Annonce:
Annonce:

Gør hver dag til valentinsdag

Tre danske sexologer giver dig deres bedste tip til at gøre Store Kærlighedsdag til en succes

Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Signes sikre tips til valentinsdag --

Måske har du forsøgt at ignorere den, måske har du glemt den, måske har du bare ikke troet, at valentinsdag er vigtig.

Men det er den.

Heldigvis kan du nå at rykke på det endnu. Sexologerne giver dig et par håndfaste tips.

Opmærksomhed
Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen bedste tip til valentinsdag:

Opmærksomhed. Det værste, du kan gøre, er at ignorere dagen. For, nej, selv om du lader det bedste, du kan, som om, det blot er en dag som alle andre februardage, så er hun dagen meget bevidst. Det har væltet ind ad mailbakker og Facebook-reklamer om alt fra spaophold for Elskende til romantiske rejser til Paris. Det er blevet banket ind i vores bevidsthed, at nu nærmer dagen for dem, der ELSKER hinanden sig.

Annonce:

Og selvom I er fuldstændigt enige om, at det er noget kommercielt gejl og sikke noget fis at hoppe med på, så lad for himlens skyld være med at gøre ingenting.

For alle andre (der måske er enige med jer) bruger dagen til lige at markere 'Hey, jeg elsker dig!' Det behøver ikke være andet end et kærlighedskort, du selv har skrevet. NEJ, ikke en mail. Nej, ikke en sms! Skriv det nu i hånden. Hele ideen med dette her er jo, at du fortæller hende eller ham, at din elskede er værd at bruge ti minutters fokuseret forberedelse på.

I min egen top 10 over dejlige valentinstiltag finder jeg: hjemmebagt brød og varm cacao på sengen, soveværelset omskabt til eksotisk massage-tempel med 'wellness'-musik, tændte lys og lækker oliemassage, et smukt stykke hjemmekomponeret musik, en tegneserie-føljeton om mig, der havde slået hovedet, mistet hukommelsen og satte ud for at lede efter mig selv, en smurt madpakke med hjerte i, et ophold på Dragsholm slot.

Annonce:

I år rejser jeg med min elskede her i vinterferien. Vi lander i Delhi valentinsmorgen, så jeg tænker, at han skal have overrakt et fint lille valentinsbrev med et digt af en af mine yndlingspoeter fx Pablo Neruda eller Rumi 'I closed my mouth and spoke to you in a hundred silent ways.'

Sådan får du mere romantik ind i dit forhold

Gøre glad
Katrine Berling, sexolog og parterapeut, erkender, at mange har modstand på valentinsdag: Det er noget amerikansk noget og 'ingen skal diktere mig, hvornår jeg skal give blomster.'

Men i virkeligheden skulle hver dag være en valentinsdag. Dagen hvor man vågner op og tænker, hvordan kan jeg gøre min partner glad i dag. Hvordan kan jeg overraske hende eller ham. Hvad kan jeg gøre for at udtrykke min kærlighed.

Så selvfølgelig skal vi fejre valentinsdag, det er den perfekte dag til at vise din partner, hvor meget han/hun betyder for dig. Det er sådan set lige meget, hvad du gør, men prøv at tænke i denne retning.

Annonce:

Det skal selvfølgelig være noget, din partner vil blive glad for. Det skal helst være en overraskelse/noget som han/hun ikke havde forventet. Det må gerne være noget ekstra, så tænk udover det, du normalt ville gøre.

Husk at det ikke er prisen, der afgør om en date er god. Du kan holde en romantisk middag hjemme på stuegulvet.

Berling tilbyder passende et 12 ugers onlineforløb i anledning af valentinsdag, hvor kærlighed og intimitet er i fokus.

Romantikken tænder hende

Leg
Seksualrådgiver Michael Loua opfordrer til leg:

Invitér kæresten på date. Cafe, middag, drink eller andet. Gør noget, der viser, at du har blik for den anden.

Leg, at det er første gang, I dater, og vær nysgerrige efter at kende den anden. Det kan være, du bliver opmærksom på noget nyt, noget du ikke har set før.

Måske kan det også være anledningen til at blive nysgerrige på hinandens seksualitet.

Vær opmærksom på, hvad den anden fortæller om sig selv, og på dine egne reaktioner, hvad det sætter i gang i dig.

Annonce:

Husk, at det, som fortælles, ikke skal diskuteres, kun undersøges med spørgsmål, indtil I forstår, hvad der er blevet fortalt.

Tænk ikke praktisk
Sexolog og parterapeut Bastian Larsen har dette bud på en valentinsgave:

Tænk over, hvad der ville gøre din kæreste rigtig glad, og dermed også gøre noget godt for jeres parforhold. Og prøv at lade være med at tænke praktisk. Prøv at søge helt ud i den del af din partners liv, som er fjernest fra dit eget.

Hvis din mand er vild med fodbold, eller din kæreste er vild med yoga, så send dine tanker i den retning. Tænk det som en gave, der skal vise, at du anerkender og respekterer din kæreste, også den del af ham/hende, som du dybest set ikke forstår.

Annonce:

Men det er sværere, end du tror, for vi er vant til at kæmpe imod den del af vores partner i hverdagen, som vi ikke forstår eller egentligt kan lide. Så her er chancen for at overraske og glæde på en helt ny måde. Se, det er noget, der giver lykke hos din partner = sex i soveværelset og dermed helt grundlæggende masser af god energi for parforholdet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: