Fire grunde til at du aldrig kan holde på en kæreste

Derfor bliver du altid efterladt i regnen med håret i postkassen

Fire grunde til at du aldrig kan holde på en kæreste

Sexpertern forklarer: Sådan ved du, om det er true love.

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Se listen: Er det ægte kærlighed? --

Nå, så skete det igen. Han skred.

Du havde ellers håbet på, at denne gang skulle være lykkens gang.

Men nej, sådan skulle det altså ikke gå, og du er begyndt at se - og frygte - et mønster. Som endda er selvforstærkende.

Knap har i været i seng sammen, før han holder op med at svare på dine sms’er. Eller også går der et på måneder eller ti, og så kommer han med ‘det er ikke dig, det er mig’-meldingen.

Psykologen Kelly Campbell forklarer, hvorfor du er aldrig the dumper, men altid the dumpee.

Lavt selvværd
Du har lavt selvværd. Det er muligvis en besked, der ikke giver dig mere selvværd - men en af vigtigste grunde til, at man mister interessen for en, man dater, er, at vedkommende mangler selvværd.

Man kommer bare langt med højt selvværd. Tænk blot på de mænd, der ikke ser ud af noget, men som alligevel scorer - fordi de hviler i sig selv og udstråler overskud. Vi tiltrækkes af den der selvtillid - frastødes desværre af det modsatte.

Det kan du gøre: Boost dit selvværd, så du hviler i dig selv og føler dig sikker på udvalgte områder. Så find ud af, hvad du vil være bedre til. Har du det skidt med din krop, kan du begynde at træne. Føler du dig usikker i din jobkompetencer på jobbet, tag kurser.

Bare det, at du arbejder med det, giver mere selvværd.

Sådan bliver du kæresteklar

Desperation
Du lugter langt af klæbrig desperation. Du vil nærmest gøre alt for at få den der kæreste.

Du er grundliggende utilfreds med dit liv, du hader at være alene, du længes efter en at dele dit liv med. Du føler dig halv uden.

Denne desperation, denne manglende evne til at være tryg i aleneheden, kan mærkes af andre, som ikke partout skal have en partner for at føle sig hel.

Det kan du gøre: Begynd med at acceptere, at du måske skal være single resten af dit. Ja, det er noget af den mundfuld at sluge. Når du er ok med det, er du klar til et forhold.

Det vil tvinge dig til at tænke over, hvem du er og vil være. Og derefter vil der kunne komme en person ind i dit liv, som vil give det ekstra værdi, og ikke bare fungere som delen, du manglende og som nu gør dig hel.

Hvis du ikke har lyst til at flå tøjet af ham, så glem det!

Dårlig timing
Nåja, nu og da er det bare dårlig timing. Han er måske lige kommet ud af et langvarigt og traurigt forhold, måske vil han kun have bolleveninder, måske har han børn og vil ikke have flere. Grundene til, at han vælger dig fra, kan være utallige. Og der her hvor it’s not you, it’s me faktisk passer.

Det kan du gøre: Indse at visse ting er ude af dine hænder, og intet, du gør, kan ændre det. Hold gang i dit eget liv, og vær åben overfor oplevelser og mennesker.

Sexolog: 5 ting der beviser, at du er klar til den eneste ene

For meget fart på
Wham bam thank you mam - I mødtes, og det hele eksploderede. I var begge to klar, helt klar, forelskelse og store planer. Så I kørte med fuld fart gennem evigheden. Der så viste sig at være knap så evig. Pludselig brændte I ud.
Og det kan ske, hvis I har for meget fart på i begyndelsen. Måske er den umiddelbare fysisk og gensidige tiltrækning så intens, at I ikke kan holde jer fra hinanden. Sjovt og sexet, men det kan have bagdele, når det en dag går op for en af jer, at der er andre ting end sex.

Det kan du gøre: Vær bevidst om, hvor forholdet arbejder sig hen, og selv om kroppen skriger på forening og konstant samvær, så husk balancen, husk resten af dit liv, dine veninder, dine hobbies, dit studie.

Du må heller ikke glemme at arbejde med forholdets venneaspekt, for succesfulde par er ofte også gode venner udover at være gode elskere. Find ud af om I har fælles interesser, værdier og mål.

Derfor er du stadig single

Sexredaktøren har tidligere skrevet denne klumme om, hvorfor du er single.

Du sender misundelige, lange blikke efter par, der går hånd i hånd ned ad gaden, og romantiske film føles som en hån mod dig og dit singleliv.

Du længes efter en kæreste og drømmer om parforholdet som svaret på alle dine bønner.

Og du har tilsyneladende gjort alt for at blive kæresteklar.

Men alligevel er du single.

Her er de fem grunde til det. Advarsel: Det er alt sammen din egen skyld.

1. Store drømme
Du har forventninger til parforholdet, der langt overgår, hvad virkeligheden kan levere:
Bollet op på rom coms fra den store drømmefabrik i Hollywood og tre-minutters popsange forventer du det store udtræk: Du forestiller dig altfavnende passion og sjæleruskende kærlighed ved første hug/blik og en soulmate, der ser lige ind dig og kan tage dig fra dig selv og dit usle lille liv med hverdage, opvask og cykelture i modvind.

Du tror, at kærlighed er noget, man får, og at forelskelsen er umiddelbar og uafvendelig, uimodståelig, ubetinget.

Så du glemmer, at parforholdet - og ja sgu også kærligheden - er hårdt arbejde og et valg, du tager hver eneste dag, hvor det besværlige i at lære et andet menneske at kende sådan rigtigt både er målet og midlet.

2. Store krav
Du stiller for store krav til den potentielle kæreste: Så og så høj, muskuløs, begavet og rig på økonomisk eller kulturel kapital. Dine krav - udtrykt på dine datingprofiler eller blot som uformulerede forventninger er gigantiske. Du leder efter et supermenneske formet i dit eget billede - en slags glansbilledeversion af dig selv.

Han findes ikke.

Og hvis han gjorde, ville han ikke vælge dig.

3. Du har for travlt
Nå, men på en eller anden måde er der en, der slipper igennem nåleøjet, som du har udvidet en smule, fordi du er så sulten.

Du har travlt, for du trænger jo til det der parforhold. Så efter to dates taler du om eksklusivitet, efter tre vil du hellere hygge i sofaen end dyrke hed sex i hyggekrogen, efter fire vil du præsentere familie og venner, så alle kan se, at du da har en kæreste...

Det er så cirka her, at din 'kæreste' føler sig en smule kvalt og kørt over - og derfor kører videre ad andet spor uden dig.

4. Perfektionisme
Hvis han så ikke har forladt din fantasi om et parforhold, sker der dette efter cirka fem dates:

Du er allerede begyndt at kritisere din kæreste i et forsøg på at omforme ham i dit eget lille, småborgerlige billede af, hvad sådan en skal kunne og være.

Som dit boligbladsagtige indretning af hjem og ditto have (hvor græsset er klippet med neglesaks og hækken med fascistoid akkuratesse) er en forlængelse af din indre tvangsneurotiske ordensfetichisme, således er også din kæreste blot modellervoks i dine hænder.

Du tænker på og italesætter hans små særheder: Måden han ikke rydder op på og hans indretning eller mangel på samme, hans drikke- og spisevaner. Du har altid et råd klar - især når han ikke har bedt om det. Du synes også, at hans måde at være både mand og kæreste ikke helt passer på det, du forestiller dig andre gøre og burde være.

Så medmindre han er en pleaser, som du kan omforme i dit billede og senere forlade, fordi han jo ikke giver dig modspil, løber han væk, fordi du er en kontrollerende perfektionist.

5. Du er bare ikke særligt attraktiv
Denne er rigtigt svær: Du er stadig single, fordi du simpelthen hverken er særlig pæn, begavet eller rig. Det eneste, der eventuelt ellers kunne give dig værdi på kødmarkedet, er humor og venlighed.

Som punkt 2, 3 og 4 peger på er du heller ikke stærk på de to sidstnævnte karaktertræk, og du er endda for dum til at forstå, at du skal gå efter folk, som er i din liga.

Ikke desto mindre er der stadig håb. Du kan modarbejde det kropslige forfald med målrettet træning og passende kost, du kan huske at børste tænder og øve dig i at smile og være venlig, og du kan søge efter partner i eget segment eller under.

God jagt!