Annonce:
Annonce:

Fem grunde til du stadig er single

Sidder du fast i datingens trædemølle? Her er fem ting, du kan arbejde med, hvis du gerne vil have et fast forhold

Der er fem ting, du kan arbejde med, hvis du savner et fast forhold, mener datingeksperten Louanne Ward. Foto: Shutterstock
Der er fem ting, du kan arbejde med, hvis du savner et fast forhold, mener datingeksperten Louanne Ward. Foto: Shutterstock
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Du er faktisk både sød og charmerende. Og hverken du eller dine veninder fatter en hat af, hvorfor du er single, når du nu er ret godt kærestemateriale.

Det er jo ikke således, at du ikke har kontakt med det modsatte eller foretrukne køn – det løber bare tit ud i sandet, før forholdet rigtigt tager fart.

Heldigvis er hjælpen nær, og det kræver ikke flere ture i fitness, ny garderobe eller bedre danse- og scoreevner.

Næ, du skal blot ændre din indstilling i forholdets indledende faser. Datingeksperten Louanne Ward fortæller på dailymail.co.uk, at der er fem ting, du gør, som du kan ændre, så du kan slippe fri af datingens trædemølle.

Har han kærestefobi? Her er de fem tegn

Annonce:

1. Jeg kan ikke
Denne dårlige undskyldning kender de fleste, men denne ufrugtbare tankegang er medvirkede årsag til, at du sjældent får et velfungerende langvarigt parforhold.

Tankegangen indgår i sætninger som; Jeg kan ikke møde nogen, fordi… jeg arbejder så meget/alle mine venner er i forhold/jeg kan ikke lide at hænge i barer/ikke lide netdating/tinder virker ikke. Fortsæt selv listen, for du kender den jo godt.

- Men det gør den ikke til sandhed. Du kan møde nogen, du hænger bare fast i møllen, mener Ward.

2. Jeg fortjener
Denne let forurettede følelse af, at livet skylder, og at du fortjener mere, kan forhindre dig i at møde en partner. Især når den følelse gør, at du bebrejder andre for det, der er sket i din fortid.

En mandeformulering af dette kunne være: Jeg fortjener en kvinder, der prioriterer mig først, eller jeg fortjener en kvinde, jeg ikke skal kæmpe så hårdt for at gøre tilfreds.

Annonce:

Kvinder kan formulere det således: Jeg fortjener en mand, der behandler mig som en prinsesse, eller jeg fortjener en gentleman.

Men folk burde ikke skulle lave krøller på sig selv på grund af ting, der er sket for dig tidligere, forklarer Ward

Telefontjek ødelægger dit parforhold

3. Jeg ved hvad vi vil
Masser af singler siger: Jeg ved, hvad jeg vil have, og det er et parforhold, men mange af dem gør ikke den indsats, det faktisk kræver.

Det er lige meget, hvor meget du siger, du vil have en kæreste, men hvis du ikke prioriterer det, hjælper det ingenting.

- Det er ligesom med et arbejde. Jo mere du knokler, jo mere får du ud af det i den anden ende – fx mere i løn. Så jo mere tid du bruger på dating, jo større sandsynlighed er der for, at du får en kæreste. Så når du siger, du vil have en kæreste, men ikke gør noget ved det, siger du faktisk, at du ikke vil have en kæreste.

Annonce:

4. Jeg drømmer om
Alle har drømmekæreste. Den Perfekte partner. Men det er en fantasiforestilling, og jo mere du fantaserer, desto mindre er sandsynligheden for, at du møder vedkommende.

Hvis personen, du møder, ikke lever op til dine forestillinger, afviser du vedkommende – for du lever i en drømmeverden.

5. Jeg forventer
Hvis du begynder dine dates med at forvente Den Store Kærlighed og Det Forkromede Parforhold, skyder du dig selv i foden. Wards sammenligner dating med sport. Ja, du håber måske at vinde guldmedaljen til sidst, men bare fordi de første kampe ikke går, som du havde planlagt, smider du ikke håndklædet i ringen med det samme.

Så hold op med at forvente, at du ved, hvad der skal ske, når du begynder at date. I dating tager man en date ad gangen uden at tilknytte en masse forventninger om, hvor det skal ende.

Derfor skal du nyde datingen og tage en dag og date ad gangen, og afstem jævnlig forventningerne, så der ikke ligger alt for meget pres på dig, din partner og dit spirende forhold.

Glem Mr. Grey og hans pisk: Nu vil kvinder drømme om singlefaderen

Annonce:

Herunder kan du læse Sexperten Tomas Roars tidligere bud på, hvorfor du stadig er single: Som det fremgår, er han langt hen ad vejen på linje med den britiske datingekspert:

Store drømme
Du har forventninger til parforholdet, der langt overgår, hvad virkeligheden kan levere: Bollet op på rom coms fra den store drømmefabrik i Hollywood og tre-minutters popsange forventer du det store udtræk: Du forestiller dig altfavnende passion og sjæleruskende kærlighed ved første hug/blik og en soulmate, der ser lige ind dig og kan tage dig fra dig selv og dit usle lille liv med hverdage, opvask og cykelture i modvind.

Du tror, at kærlighed er noget, man får, og at forelskelsen er umiddelbar og uafvendelig, uimodståelig, ubetinget.

Så du glemmer, at parforholdet - og ja sgu også kærligheden - er hårdt arbejde og et valg, du tager hver eneste dag, hvor det besværlige i at lære et andet menneske at kende sådan rigtigt både er målet og midlet.

Annonce:

Store krav
Du stiller for store krav til den potentielle kæreste: Så og så høj, muskuløs, begavet og rig på økonomisk eller kulturel kapital. Dine krav - udtrykt på dine datingprofiler eller blot som uformulerede forventninger er gigantiske. Du leder efter et supermenneske formet i dit eget billede - en slags glansbilledeversion af dig selv.

Han findes ikke.

Og hvis han gjorde, ville han ikke vælge dig.

Du har for travlt
Nå, men på en eller anden måde er der en, der slipper igennem nåleøjet, som du har udvidet en smule, fordi du er så sulten.

Du har travlt, for du trænger jo til det der parforhold. Så efter to dates taler du om eksklusivitet, efter tre vil du hellere hygge i sofaen end dyrke hed sex i hyggekrogen, efter fire vil du præsentere familie og venner, så alle kan se, at du da har en kæreste ...

Det er så cirka her, at din 'kæreste' føler sig en smule kvalt og kørt over - og derfor kører videre ad andet spor uden dig.

Fem simple råd til at få gang i det slumrende sexliv

Perfektionisme
Hvis han så ikke har forladt din fantasi om et parforhold, sker der dette efter cirka fem dates:

Annonce:

Du er allerede begyndt at kritisere din kæreste i et forsøg på at omforme ham i dit eget lille, småborgerlige billede af, hvad sådan en skal kunne og være.

Som dit boligbladsagtige indretning af hjem og ditto have (hvor græsset er klippet med neglesaks og hækken med fascistoid akkuratesse) er en forlængelse af din indre tvangsneurotiske ordensfetichisme, således er også din kæreste blot modellervoks i dine hænder.

Du tænker på og italesætter hans små særheder: Måden han ikke rydder op på og hans indretning eller mangel på samme, hans drikke- og spisevaner. Du har altid et råd klar - især når han ikke har bedt om det. Du synes også, at hans måde at være både mand og kæreste ikke helt passer på det, du forestiller dig andre gøre og burde være.

Så medmindre han er en pleaser, som du kan omforme i dit billede og senere forlade, fordi han jo ikke giver dig modspil, løber han væk, fordi du er en kontrollerende perfektionist.

Annonce:

Du er bare ikke særligt attraktiv
Denne er rigtigt svær: Du er stadig single, fordi du simpelthen hverken er særlig pæn, begavet eller rig. Det eneste, der eventuelt ellers kunne give dig værdi på kødmarkedet, er humor og venlighed.

Som punkt 2, 3 og 4 peger på er du heller ikke stærk på de to sidstnævnte karaktertræk, og du er endda for dum til at forstå, at du skal gå efter folk, som er i din liga.

Ikke desto mindre er der stadig håb. Du kan modarbejde det kropslige forfald med målrettet træning og passende kost, du kan huske at børste tænder og øve dig i at smile og være venlig, og du kan søge efter partner i eget segment eller under.

God jagt!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: