Gør dit næste forhold til dit sidste forhold

Find partneren med disse fem træk

Her er tegnene på ægte kærlighed.

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Sådan ved du, om det er true love --

Går du fra forhold til forhold, fra kæreste til kæreste uden at ramme den rent, uden at blive helt tilfreds?

Så kan det skyldes, at du vælger kærester, som har de forkerte personlighedstræk.

(Ja, det kan også være dig, der er forkert på den, men lad nu det ligge).

Familieretsadvokaten Erin Levine, der i kraft af sit virke kommer helt tæt på par i afgørende situationer af deres parforhold, fortæller, at hun har identificeret en række personlighedstræk hos de personer, der har de lykkelige forhold.

Mindfulness
De efterstræber aktivt en balance mellem arbejde, familie og velvære. Og den evne og vilje bliver især fundamentalt vigtigt, når man får børn. Derfor skal du satse på en mand, som er i stand til at værdsætte slap af-dage sammen, hvor I opbygger samhørighed og inspirerer hinanden. Det er både sundt og sexet at kunne vælge fælles kvalitetstid.

Selvstændighed
Han nyder sit eget selskab. Selvfølgelig er det vigtigt at kunne more jer sammen, men det er også afgørende, at man er i stand til at nyde sit eget selskab - det er et tegn på, at han har et grundlæggende højt selvværd. Og personer med lavt selvværd har en tendens til at lade sig nøjes med en middelmådig relation og ikke satse på den optimale.

Foto: shutterstock.com. Sexperterne Fem typer du IKKE skal være kæreste med

Loyalitet
Han støtter dig uanset hvad. Han har din ryg, lige meget hvad der sker, og hvad hans venner og familie måtte mene om dig. Han stoler på dig. Han ser dig som den, du er, og han lader ikke andres normer og holdninger bestemme, hvad han skal og tænker om dig.

Humor
Han får dig til at grine. Ikke alle har humoristisk sans, og det er langtfra alle, der deler kærestens form for humor. Men lykkelige par får hinanden til at grine og udvikler deres egen lille humorboble. De øger samhørigheden og kan lettere klare livets konflikter og stress. Humør gør dig glad, og glade mennesker har lykkeligere parforhold.

Nysgerrighed
Han er oprigtig interesseret i dig. Han lytter til dig, støtter dig, uden hele tiden at sammenligne det med sine egne oplevelser. Det indebærer også, at han ikke går i problemløsningsmode, men derimod er nærværende, holder øjenkontakt, er empatisk og viser interesse, når du fortæller noget vigtigt.

(Foto: colourbox.com) Sexperterne Ved du hvordan din kæreste vil elskes?

Tag testen: Er du en god kæreste
Seoxlog og parterapeut Signe V. Bentzen giver her tre bud på, hvordan du selv kan blive en bedre kæreste:

Se din kæreste
Det kræver, at du ser ind i din kæreste, at du ser, hvad han/hun virkelig har behov for - og så hjælper der:

Det kræver hverken penge eller stort menageri at blive en endnu bedre kæreste. Det er hverken store, dyre gaver, total underkastelse eller enorme mængder sex, der gør den store forskel, som ligger mellem bare at være kærester og i at være netop din kærestes kæreste.

Det kræver, at du er opmærksom, virkelig opmærksom og SER din kæreste.

Du ser på hende og ser, hvad hun har brug for. Ikke hvad DU synes, hun har brug for, men hvad hun sukker efter - måske endda uden at vide det selv.

Lytte
Sandsynligheden for, at du kan spotte, hvad din kæreste har brug for, øges betydeligt, hvis du også er rigtig god til at lytte. Der er stor forskel på at være en aktivt lyttende samtalepartner og på bare at deltage i en samtale.

Anisette fortæller om sin dumme chef, der igen har gjort hende ked af det. Bobo (hendes mand) spørger ind til hvordan, hvad hun gjorde, hvordan hun har det nu.

Anisette får nu lov til at fordybe sig i det, hun har bragt op i samtalen. Hun mærker efter, tænker sig om forklarer, at mønstret faktisk er det samme hver gang og får det klarsyn, at hvis det er så forudsigeligt, hvad chefen gør, hvorfor hopper hun så selv på den hver gang?

Bobo er helt med og undrer sig sammen med hende: Ja det er i grunden mærkeligt. Han falder IKKE i fælden, hvor han fortæller hende det, hun helt indlysende skal gøre næste gang, men spørger hende, hvad hun tænker, at hun vil gøre.

Bobo er altså mere interesseret i, at Anisette får lov til at gå på opdagelse i sit eget liv, og han holder sig meget flot fra at ty til at 'fixe' tingene for hende. Han lægger ikke en plan for hende eller beder hende føle eller være, som han synes, hun 'burde'. Han kommer ikke med løsningen. Han lytter og rummer hende.

Kys & kærlighed Fem ting du ikke kan ændre ved din kæreste

Skinne
En tredje, helt simpel ting, den fabelagtigt skønne kæreste gør, er at hjælpe sin elskede til at skinne. Hun (eller han) giver plads til, at hun kan udfolde sig dér, hvor hun stråler allermest. Uanset hvordan hans (eller hendes) talent ser ud, så hjælp og støt ham i at udfolde sit talent, lad ham skinne igennem, så du ser ham i det lys. Først bliver vi forelskede og synes, at han er Åh så dygtig og for vild!

Men hurtigt og alt for ofte bliver vi skinsyge enten på talentet eller den opmærksomhed, vores elskede får ud af det.

I stedet skal vi SE på hans begejstring og glæde ved og nyde og selv lade os begejstre af det. Så stråler han endnu mere og så er du en meget heldig kvinde (eller mand), der igen er forelsket i denne her vildt skønne, strålende og meget sexede person, der elsker dig af et lykkeligt og taknemmeligt hjerte.

Foto: Shutterstock Kys & kærlighed Sådan er den gode kæreste

1 kommentar
Vis kommentarer