Annonce:
Annonce:

Gør klar til 2018 og en ny kæreste

Dansk datingekspert klæder dig på til kærlighedsjagten

- Tænk på det at gå på en date som en anledning til at møde et nyt menneske og få en god oplevelse. Hvis det er, så er alt godt, hvis ikke, så er det også fint. Livet går videre uanset hvad, mener Bastian Larsen. Arkvifoto: Shutterstock
- Tænk på det at gå på en date som en anledning til at møde et nyt menneske og få en god oplevelse. Hvis det er, så er alt godt, hvis ikke, så er det også fint. Livet går videre uanset hvad, mener Bastian Larsen. Arkvifoto: Shutterstock
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Stadig single. Stadig hudsulten og kærtegnstrængende. Stadig en smule skuffet over, at din seneste kæreste ikke blev din sidste kæreste.

Jaja, du har da glimrende singleliv, med venner/veninder og familie og kat/hund. Du mangler bare lige ham eller hende, der slår benene væk under dig, så du kan falde trygt i vedkommendes arme, hvor kærligheden hviler.

Men hvordan finder du lige ham, når du allerede har trawlet diverse datingsite, og swipet din tommeltot af led på alskens apps?

Du gør som den danske datingekspert Bastian Larsen foreslår herunder.

Larsen, der holder foredrag om dating og har skrevet den erotiske datingroman elskmig.dk, fortæller Ekstra Bladet, at det første, man skal gøre, er skrue ned for forventningerne:

Annonce:

Forventninger
- De fleste bygger alt for store fantasier op omkring den person, de skal møde på en date, hvilket betyder, at man altid bliver skuffet. Det er det selvmål, de fleste scorer, inden de overhovedet er kommet i gang, hvad enten det er en netdate, blind date eller en person, man bare går og fantaserer om, siger Larsen.

- Tænk på det at gå på en date som en anledning til at møde et nyt menneske og få en god oplevelse. Hvis det er, så er alt godt, hvis ikke, så er det også fint. Livet går videre uanset hvad.

Fem råd der scorer dig en date

Hvad vil du have?
Bastian Larsen anbefaler, at man virkelig ser indad og spørger sig selv: Hvad er det dybest set, du vil have?

- De fleste mennesker, der leder efter en partner, kigger meget rundt og vælger i den zapper-kultur, vi lever i. Hvis det ene forhold giver problemer, springer man bare videre til det næste. Finder en partner, der er højere, pænere, rigere, mere spændende, men hvis du vil have et forhold, der skal holde mere end en måned, så er du nødt til at starte hos dig selv.

Annonce:

- Hvad er det dybest set for et forhold, du vil leve i, hvilken partner har du brug for, og hvad gør du selv for at nå de ting? Der findes intet perfekt forhold, der skal altid kæmpes og gøres en indsats. Vi dyrker fitness og tager kurser og efteruddannelser, men når det kommer til kærlighed, så stiller vi ikke de samme krav til os selv. Det var det måske på tide at gøre.

Jens: 'Jeg har været på 1000 dates'

Kontakt IRL
Flirt er alt, mener Larsen.

- I Danmark er der stort set ingen, der snakker til hinanden på gaden, og da slet ikke for at flirte. Det mest stille sted i Danmark er i en fyldt bus. Det er der mange grunde til, og en af dem er desværre en del af ligestillingsprocessen, hvor stort set alle de forskellige regler og rammer for, hvordan mænd og kvinder interagerer, blev smidt ud med badevandet. Både de gode og de dårlige.

Bastian hævder, de stadig virker:

- Så øv dig. At flirte er en social grundfærdighed, og hvis du mestrer den, vil det gøre alle dine øvrige sociale færdigheder bedre. Øv dig i at tage kontakt i supermarkedet, på gaden, i butikker, på cafeer, alle steder, hvor der er mennesker. Det behøver ikke være mere end en kæk kommentar og et smil.

Annonce:

Et god tommelfingerregel er, at der er en form for tidsbegrænsning på, så personen, du henvender dig til, ikke føler sig trængt:

- Hvis du går hen til en kvinde eller mand i byen, så starter du med at sige, at det kun varer et øjeblik, men du har lige et spørgsmål - eller hvad det nu er, du bryder isen med. På den måde er der en naturlig tidsbegrænsning på henvendelsen, så kvinden ikke føler, at hun hænger på dig hele aftenen, hvis hun falder i snak med dig. Brug humor, og gør enhver henvendelse let og legende. Ikke tung og seriøs. Lad være med at være for åbenlys interesseret, det er desværre noget, der får mange mennesker til at bakke.

Kontakt online
Hvis du skriver til nogen på nettet, så sørg også for, at den første kontakt er let og legende og humoristisk:

Annonce:

- Men sørg først og fremmest for, at personen i den anden ende føler sig set og hørt. Læs profilen, og mærk stemningen mellem linjerne. Lad være med at lægge for meget seriøs stemning og forventning i en henvendelse. Formålet er at mødes i virkeligheden. Drop standardmailen og gør din henvendelse personlig, så vedkommende mærker, du rent faktisk har læst profilteksten.

Scorekongens datingråd

Overflade
Næste punkt er et klassisk, men alligevel tiltrængt opråb: Kig under overfladen.

- I dag er de fleste mennesker, der dyrker datinglivet, på flere datingsites. Og der, som ude i virkeligheden, kan det være lidt for let kun at se overfladen og fx bruge lange lister med adjektiver til at beskrive sig selv og den partner, man vil have. 'Ærlig, kærlig, badboy, trænet…'.

Annonce:

- Det er svært at vurdere, hvad kærlighed er, og hvad der gør et forhold velfungerende og spændende, men det er nemt at kigge på tal som højde, vægt og alder, og det er nemt at vurdere status i forhold til jobs, livsstil, størrelse på bryster og overarme. Det er kvaliteter, der er lette at få øje på, men som grundlæggende ingen betydning har for, hvordan et menneske er som partner. De fleste mennesker ved det godt, hvis de tager sig tid til at tænke over det, men det gør de fleste mennesker ikke. Hvis du vil hjælpe dig selv, så start der, siger Bastian Larsen.

HERUNDER taler Larsen om sit syn på moderne kærlighed og dating;

Larsens råd til mænd
Ifølge Bastian Larsen skal mænd og kvinder tilgå dating lidt forskelligt. Her er hans råd til mænd på jagt efter kærligheden:

- Hvis du dater i Danmark, så skal du huske på, at du ikke må være for åbenlys i din interesse. Danske kvinder har desværre en tendens til ikke at smile tilbage til dig på gaden eller i byen og ej heller tage imod den anerkendelse og opmærksomhed, du gerne vil give dem. Også når den ikke er plat, mener Larsen.

Derfor er der flere generationer af mænd, der grundlæggende ikke tør eller gider tage initiativet:

Annonce:

- Hvorfor skulle de? De fleste tænker, at de alligevel bliver skudt ned, inden de kommer i gang. Bagefter bliver de så anklaget for ikke at tage initiativet. Det samme sker også i forhold, hvor mange par i dag har det problem, at manden giver op og giver efter og gør, som der bliver sagt, indtil kvinden har mistet respekten fuldstændigt for ham og smider ham ud, siger Bastian Larsen, der har dette råd til mænd i stedet:

- Gå ikke ned af den vej. Start fra en helt anden ende. Gå til sagen som en gammeldags gentleman. Hold døren, stolen, tilbyd armen, betal regningen. Lad være med at tøve og vente på, hvad kvinden siger og gør. Bliv på din egen banehalvdel og charmer hende derfra. Lok hende over til dig i stedet for hele tiden at prøve at gætte, hvad hun vil have og tale hende efter munden, hvilket kan være meget let at komme til, fordi det virker effektivt - men det virker kun på den korte bane. Hvis du skal lykkes på den lange, så skal du være tro mod dig selv.

Mænds seks værste datingfejl

Larsens råd til kvinder
Ifølge Bastian Larsen er udtrykket 'Kvinde fri og kvinde stærk' rigtigt godt - men du kan være ret sikker på, at den mand, der sidder overfor dig ikke er specielt interesseret i at undertrykke dig:

Annonce:

- Der var hans oldefar måske, men ærlig talt, skal vi ikke komme videre. Ingen tænker mindre om dig, fordi du lader manden betale for en kop kaffe, eller føre dig, når I danser, eller giver ham rum til at fortælle, at han godt kan lide dig, og du ser godt ud.

- Prøv at huske på, at det, du opfatter som at være stærk kvinde, ikke nødvendigvis er det samme, som mænd opfatter som at være en stærk kvinde. Så hvis han bliver stille, er det ikke nødvendigvis, fordi han føler sig truet, det er snarere, fordi han oplever daten er blevet til en konkurrence. Rigtigt mange kvinder misforstår lige nøjagtigt den pointe.

- Så giv plads og giv rum. De ting, du måske tænker, at du skal bevise overfor en potentiel partner, er meget sjældent de ting, han går op i hos dig. Skru en lille smule ned. Mange mænd har brug for plads til at føle sig hørt, så de kan vise dig, hvem de egentligt er, og at de godt kan lide dig, selvom de sjældent selv ville formulere det sådan.

Sådan scorer du med Tinder

6 grunde til at hade dating

Vores sexpert Tomas Roar har tidligere forfattet denne klumme om, hvorfor dating kan være hæsligt:

Du er single. Du savner selskab med en eller flere udgaver af det foretrukne køn. Og du har prøvet alle i den nærmeste omgangskreds.

Du må derfor kaste dig på hovedet i det dybe datinghav og håbe på, du ender i nogens net.

Men det er ikke altid en svømmetur i varmt, krystalklart tropisk vand med havfruer og Adonisser. Næ, det kan føles som en kold dukkert i den lokale mose blandt tudser og skidtfisk.

1. Datingsite
Du skal først finde et passende datingsite. Det kan du ikke. Så bare vælg et eller andet. Alle er alligevel på flere sites på en gang.

Dog: Har du allergi overfor næsten ulæselige tekster med sære smileys - som i 'hej med dig:-) jeg r en frisk tøz (-= m fed humor;-))' - så vær på vagt overfor fx dating.dk.

Omvendt: På elitedaters.dk møder du ofte kvinder, der lige har besteget Kilimanjaro på rulleskøjter i en pause mellem Louisianabesøg med skønne veninder, det utroligt spændende job og de talrige storbyferier, og som har to Ilvabørn i de nordlige forstæder og en smørrebrødsliste af umulige krav til en kommende mand.

Du bli'r bare så traaaat.

Du funderer på, om du måske alligevel skulle ringe til Linda, du kyssede på i 2G på et mørkt toilet under en fest på skolen. Lad vær' med det - hun husker kun, hun vågnede op med bræk ud over sig. Og så er hun jo i øvrigt gift og har to Ikea-børn i de vestlige forstæder sammen med Lars, som hun kyssede med, efter hun vågnede med bræk ned ad hagen.

Tekst
Nu skal du skrive en profiltekst. Det vil være lige så angstprovokerende, som dengang du til en ZZ Top-koncert væltede en lunken fadøl ned ad vesten på HA'eren foran dig.

Det er den sværeste jobansøgning. du nogensinde har skrevet. Skal du være kæk eller alvorlig? Skal du være ærlig og fortælle om din laskede tyndfedme, dine tv-hæmorider og din Norman Bates-agtige moderbinding, eller skal du give den et positivt spin med: 'Jeg er en slank, afslappet mand med et godt forhold til min familie.'

Skal du gøre det klart, at du er en desperat undskyldning af mand, der ikke har haft et liv, siden du kyssede Linda på det der toilet i 2G? Eller skal du gå let henover dig selv og gå direkte til en beskrivelse af drømmekvinden: Hun sutter som en pornodronning, har patter som, nåja, en pornodronning og er en svigermors drøm af en omsorgsfuld pornodronning/sygeplejerske, der vil elske at smøre dine hæmorider ind i hæmoridecreme, når I ser genudsendelser af 'Go' Aftenshowet' og spiser Haribomix.

Men frygt ej - det er nemlig lige meget: Der er ikke nogen, der læser din profiltekst alligevel. De kommer ikke længere end dit billede...

Foto
Det er god tone at have et foto på sin profil. Ja, det er skræmmende at tænke, at en eller flere kolleger opdager dig derinde. Men de er der jo så også. Så den går næsten lige op.

Skal du finde af foto af dig selv i bar overkrop foran dit foretrukne transportmiddel? Det kan kun anbefales til fitnesstosser, der har en rød Lamborghini, men absolut ingen selvironi.

Du kan overveje billedet, hvor du står svedende og lykkelig toppen af Kilimanjaro (Læs: Da du var på Himmelbjerget med Mor, som du måtte slæbe de sidste halvtreds meter på grund af hendes hævede ankler).

Du vælger billedet fra festen i 2G, hvor du med en grimasse, der til forveksling ligner et smil, har armen om en mellemfornøjet Linda (du havde mast dig ind ved siden af hende, da hun linedansede).

Du klipper Linda væk. Selv om du allerede dengang var tyndfed, er din måne endnu ikke tydelig - i hvert fald ikke i den vinkel.

Kontakt
Du er så oppe at køre. Du trawler profiler, som var der ingen dag i morgen. Efter de første nervepirrende forsøg på at skrive famlende beskeder til potentielle ofre, der både ser nogenlunde ud og som har en profiltekst, der ikke er designet til at skræmme flest muligt tabermænd væk, er du ved at finde formen.

Du lærer hurtigt at lade være med at skrive til piger, der nævner eller bare hinter til sex i deres profil - for sandsynligheden for, at din mail drukner i mængden, er overvældende.

Du sætter tingene i system og får konstrueret en besked, der med få variationer kan sendes til samtlige kvinder på sitet - uden at de lugter for meget som massemail.

Hej Hønse64 (eller hvad profilnavnet er)

Jeg læste lige din fede profil, der er super godt skrevet. Du ramte virkelig plet med (en eller anden ligegyldig banalitet fra kvindens tekst). Så kig forbi min profil - måske er der basis for mere dialog.

Hilsen Tøffe06.

Date
Det usandsynlige sker: Ikke bare er der en, der skriver tilbage, I undgår også fælden med at skrive en uendelig række af alenlange mails med trivialiteter.

Selv om du helt forståeligt normalt ikke vil være medlem af en klub, der vil have dig som medlem, er du desperat nok til at gøre en undtagelse: Du skal simpelthen på date.

Du indleder en føljeton af fejl med at bestille bord en onsdag aften på en fisefornem restaurant, hvor du ikke kan udtale en eneste ret på menuen, hvilket ikke bare resulterer i, at du fremstår som en ukultiveret tåbe med en gastronomisk horisont, der strækker sig fra McDonald's til Jensen's Bøfhus - du bestiller også råmarineret komave med myrer og gæret tangloppeskum, garneret med røget grantræ.

Din mor følger dig derhen. Det er også hende, der har klædt dig på som en konfirmand. Faktisk er det samme sæt, du blev konfirmeret i. Du husker kun alt for godt konfirmationsforberedelsen, hvor du, filipensramt og forelsket, forgæves sendte lange blikke til Linda i kassebukser og etagehår. Hun havde kun øje for ham Lars fra 9., for han havde en boret Puch 3-gear.

Din mor har lagt bukserne ned. Det kan man næsten ikke se.

Nerver
Du ankommer tidligt. Du får dit bord - tæt på toilettet, på trods af at stedet kun er halvfyldt.

Du har ikke været så nervøs, siden Linda vågnede af sin brandert til den der fest i 2G, mens du gramsede på hendes bryster. Hun besvimede heldigvis igen. Du har lyst til at tømme en flaske snaps. Men både du og din date skal på job i morgen, så der skal ikke drikkes.

Hønse64 ankommer. Eller rettere en, der ligner Hønse64s undersætsige, korpulente lillesøster. Ja, hun var ikke verdens kønneste kvinde på billedet, men du indser, at tvivlen aldrig burde komme nogen til gode på netdating:

Hvis der er den mindste tvivl, om vedkommende ser godt ud (eller bare køn) på billedet, så ser hun/han ikke godt ud i virkeligheden. Den lille sætning 'jeg er bare ikke fotogen' viser sig altid at være netop selvbedrag.

Hun tænker givetvis det samme.

Du leder efter en udgang. Men I er fanget af situationen. I kan ikke undslippe de næste tre timer. Tiden stræææææker sig. I. Det. U-e-n-d-e-l-i-g-e.

Pinlig tavshed afløses af akavede pauser.

Dine hæmorider klør.

Hun fortæller om sin hund. Bhuster har orm. Både Bhuster og Hønse64 har gået til numerolog. Det er derfor, hun rent faktisk nu hedder Hønse64. Bhuster hed Buster før. Du orker ikke at få en forklaring.

Hønse64 hed Linda før. Har været gift med Lars og har to Ikea-unger i de vestlige forstæder. Hun lugter svagt af bræk, men det kan være maden.

Du lader som ingenting. Du vil hjem til mor.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: