Annonce:
Annonce:

Fem ting du kan gøre for at redde dit forhold - allerede i aften

Er I ved at glide fra hinanden, så læs med her

Kys og kram kan være først skridt på vejen mod at redde dit forhold. (Foto: shutterstock.com)
Kys og kram kan være først skridt på vejen mod at redde dit forhold. (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Forfaldet begynder umærkeligt. Små ting, der før var ligegyldige, fylder mere og mere. Irritationsmomenter vokser sig store. Langsomt trækker I jer fra hinanden, mens forholdet svækkes.

Og snart virker kærligheden fjern og muren mellem jer uoverstigelig, og det føles, som om det er din partners skyld det hele.

Stop dig selv, før du kommer dertil.

For et forhold kan sagtens reddes, hvis man skrider ind i tide og giver det lidt kunstigt åndedræt. Det kræver blot nogle små justeringer. Og alle ændringer begynder som bekendt hos dig - for man kan kun ændre sig selv, ikke sin partner.

Det forklarer psykolog og forfatter Lisa Firestone på sin blog på psychalive.org. Hun lister her fem ting, du allerede i aften kan gøre for at redde dit forhold.

I medgang og modgang: Er du gæst i dit eget parforhold?

Annonce:

Vis din kærlighed på en måde, din partner forstår
Du synes nok, at du viser din kærlighed i eet væk. Måske ved at prøve at få sex med din partner. Måske ved at sørge for, at huset er skinnende rent og ungerne vaskede. Problemet er bare, at det er dit kærlighedssprog og ikke din kærestes.

Her er det vigtigt, at du for en stund ser bort fra dine egne behov og giver det, hun/han ser som kærlig opmærksomhed. Det er især vigtigt, når forholdet er under pres, hvor vi begynder at fokusere på, hvad vi får og især ikke får. Som følge deraf drosler vi ned på omsorg og åbenhed.

Derfor: Tænk dig om - hvad er det nu, din kæreste ser som kærligt? Og gør det så. Om det så er kys og kram, et rent køkken, en tur i biografen.

De lykkelige pars fem hemmeligheder

Vær fysisk
Efterhånden som forholdet mister nyhedens interesse og intensitet, glemmer mange let glæden ved fysiske kærlighed; berøring, kærtegn, kys og kramme-sessioner i sofaen.

Annonce:

En af grundene kan være, at som tiden går, smelter mange par sammen og glemmer sig selv i processesen. Denne illusion om en enhed dræber faktisk lidenskaben og den gensidige tiltrækinng. Men man tiltrækkes mest af nogen, der ikke er en selv.

Derfor: Din partner er ikke dig. Derfor skal du holde fast i din lyst til at komme tæt på din partner ved at vise din kærlighed fysisk: Giv en massage, kys amok i sofaen, giv hurtige klem i forbifarten. Dyrk sex.

Tre grunde til ikke at blive skilt

Sæt tempoet ned
Åh gud, skal du nu høre mere om lykken ved mindfulness og resten af det 'pladderhumanistiske' koncept om at stresse af, trække vejret dybt og lade tankerne flyde og fortone sig, mens du finder din indre yogi?

Ja det skal du, for de fleste forbinder at slappe og stresse ned med at flade ud foran tv'et efter en hektisk dag med job, trafik- og indkøbskaos og familiefodring.

Annonce:

Det handler om, at mindfulness giver mere nærvær. Og det nærvær skaber en bedre samhørighed med din partner. Og det kan du både vise og få ved at virkelig dyrke øjenkontakten. Du ved sikkert godt, hvordan du ved at undgå øjenkontakt udøver en form for passiv-aggressiv magt - omvendt kan langvarig øjenkontakt med din partner både vise interesse og skabe nærvær og samhørighed.

HERUNDER SEXPERT-TV: Her er det mest intense sextrick

Gør noget sammen
Nogle par begynder at leve parallelle liv i projekt A/S familie. De glemmer simpelthen er prioritere fælles tid og fælles oplevelser, og det betyder, at al det sjove ender med at ligge et andet sted end i samværet med den elskede. Og så sniger afstanden sig ind.

Her må man tage et aktivt valg for at gøre noget livgivende i fælleskab. Det kan være noget så simpelt som en gåtur, der giver frisk luft til tanke og tale.

Her er parforholdets værste fjende

Udvid horisonten
Når man møder hinanden, vokser verden. Nye ting, mennesker, oplevelser, følelser introduceres.

Med tiden bliver man mindre interesseret i det nye og glæder sig i stedet over trygge rammer og gamle vaner. Og de mindste afvigelser kan anspore jalousi eller en følelse af svigt. Vi gør med andre ord hinandens verdener mindre.

Annonce:

Vær i stedet for åben over for nye tiltag, både fælles og individuelle. Gå til dans - sammen eller hver for sig. Gå i byen - sammen eller hver for sig. Genfind en hobby. Vær glad når din partner er ude af huset, glæd dig over historierne han/hun tager med hjem.

5 tegn på du er en dårlig kæreste

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: