Annonce:
Annonce:

Elskede, jeg hader dig

Det er ganske naturligt at kæresten pisser dig af, for de ting, du hader, er blot bagsiden af medaljen

Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Holder dit forhold? Få tjeklisten --

Grrr - lige nu hader du faktisk din kæreste. Han har for n’tne gang lige vist sig fra sin værste side, og Du. Kan. Ikke. Ha. Det.

Du har måske lidt svært ved at erkende det, men hadet til din kæreste syder i dig nu og da.

Men find trøst i, at du ikke er alene. Altså, ikke at andre også hader din kæreste, selv om det selvfølgelig er muligt, men at de fleste mennesker både elsker og hader deres kæreste.

Det forklarer psykologen Amie Gordon, der henviser til et studie, som påviste, at kærlighed er en kompleks størrelse, hvor negative tanker, bevidste såvel som ubevidste, om kæresten er almindelige, og derfor ikke nødvendigvis tegn på, at der er noget galt i relationen.

Derfor finder du ikke den perfekte kvinde

Annonce:

Paradoks
Dine følelser for kæresten kan variere fra det ene øjeblik til det andet, fra den ene yderlighed til den anden, ligesom man kan have flere mere eller mindre modstridende følelser samtidig:

Kærlighed og parforhold er komplekse størrelser, hvilket ifølge Gordon er vigtigt at huske på, når du ser på dine veninders glansbilledversioner af 'Det lykkelige parforhold' på facebook.

Under overfladen på de der jubeloptimistiske, lyserøde lykkeopdateringer lurer vreden, irritationen og hadet. De ting kommer bare ikke til udtryk.

Selvfølgelig er der også en grænse for, hvor meget negativitet, vrede og had et parforhold kan rumme, før det bliver dysfunktionelt. Ifølge den verdensberømte parterapeut og -forsker John Gottman har lykkelige par fem gange så mange positive oplevelser og følelser som negative.

Sådan undgår du at mindfucke dig selv og kæresten

Annonce:

Hænger sammen
I den forbindelse kan det være interessant at undersøge sine egne positive og negative følelser overfor kæresten. Mange gange kan det, du elsker ved din partner, være tæt forbundet med de ting, du hader, påpeger psykologen Alice Boyes.

Måske pisser det dig virkelig af, at din kæreste aldrig køber ting på udsalg, så I kan spare penge - men på den anden side betyder det også, at han ikke falder for tilbud på ting, I ikke har brug for.

Således anbefaler Boyes, at du tager et skridt tilbage og ser på det lidt større billede. De ting, du hader ved din kæreste, er givetvis bare bagsiden af medaljen: Nemlig de positive træk ved din kæreste, som du kan glemme at værdsætte. Men de hænger altså sammen.

Her er ti ting vi elsker og hader
1. Det irriterer dig, at han ikke prioriterer jeres tid sammen på bekostning af at hjælpe venner, familie og børnene. På den anden side beundrer du han generøsitet, og at folk søger hans hjælp. Din kæreste er populær, fordi han er fed at være sammen med.

Annonce:

2. Din kæreste er fuldstændig håbløs, når det handler om tech. Hun kan til nød finde ud af at tænde computeren og skal have hjælp til de mest banale ting. På den anden side er hun ikke besat af gadgets eller klistret til sin mobil.

3. Din kæreste er lidt af et rodehoved, og det kan drive dig til vanvid, at ting flyder og ingen kan finde noget. Omvendt er han afslappet, holder ikke på formen og tilbagelænet og presser dig ikke til at have et Bo Bedre-hjem.

4. Din kæreste er irriterende selvoptaget, men på den anden side er hun udadvendt og får ting til at ske.

5. Din kæreste er egoistisk i sengen, men på den anden side er hun lidenskabelig og ved, hvad hun kan lide og ikke lide.

6. Din kæreste er alt for frisindet i sin opdragelse af ungerne, men på anden side er han tålmodig og kærlig over for dem og andre.

7. Din kæreste undgår svære samtaler om følelser, men på den anden side er han god til at kompartmentalisere problemer, og lader ikke fx økonomiske problemer fylde andre områder i jeres forhold.

Annonce:

8. Din partner er pernitten og har ordensvanvid, men på den anden side har de styr på deres liv.

9. Din kæreste er hidsig og opfarende, men på den anden side er han lidenskabelig og karismatisk.

10. Din kæreste er lidt kedelig, et vanedyr, men den anden side er han stabil, hvilket giver dig tryghed til at prøve nye ting selv.

Du kan selv finde på flere ved at tænke de ting, du elskede ved din kæreste, da I faldt for hinanden. Lav en liste over ting, du irriterer dig over, og tænk på på, hvad andre ville kunne tænke positivt om de kvaliteter. Stabil er fx den positive side af kedelig.

Kærligheden overvinder ikke alt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: