ønsker at se igen. Jeg tænker, han ville sikkert noget andet, og det er helt fint med mig.

Ud af de fem dates Katrine have i maj, var der tre, hun ikke ønskede at se igen, en der ikke ønskede at se hende igen, og en som hun stadig ser.

Guide til singlepiger: Den gode flirt

Annonce:

Overflade
Katrine ved godt, at der er mange, der kritiserer Tinder og ser det som overfladisk:

- Og min statistik viser da også, at det kan se sådan ud. Men det er en del af spillet. Tinder er generisk, fordi alle er på, så der ligger et arbejde i at sortere til og fra for at finde dem, der passer til mig. Hvis jeg finder det irriterende, så skal jeg ikke være på Tinder.

- Men overfladisk, nej, sådan ser jeg det ikke. Jeg har haft mange gode oplevelser på Tinder. For bare at nævne et par stykker har jeg været til Guns 'n' Roses-koncert, på ferie til Comosøen, weekendtur til Paris, alt sammen med nogen, jeg har mødt på Tinder. På den måde Tinder giver mig variation og sjove oplevelser i mit singleliv.

Sådan bliver din 1. date en succes

Lære
Sexologen har også lært en hel del om sig selv, hvilket også andre vil kunne, mener hun:

Annonce:

- Jeg kan mærke, hvordan jeg åbner eller lukker, alt efter hvilken person jeg sidder over for. Jeg har lært at sige nej til endnu et glas vin, når jeg ved, jeg ikke er interesseret. Jeg har lært at sige 'tak for mødet, men jeg tænker ikke, vi har noget til fælles.' Jeg har lært at mærke og observere mig selv sammen med mænd. Derfor er der også altid en gave i en date for mig.

- Selvfølgelig ville jeg ønske at folk behandlede hinanden lidt mere respektfuldt, der er mange, der bare sletter en (ghoster) i stedet for at skrive 'tak for en date, men det var ikke lige mig.' Det forstår jeg ikke. Selv prøver jeg at holde god datingstil, siger Berling, der faktisk skrevet en tinderguide på sin hjemmeside, ligesom hun holder foredrag om samme.

Hun hævder, man kan bruge Tinder til at udforske dit mod, blive bedre til at sætte grænser, øve sig i at modtage et nej og selv sige nej - og blive en bedre elsker.

Dansk score-app tager kampen op mod tinder

Sådan slipper du væk fra den kiksede date

Sexredaktøren har tidligere skrevet denne klumme om, hvad du kan gøre, når du har været lidt for hurtigt ude med den der date. Og hellere vil hjem og ligge i forsterstilling.

Swipe, swipe, swipe.

Match.

Hej-hej.

Og så er den date i hus (hvis man bruger Tinder og har heldet med sig).

I mødes på den der uundgåelige cafe til den der obligatoriske kaffe, og allerede da din date træder ind ad døren og gør klar til det der akavede hilsekram, ved du, den er gal:

Dette duer ikke. Og nu kan du kun tænke på, hvordan du slipper væk.

Frygt ej - vi har gjort forarbejdet og lister her de bedste og sikreste måder at undgå den kiksede date.

Gå på date i arbejdstiden
Først og fremmest skal du være proaktiv og minimere diverse risici. Sørg for at den tildelte tid er så kort som muligt, og at du styrer den. Og det kan du gøre ved at arrangere daten i arbejdstiden.

Dette trick giver selvfølgelig mest mening, hvis I begge bor og arbejder i samme by, og du kan smutte ud i frokostpausen til den nærmeste cafe.

Allerede efter 20 minutter vil det være ok, hvis du siger, du må tilbage på pinden og simulere.

Aftaler
Har du ikke mulighed for punkt et, så sørg for at lave en anden aftale kort efter daten. Det kan være en middag med venner (så får du også vist, du har et liv uden Netflix og bodegaer), eller at du skal hente unger (så får du indikeret, at du er voksen og følsom - en fordel, hvis du rent faktisk har børn).

Selvfølgelig kan du lyve om disse aftaler, men det er bare lettere at holde sig til sandheden.

Vær ærlig I
Er du alligevel faldet i amatørpotten og lavet en date om aftenen med en åben bagkant, så kan du gribe til følgende panikløsninger, når du bare MÅ væk.

Vær ærlig!

Fortæl, at du kan mærke, det ingen steder fører hen, og du ikke vil spilde hverken din eller datens tid.

Giv hånd og ønsk held og lykke og gå rask og rank ud af døren.

Bemærk: Ikke alle vil værdsætte den form for ærlighed.

Ville du selv?

Ærlig II
Hun/han ser mærkelig ud/lugter af våd hund/har tatoveringer i panden/hvad der nu tænder dig af, og med frygt og bæven ser du de næste timer tårne sig op over dig.

Her skal du bare prøve noget uhørt og uhyre svært: Vær ærlig.

Fortæl om dine særheder i rene og klare vendinger: Det kryber i dig, når folk vil give hånd på grund af dine bacilleskræk, du følger en bizar diæt, der handler om farven på maden (Mandage: grøn. Tirsdage: Brun. Onsdage: Rød - og så fremdeles), du onanerer flittigt til dyreporno (men ikke onsdage, som er helliget fækaliesex). Hvad som helst kan virke, bare du er tilstrækkelig detaljeret.

Forbløffende hurtigt vil din date kigge nervøst på sit ur og udgangen, hvorefter vedkommende vil smutte med en undskyldning om, at hun/han skal hente unger.

Opkaldet
Nå, men det første kvarter er gået med blank small talk, ligegyldigheder og akavede høfligheder, og du er ved at kaste op af kedsomhed.

Heldigvis har du sørget for, at en ven ringer til dig på aftalt tidspunkt med en besked om, at du ABSOLUT skal hjem pga. dødsfald/alvorlig sygdom/fyringsrunde.

Her skal du øve dig i at se bekymret ud, mens din ven lirer det af med et stort grin.

Så kan du hastigt forlade stedet og oven i købet få lidt medlidenhed med på vejen.

Du kan selvfølgelig også bare opføre dig ordentligt og bide det hele i dig og se det som den pris, alle må betale i jagten på den eneste ene/det næste knald.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: