Disse ting skal UD når kvinder flytter sammen med kæresten

Har din kæreste blomstrede møbler og glitrende nips-ting stående, som du godt vil have ud af jeres fælles hjem? Så er du langt fra alene

Foto: DBA Guide
Foto: DBA Guide

I sidste uge bragte vi artiklen om de ting, mænd ifølge sexolog og parforholdsterapeut Jakob Olrik prompte skal smide ud, når de flytter sammen med kæresten. Se listen her.

Men det betyder selvfølgelig ikke, at kvinderne skal gå fri. For selvom det godt kan være, at det er lykkedes at udvise hans kæmpestore højttalere og klodsede, svedige sportsmaskiner fra matriklen, er der altså flere af dine ting, som han med rette gerne vil have kylet ud.

Jakob Olriks erfaring er, at der er en masse ting, mændene bliver irriteret over, at kvinden beholder i deres fælleshjem. Og det er ikke godt for parforholdet, siger han til DBA Guide.

- Hvis du skiller dig af med nogle af de ting, som det viser sig, at din partner ikke kan lide, får du signaleret, at du er villig til at gå på kompromis for kærligheden, og at du går op i, hvordan din kæreste har det.

- Det kan være rigtig sundt for parforholdet at få ryddet op i tingene og få købt nogle nye sammen, som er deres fælles. Faktisk er det bedste for parforholdet, når man går ud sammen og køber et fælles køkken, eller at flytte rundt på møblerne i hjemmet. Det er virkelig sundt med lidt forandring, fortæller Jakob Olrik.

Hvis du ikke lige kan komme i tanke om, hvad det kunne være for ting eller møbler derhjemme, som din kæreste i al hemmelighed går rundt og irriteres over, så har sexologen lavet en liste over de ting, det sagtens kunne være. Altså ting, du kraftigt skal overveje at skille dig af med, hvis du vil det bedste for dit parforhold.

Foto: DBA Guide
Foto: DBA Guide
 

1. Lyskæder

- Nej, nej, nej og nej, udbryder Jakob Olrik overfor DBA Guide.

- Lyskæder skal bare UD af hjemmet. Det er virkelig kikset. Tror kvinder, de skal indrette deres hjem som en marskandiser til karneval? Det er jul én gang om året, og dér kan kvinderne pynte hjemmet med lyskæder. Ellers ikke, siger sexologen, der er ret overbevist om, at mange andre mænd deler hans ret klare holdning til lys i kædeform.

Foto: DBA Guide
Foto: DBA Guide
 

2. Store, blomstrede møbler

Mange mænd har måske ikke lige kunnet tage sig sammen til at få fortalt kæresten det. Men de ville ønske, at de fra start havde gjort det klart, at den store, blomstrede sofa altså IKKE skulle sætte sine krogede ben i deres nye, fælles hjem, mener parforholdseksperten.

- Møblerne, der er udsmykket med mange, store blomster, er IKKE et hit. Hjemmet skal jo ikke ligne en blomsterhave, siger Jakob Olrik.

Foto: DBA Guide
Foto: DBA Guide
 

3. Duftlys

Du synes måske, at den varme duft af vanilje, blomstereng eller skovbær fylder rummet op på en behagelig måde. Men det synes din kæreste altså ikke nødvendigvis.

- Duftlys er klamme og ulækre. Kunstig duft er noget af det værste. Det er for kunstigt og det gør, at vi kan få helt svært ved at dufte kvindens duft. Det skal ikke være sådan, at man tror, man befinder sig i Indien, lige så snart man træder ind i sit hjem, griner Jakob Olrik.

Foto: DBA Guide
Foto: DBA Guide
 

4. Krystaller

Har du en eller flere krystaller stående til glitrende pynt derhjemme, så kan du ifølge eksperten være næsten sikker på, at din kæreste ikke kan lide dem.

- Kvinder har en idé om, at krystaller giver god karma, fjerner onde ånder, men altså: STOP! Det svarer til at tro på Star Trek! Alt sådan noget glimmer og glitter hører til i et prinsesseunivers – eller på et lillepigeværelse, siger sexologen til DBA Guide.

Foto: DBA Guide
Foto: DBA Guide
 

5. Arvestykket

- De dér store brune, gamle, mørke chatoller med en masse skuffer i. Dem er der mange kvinder, der holder af, men alle de skuffer altså – alle de systemer, det siger ikke os mænd noget. Vi er ligeglade med, om der er en skuffe til alle de mørke trusser og én til dem i hvid, siger Jakob Olrik, og forklarer, at mændenes største problem med de store, mørke arvestykker, er, at de fylder.

- Det kræver ofte et virkelig højloftet hjem eller en balsal at få plads til sådan et møbel, siger sexologen.

21 kommentarer
Vis kommentarer