Få boostet dine flirte-evner

Dårlig flirte-teknik er skyld i ensomhed

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Følg Sex & Samliv

Har du ikke en kæreste, selv om du længes efter en dér bag din skærm, skyldes det ikke nødvendigvis, at du er grim, fattig og fed.

Det kan faktisk skyldes dine manglende evne til at flirte.

Ny undersøgelse peger nemlig på, at folk, der har svært ved at få en kæreste, er dårlige til at flirte.

Og manglende evner udi at kunne forstå potentielle partneres signaler, samt stor generthed, begrænser succes på kødmarkedet.

Det kan måske forklare, hvorfor datingteknik og scorekurser til stadighed er så populære. Og heldigvis har vi fået en datingekspert til at komme med tre gode flirteråd til den flirtesvage.

Herunder Sexpert-tv fra arkivet: Mandeterapeutens bedste scoretricks

Studiet
Først runder vi lige studiet, hvor 587 mænd og kvinder deltog. 30 procent af deltagerne var singler, og 40 procent havde dårlige erfaringer med at danne og/eller fastholde et forhold.

Deltagerne skulle blandt andet angive, hvor enige de var i udsagn som ‘jeg ved ikke, hvordan jeg skal indlede en samtale med en, jeg er interesseret i' og ‘jeg mister mælet, når jeg taler med en, jeg er interesseret i.’
 

Mange spørgsmål og sindrige beregninger senere konkluderer forskerne, at især dårlig flirteteknik hang sammen med at have svært ved at indlede et forhold.

Ikke at kunne forstå sociale signaler og at være genert fremmer heller ikke scorechancerne, og hvis man er ramt af alle tre 'handicap', er man virkelig på den.

Derfor sender mænd dick-pics

Derfor dårlig flirt
Godt så. Du kan nu genkende dig selv som dårlig flirter. Hvad gør du så? Du følger disse råd, som parterapeut og sexlog Bastian Larsen fra bastianlarsen.dk herunder kommer med. Han mener, at vi her i Danmark generelt er dårlige at flirte.

- I vores opgør med de traditionelle kønsroller mistede vi en masse af de positive elementer i vores interaktion mellem mænd og kvinder. Hvad der tidligere blev anset for at være almindelig høflighed, er nu blevet potentielt farligt eller bare mærkeligt.

Sexologer på date: Mænd tror, vi er nymfomaner

At vi lever en stigende del af vores liv foran skærmen, hjælper bestemt heller ikke, for det er med til at forkrøble vores sociale færdigheder, forklarer Larsen.

- Men et af de største problemer er nok, at vi på trods af vores ligestilling stadig sidder fast i nogle meget traditionelle kønsroller, når det kommer til at flirte og score. Det er nemlig stadig sådan, at det forventes, at manden skal tage initiativet.

- Der er meget høje forventninger til, hvordan han skal gøre det, og forventningerne er forskellige fra kvinde til kvinde, og det er med til at lamme rigtigt mange mænd, for de er allerede blevet skudt ned ufatteligt mange gange, siger Larsen.

Han mener også, at #meetoo-bølgen har gjort flirt endnu sværere, fordi nogle mænd frygter at blive udleveret, hvis de henvender sig til en kvinde på den forkerte måde.

De tre flirteråd

Det var analysen. Her er handlingerne:

1. Træn hver dag
Øv dig i at flirte hele tiden. Smil til fremmede mennesker og ros dem. Noget det desværre usædvanligt i Danmark.

Hvis du er genert, så øv dig på ældre mennesker eller folk af dit eget køn. Gør det til en naturlig ting, der sker i forbifarten, så kommer det også til at virke naturligt, og gør det alle steder. I supermarkedet, på cykelstien, på jobbet og naturligvis i byen.

2. Flirt er en livsstil, ikke et redskab
Lad være med at tænke på flirt som et redskab, du skal bruge til at nå et bestemt sted hen. Når du bruger det på den måde, kommer det let til at virke kunstigt og utroværdigt.

Tænk på at flirte som en positiv måde at interagere med din omverden i alle situationer. Folk vil altid hellere være sammen med de mennesker med den gode energi end dem uden energi. Hvis du kan flirte på en naturlig måde, kan du mestre alle de sociale situationer, du kommer til at opleve.

3. Bliv hos dig selv
Særligt mænd er slemme til at tænke, at de skal ud og jage kvinder. Derfor er de mentalt hele tiden til stede ude i rummet, hvor de scanner for potentielle partnere.

Det signalerer nervøs energi, og det får de fleste til at bakke væk fra dig.

Husk at jægerens vigtigste egenskab er tålmodighed. Vær bevidst om dit kropssprog, hvil i dig selv og slap af. Det vil i sig selv være så usædvanligt, at det vil virke attraktivt, og så får du kvinden eller manden til at komme til dig. Det kan være at det starter med et blik, men det er også nok.

Du kan høre, om han vil have dig

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+