Er din kæreste super irriterende? Så gør dette

Disse fire tanker om din kæreste ødelægger dit forhold, men du kan faktisk selv ændre dem

SEXPERT-TV CLASSIC: Tal så din mand forstår det.

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Terapeutens guide til, hvordan du får manden til at lytte --

Da du mødte din kæreste, virkede hans små fejl og mangler ubetydelige eller endda charmerende i forhold det store glansbillede, som du havde af forholdet.

Sådan er det ikke længere. Nu fylder de negative tanker mere. Og de føder sig selv, så du er fanget i et surt mønster, hvor din kæreste bare er forkert.

Heldigvis har psykolog, forfatter og forsker Alice Boyes nogle bud på, hvad der ligger bag tankespindet, og hvad du kan gøre for at flå det fra hinanden.

Hvis du har mødt din kæreste for nylig og svæver rundt på den berømmede lyserøde sky, kan du sandelig også få noget ud af denne artikel. For jo tidligere du bliver bevidst om dine negative tankemønstre om din kæreste, jo nemmere er de at ændre.

Du synes, din kæreste har ændret sig
Ifølge Boyes synes mange, som er utilfredse med forholdet, at kæresten har ændret sig. Men måske forholder det sig anderledes i virkeligheden - det kan derimod være, at du er begyndt at irritere dig over sider af din partner, som du førhen knapt lagde mærke til.

Det kan være små og store ting. Måske er hans tilbagelænede tilgang begyndt at irritere dig som dovenskab, fordi I nu bor sammen, og han burde trække sin del af læsset. Måske er det hans manglede lyst til at prøve nye ting, der driver dig til vanvid.

Gør dette: Identificér de ting ved din kæreste, som plejede at irritere dig mindre. Burde du have kunnet forudse, at det ville blive et problem? I hvilke tilfælde handler din nuværende irritation snarere om dit syn på hele forholdet end på ham?

Det kan hjælpe dig med at se lidt mere nuanceret på din partner. Måske finder du af at, at det, der irriterer dig, i virkeligheden er ligegyldigt. Eller at det i høj grad er et problem.

Se også: Celestine bor i Omvendtslev: Problemer i parforholdet er en gave

Du synes, din kæreste bevidst sårer dig
Der er forskel på manglende omtanke og bevidst ondskabsfuldhed. Et eksempel:

Din veninde, som din kæreste ikke er synderligt begejstret for, skal holde fødselsdagsfest. På samme dato har du og din partner talt om at tage på weekend sammen. Din kæreste køber billetter til turen (de var billigst den weekend), og nu bliver du vred, fordi han da burde vide, hvor stor festen er for dig.

Men én ting er at tro, at han, helt ufølsomt, gjorde det for at sørge, at I ikke kunne komme til festen - en anden ting er, hvis han han bare troede, at det ikke var så vigtigt.

Gør dette: Når du synes, at din kæreste gør noget bevidst sårende, så undersøg også hvilke andre forklaringer, der kan ligge bag hans handlinger.

Kys & kærlighed - 2. maj. 2016 - kl. 11:01 Fem ting du ikke kan ændre ved din kæreste

Du glemmer ikke de sårende ting, han har sagt
Vi kommer alle til at sige ting, der sårer. Nogle af dem kan være små tankeløse ting:

‘Burde du spise den der kage?’ Du føler, han siger, du er tyk.

I er til koncert, hvor du har købt billetter og glædet dig. Han siger. ‘Lyden var dårlig, og de spillede ikke de fede numre.’ Du føler, han disser din oplevelse.

Du giver udtryk for, at du føler dig stærkere efter turene i fitness-centeret. Han siger: ‘Det har jeg ikke lagt mærke til.’

Gør dette: Selvfølgelig skal du give udtryk for, når du synes, din kæreste sårer dig, men vær også klar til at tilgive ham, når han har sagt dumme ting - hvis han i øvrigt er et godt menneske. Måske har han bare en tendens til at være direkte og taktløs.

Foto: Shutterstock.com Kys & kærlighed - 24. okt. 2018 - kl. 05:33 Derfor bitcher du over din kæreste

Du føler dig magtesløs
Du føler dig fanget og magtesløs i et forhold, som du er vokset ud af, men du bliver på grund af praktiske omstændigheder. Et forhold er en organisme i stadig forvandling. Når du ændrer din egen adfærd, påvirker det forholdet. Selv de små ting: Begynder du til fitness, bliver din kæreste måske inspireret eller han føler sig truet. Men formod aldrig, at din kæreste har en dybere lyst til at ændre sig.

Gør dette: Gør mere af det, du selv vil, og hold så øje med, om det påvirker din kæreste og forholdet.

Husk, at man godt kan have et velfungerende forhold med følelsesmæssig tillid og samhørighed - og nu og da alligevel føle sig vred, svigtet, overset og misforstået. Her kan det hjælpe at sætte tingene i perspektiv ved at nuancere sit syn sagerne som i ovennævnte punkter.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere