Fire gange uheld: Emma blev gravid fire gange - selv om hun brugte prævention

- Jeg er for bange til at have sex, siger 31-årige Emma

Foto: Colourbox.
Foto: Colourbox.

Da Emma Brown fra London, Storbritannien, var teenager, var hun overbevist om, at hun ikke var typen, der en dag ville have lyst til at få børn.

Men virkeligheden blev en anden.

For på trods af, at hun - siden hun var 17 år - efter sigende har brugt flere former for prævention, er hun blevet gravid fire gange, hvor hun i alle tilfælde har valgt at beholde barnet.

- Det komiske er, at jeg aldrig planlagde at få en stor familie. Som ung nød jeg det sociale liv alt for meget. Jeg drømte om en god karriere og at rejse verden rundt. Jeg ville ikke bytte mine børn for noget i verden, men nok er nok, understreger hun over for Mirror.

Som 17-årig blev hun kæreste med 18-årige Leigh, og eftersom de ikke følte sig klar til at blive forældre, gik hun til lægen, hvor hun fik en p-sprøjte. Men efter et stykke tid, begyndte hun at få det dårligt og at tage på i vægt.

Hun tog igen til lægen, som kunne fortælle hende, at hun allerede var seks måneder henne med sit første barn. Parrets datter Sofie blev født i marts 2005, og kort tid efter begyndte Emma Brown på p-piller, hvor hun angiveligt sørgede for ikke at misse en eneste pille i håb om ikke at blive gravid.

Men i april 2006 var den gal igen. Hun var gravid og fødte tre måneder senere parrets anden datter Sarah.

Vil steriliseres
Parret slog efterfølgende op, og tre år senere fandt Emma Brown sammen med kæresten Adam. Hun understregede, at hun ikke havde lyst til at få flere børn, og de blev derfor enige om, at hun skulle fortsætte med at tage p-piller, mens han samtidig brugte kondom.

Det virkede heller ikke, og i 2012 fødte hun sin tredje datter, som fik navnet Stevie.

- Jeg tog hen til lægen og bad om at blive steriliseret. Min læge mente, at jeg som 25-årig var for ung til det, og pressede mig til at få en spiral, fortæller hun til Mirror.

Spiralen virkede indtil marts 2017, hvor hun opdagede, at hun var blevet gravid for fjerde gang. Sønnen Reginald kom til verden i oktober, og selv om parret nu er gået fra hinanden, er hun fast besluttet på at blive stereliseret.

- Det er gået op for mig, at ingen form for prævention forhindrer mig i at blive gravid, siger hun og fortsætter:

- Nu er der ingen chance for at blive gravid. Jeg er for bange til at have sex. Det er ikke det stress værd.

Meget uheldig
Ifølge Øjvind Lidegaard, der er overlæge ved Gynækologisk Klinik på Rigshospitalet, findes der kvinder, der er mere fertile end andre.

- Der er jo nogle piger, som er meget fertile, og som nærmest bliver gravide, hvis de kommer i nærheden af en enkelt sædcelle. Det kan være vanskeligt at beskytte alle 100% mod graviditet, siger han til Ekstra Bladet.

Han mener dog, at Emma Browns tilfælde er yderst sjælden.

- Jeg må medgive, at hvis hun har brugt de midler, du beskriver, så er det absolut i den helt ydre ende af uheldighed, hun har været udsat for. Men man kan sætte spørgsmålstegn ved, om hun så rent faktisk har brugt de forskellige metoder, som de skulle være brugt, fortæller Øjvind Lidegaard til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Hvis hun både har taget sine p-piller og anvendt kondom, så er det svært at forstå, at hun kan blive gravid. Det må jeg sige. Begge af disse metoder er meget effektive - hvis de bliver benyttet.

Øjvind Lidegaard understreger dog, at det er svært at sige noget generelt om, hvorfor nogle kvinder bliver gravide, selv om de bruger prævention.

- Man kan ikke generelt sige, at når en kvinde bruger prævention, så er risikoen for at blive gravid så og så stor. For det er fuldstændig afhængigt af, hvad det er, hun bruger, og om hun bruger det konsekvent, fastslår han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen