Annonce:
Annonce:

Du gætter aldrig hvorfor mænd er utro

Mon utilfredsstillende sexliv er på listen...?

Der er mange mulige forklaringer på, hvorfor man knalder ved siden af. Foto: Shutterstock
Der er mange mulige forklaringer på, hvorfor man knalder ved siden af. Foto: Shutterstock
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Utroskab har (næsten) ikke noget med sex at gøre.

Det hævder sexologer gerne, og en ny og ganske uvidenskabelig undersøgelse peger på, at der er noget om snakken.

2300 utro britiske mænd og kvinder deltog i undersøgelsen (af uklare grunde iværksat af et rabatkuponfirma), hvor de skulle angive en række årsager til, hvorfor de knaldede ved siden af.

Her svarede halvdelen af mændene dette som hovedårsag: Kæresten flirtede med en anden. Altså følte de mænd sig berettigede til at hoppe i trusserne på en fremmed kvinde, fordi hende derhjemme havde taget det første skridt. 

Sex – eller manglen på samme - spiller dog også en rolle. 39 procent angav, at et utilfredsstillende sexliv var skyld i sidespringet.

Hver femte mand var bare fuld. Og det ved vi jo alle, er en af de bedste forklaringer/undskyldninger man kan have.

Annonce:

Hele 65 procent af kvinderne i undersøgelsen gav manglende opmærksom fra kæresten skylden for, at de faldt i armene på en anden mand.

Her er den gode nyhed til alle kvinder, der har oplevet utroskab

En gang utro altid utro

En anden mindst lige så uvidenskabelig undersøgelse peger på, at mænd har sværere ved at tilgive utroskab, fremgår det af en brugerundersøgelse på utroskabssitet Illicit Encounters, en britisk version af Victoria Milan.

1200 mænd og kvinder deltog i afstemningen, hvor det fremgik, at 60 procent af de kvinder, som havde oplevet en partners utroskab, angav, at de havde tilgivet manden.

Det samme gjaldt 38 procent af herrerne.

Folkene bag undersøgelsen mener, at forskellen skyldes, at kvinder i højere grad tror på, at de kan ændre manden og hans (dårlige) vaner. Kun få mænd bilder sig ind, at de kan det samme med deres kvindelige partner.

Konklusionen er ifølge sitet denne lidt voldsomme: At mænd er mere utro, fordi de ved, at de kan slippe afsted med det og blive tilgivet.

Annonce:

'Hvis dine handlinger ikke har konsekvenser, har du ingen problemer med at følge op på dine lyster.'

Andre mere videnskabelige studier har peget på, at mænd betragter seksuel utroskab som det værste, mens kvinder i højere grad føler sig svigtet ved følelsesmæssig utroskab.

Sådan tjekker du om kæresten er utro

Sex?
Ekstra Bladets sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen er en af de fagpersoner, som mener, sex kun spiller en lille rolle i manges utroskab:

For voksne mennesker, der har noget at tabe, handler det kun sjældent om for lidt sex, selvom vi ser en stigning i, at kvinder faktisk angiver det som grund, lyder det fra Bentzen.

- Oftest handler det om at blive set og at blive bekræftet i, at man stadig er attråværdig. Men naturligvis er der dem, som er i et rigtigt dejligt forhold, der giver dem næsten alt det, de har brug for - lige med undtagelse af det seksuelle.

Annonce:

- Vi kender jo historierne om den magtfulde direktør, som går til ludere for at udleve masochistlyster, som han holder skjult for konen. Vi møder dem i vores klinikker, fordi de skammer sig og vil have det til at gå væk. Nogle har også forsøgt sig med deres partnere. Men mænd ved godt, at alt sex udenom ER udenom, så luderbesøg tæller også.

For mange af de mænd og kvinder, som får sig et julefrokostknald, handler det om, at det er sgu meget fedt at blive bekræftet i, at man stadig er lækker. Mens de mænd, typisk familiefædre, som indleder små-forhold med andre kvinder, ser det nærmest som egenomsorg.

- De forklarer det med, at de får for lidt, eller at konen derhjemme altid er for træt eller for kedelig til at give dem det, de har brug for. Så er det jo synd for dem - og så bliver utroskaben jo nærmest noget, de gør i selvforsvar.

- Utroskab betyder altid noget. Men det behøver ikke altid betyde det, man tror. Fx handler det tit om, at man er i tvivl om, forholdet egentlig er godt længere, enten fordi man ikke føler sig set, værdsat og elsket, eller fordi man ikke kan mærke sig selv i det og føler, at man ikke føler noget længere.

Annonce:

Så hvis du ’kommer til’ at være utro, så tag det som et vink med en vognstang til dig selv om, at du skal kigge lidt nærmere på, hvordan du har det i dit forhold - og hvordan I har det sammen, mener Bentzen.

HERUNDER SEXPERT-TV: Derfor er kvinder utro (Video: Arkiv)

Kongen af utroskab: Sådan undgår du sidespring

Sådan er utroskab for mænd og kvinder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: