Flest bliver skilt, når de kommer hjem fra ferie

Antallet af skilsmisser stiger støt fra december til marts, der sammen med august, er måneden hvor flest bliver skilt, viser ny undersøgelse.

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)
Følg Sex & Samliv

Synes du også, at der er nogle tidspunkter på året, hvor der er lidt sødere musik mellem dig og din kæreste eller ægtefælle end andre?

Så er der måske noget om det. Mængden af indberetninger om skilsmisser ser nemlig ud til at toppe på to bestemt tidspunkter om året. Det indikerer et nyt amerikansk studie, ifølge Livescience. Det skriver Videnskab.dk.

Forskerne har undersøgt indberetninger om skilsmisse gennem 14 år i staten Washington og fandt, at det var gennemgående, at antallet af folk, der ville skilles, steg i marts og august måned.

Læs også hos Videnskab.dk: Penislængden og kropsstørrelse bestemmer troskab

Forskerne så på mønstrene for skilsmisseindberetninger i Washington mellem 2001 og 2015. De fandt, at nogle steder i staten steg indberetningerne med omkring 33 procent mellem december og marts sammenlignet med andre tidspunkter på året.

Der kan være flere årsager til, at det netop er på de tidspunkter, at flest par vælger at gå hver til sit. En af grundene kan være, at mange par, der i forvejen har problemer, måske håber på at kunne fikse forholdet og starte på en frisk i løbet af ferien.

Læs også hos Videnskab.dk: Opråb: Drop ADHD-medicin og kig på kosten

Derfor stiger forventninger ofte op til ferierne, og når ferien så ikke lever op til forventningerne, bliver de skuffede og er måske mere tilbøjelige til at overveje skilsmisse efter ferien.

I august måned synes mange par måske, at skilsmissen skal gå i orden, inden børnene begynder i skole, mens der i marts måned er gået tilstrækkkelig lang tid efter juleferien til, at parrene har fundet en advokat og fået finanserne på plads til at gennemføre en skilsmisse.

Studiet blev offentliggjort på det årlige møde i the American Sociological Association (ASA).

Du kan læse flere spændende historier på Videnskab.dk:

Hash giver varige skader i hjernen

Læs også:

Mærkeligt havvæsen skyllet op på dansk strand

Hvordan ser mennesket ud om en million år?

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+