Fem tegn på du i virkeligheden er træt af din kæreste

Irritationen over alt, hvad din kæreste gør, dækker måske over større problemer

SEXPERT-TV: Tænk dig om, før du skrider
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Skal du blive i dit forhold? --

Jaja, det går måske ikke skide godt, vel, men altså alle forhold har jo op- og nedture, og der er også lidt stress på for tiden, og det bli'r nok bedre til sommer..

Intet er så godt, at man ikke kan finde noget at brokke sig over, og således også over parforholdet og ikke mindst kæresten, ikke sandt?

Det viser sig nemlig, at man kan være jævnt tilfreds med den særligt udvalgte, men alligevel i virkeligheden være havnet på den helt forkerte hylde med den gale kvinde/mand.

En britisk parterapeut og psykolog fortæller på dailymail.co.uk, at man sagtens kan gå rundt og være ubevidst utilfreds med sit forhold - og at man derfor skal stramme på og skride ud af døren.

Rachel Maclynn, som terapeuten hedder, lister ti tegn på, at du faktisk har det af helvede til, selv om du ikke lige var klar over det.

Her på ekstrabladet.dk behøver vi slet ikke så mange grunde for at brokke os, så vi napper de fem mest oplagte tegn.

1. Du bliver let irriteret på din kæreste
Din himler med øjnene og mærker irritationen svide i maven, hver gang hun eller han gør, som han eller hun plejer. Om det så er måden han smasker/snorker/piller næse, eller blot hans måde at være ham/hende på, så er det intet for småt til at vække din irritation.

2. Ingen lyst til sex
Ja, du har et nederen otte til fire-job og er timevis i kø til og fra arbejdet og i Netto og skal i øvrigt afhente og affordre unger og hund og desuden passe badminton og veninder og Go aften Danmark og hele Netflix, så når din partner prøvende rækker hånden ud/lister den ind under dynen, himler du med øjnene og synes, at det er hans/hendes skyld skyld, at du ikke mærker de svageste rudimenter af lyst.

3. Du disser din partner foran andre
Parmiddagen forløber som vanligt med tør steg, kvalm rødvin og slankedressing og banaliteter, men på det seneste er du begyndt at spice det hele op med at lade de små syrlige bemærkninger om kæresten trænge ud gennem sidebenene og fyge lavt henover spisebordet:

De er pakket ind i tyndt lag kærlig ironi, men det kan ikke skjule din indestængte vrede:

- Haha, det er lissom Karsten, han kan heller ikke få den op/slå et søm i/tabe sig/give mig sprøjteorgasme/give ungerne det rigtige tøj på.

4. Du vil hellere blive på jobbet
Du er ærligt talt ikke den store karrierefetichist og har det fint med at simulere dig gennem arbejdsdagen - men du kan bedre lide at hænge med ludende og infiltrerede skuldre over computeren end at skynde dig hjem til kæresten.

5. Du planlægger uden kæreste
Når parterapeuter fortæller, at det er sundt for et forhold at gøre ting hver for sig, klapper du. Du er nemlig begyndt at planlægge ferien næste år uden at konferere med kæresten om det. Og din trialtlon-træning og weekendture med veninder/drengene trumfer til hver en tid, hvad din partner måtte have af lyster til fælles samvær.

Manglende tro på fremtiden kommer tit til udtryk i manglende planlægning.

PS: Et nyt dansk forskningsprojekt fra Aarhus Universitet viser, at skilsmisser kan afværges, hvis man går til forebyggende parterapi. Det er ikke nyt for terapeuter, men nu er der altså data, der bakker op om, det ofte kan betale sig at sende et forhold til eftersyn - også selv om man ikke føler, man er i krise.

Her er hemmeligheden bag et godt sexliv i det lange forhold

Ved du hvordan din kæreste vil elskes?

HERUNDER SEXPERT-TV: Dette her er tegn på at I har et godt forhold:

SEXPERT-TV: Regler for det gode skænderi

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind