'Én gang utro, altid utro' - den er god nok, siger forskere

Har din partner én gang været utro, så er der stor sandsynlighed for, at han eller hun gør det igen, viser ny hjerneforskning

Har du én gang været din partner utro, kan du langt bedre finde på at gøre det igen, viser flere undersøgelser. Foto: Polfoto
Har du én gang været din partner utro, kan du langt bedre finde på at gøre det igen, viser flere undersøgelser. Foto: Polfoto

’Én gang utro, altid utro’ er en gammel traver, men noget tyder nu på, at den i høj grad har rod i virkeligheden.

Forskere mener nemlig at have fundet bevis for, at folk, der har været utro i deres fortid, har større tilbøjelighed til at være det igen, i forhold til andre, som ikke tidligere har været en partner utro. Det skriver Elite Daily.

I undersøgelsen, som er offentliggjort i den videnskabelige journal Nature Neuroscience, blev et hold deltagere under ledelse af blandt andre Neil Garrett, psykolog ved University College London, bedt om at spille et spil, hvor de nogle gange fik flere penge, hvis de løj for partneren.

Imens blev deltagernes hjerner skannet, og skanningerne viste tydeligt, at folk lyver mere over tid. Med andre ord bliver det lettere for folk at lyve, jo mere de har gjort det.

Vores emotionelle reaktion er forhindringen
Forskerne kunne se, hvordan deltagernes hjerner blev mere og mere immune over deres eget bedrag, og alt efter, hvor upåvirkede de var, kunne man forudse, hvor meget mere, personen ville lyve næste gang.

Det betyder altså ifølge forskerne, at hvis en utro person får dårlig samvittighed første gang, de bedrager deres partner, oplever de næppe fortrydelse i samme grad næste gang, de gør det.

- Det, vores undersøgelse og andre peger på, er, at en stærk faktor, som forhindrer os i at være utro, er vores emotionelle reaktion på det, altså hvor dårligt vi får det, og processen, hvor vi tilpasser os, reducerer denne reaktion, og tillader os således at være mere utro, siger Neil Garrett fra University College London, til Elite Daily.

- For folk, der er gentagende utro, kan det være tilfældet, at de oprindeligt har haft det dårligt med at være utro, men har været utro så ofte, at de har tilpasset sig vanen, og simpelthen ikke længere får det dårligt med det, fortsætter han.

En gang bedraget, altid bedraget
En anden undersøgelse viste ifølge Daily Mail for nylig, at folk, som tidligere har haft partnere, der har været dem utro, har dobbelt så stor sandsynlighed som andre for at blive bedraget igen.

Her så forskerne nærmere på 484 personer i heteroseksuelle forhold, og deres seksuelle relationer til andre end deres partner.

Undersøgelsen, der blev publiceret hos Archives of Sexual Behaviour, pegede samtidig også på, at folk, der havde været utro i ét forhold, var tre gange mere tilbøjelige til også at være det i deres næste forhold.

Folk har mange fordomme om Mille, der lever i et åbent forhold, fortæller hun selv. Hun er forkvinde for forening for polyamorøse. Og så er hun gift med Gerhard og kæreste med Andreas.

21 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere