Dette øger risikoen for skilsmisse

Måske du skal holde øje med disse faldgruber...

SEXPERT-TV: Tænk dig om, før du skrider
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv om. hvorvidt man skal skride fra kæresten: Should I stay or Should I go --

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal om vores skilsmisser i 2016. Og her fremgår det, 17.222 ægtepar blev skilt sidste år. Syv ud af ti af disse par havde fælles børn.

En nærmere analyse af tallene viser, at 2,6 procent af ægtepar uden fælles børn blev skilt, mens kun 1,6 procent af ægtepar med fælles unger gennemgik en skilsmisse.

Man bliver også skilt tidligere i ægtesbat, hvis man intet fælles afkom har. Man bider med andre ord ikke vreden, skænderierne, utroskaben og det sløje sexliv i sig for børnenes skyld...

Altså: Ingen fælles børn: Større risiko for skilsmisse.

Har I så fælles børn, er risikoen størst for, at I går fra hinanden, når yngste barn er fem år.

'Halvdelen af skilsmisserne blandt par med børn sker inden yngste barn er fyldt ti år. Fra yngste barn er 5-6 år, er der et jævnt fald i skilsmissehyppigheden i takt med, at børnene bliver ældre, og der er ikke noget tydeligt tegn på, at der er større skilsmissehyppighed i forbindelse med, at børnene flytter hjemmefra,' skriver Danmarks Statistik.

Endnu et risikoparameter er, hvis en ene i ægteskabet, før har været gennem en skilsmisse:

Blandt ægtepar, hvor ingen af parterne tidligere havde været igennem en skilsmisse, blev 1,5 porcent skilt i 2016. Det gjaldt 2,6 procent blandt dem, hvor kun en af parterne var tidligere fraskilt, mens det gjaldt 1,9 procent af de par, hvor begge var tidligere fraskilte.

Hertil skal et tilføjes, at langt de fleste ægteskaber er mellem to, der ikke tidligere har været gift. Godt og vel totredjedele.

Jeres bopæl er også et parameter: Det viser sig nemlig, at der er større sandsynlig for, I må gå fra hinanden, hvis i bor i Region Hovedstaden:

30.767 par blev viet i 2016, hvilket er en stigning på 7 pct. i forhold til året før (34 procent af dem i kirke). Stigningen i alle alder aldersgrupper over 30.

NB: Det hele bare statistik og korrelation og sandsynligheder - og det siger derfor ikke nødvendigvis noget om kausalitet.

Test dit forhold: Skal I skilles - eller går det super godt?

Seks skridt mod et godt sexliv efter skilsmissen

Flest bliver skilt, når de kommer hjem fra ferie

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind