Annonce:
Annonce:

Har han kærestefobi? Her er de fem tegn

 

SEXPERT-TV: Hvornår er man kærester?
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Skal det være jer to? --

Du er ved at falde for ham. Han er både sød og sexet og god ved dyr.

Men noget halter, det er ligesom, han ikke helt går ind i jeres relation, han gider ikke dig og jer, når det virkelig gælder. Måske har han forholdsfobi.

Her er seks tegn på, at han har en kæresteforbi og ikke tør, kan eller vil forpligte sig. Og så kan du ligeså godt opgive ham og komme videre med dit liv:

Det er sexterapeuten Tracey Cox, som lister disse tegn, der selvfølgelig også kan findes hos kvinder.

Annonce:

Dårlige oplevelser
Han er bange for at blive såret, hvilket typisk skyldes, at han har haft nogle grimme oplevelser. Måske har han været igennem et voldsomt ubehageligt brud, som stadig skaber stor sorg. Måske så han set sine forældre gennemgå en grim skilsmisse. Eller måske er de stadig sammen i et dysfunktionelt forhold.

Uanset hvad betyder det, at han ser forhold som noget, man bliver såret i.

Mange korte forhold
Har han altid haft korte forhold, som er sluttet efter et par måneder eller max et par år? Har partnerne typisk været svært opnåelige, gifte, bosiddende i udlandet, ultra travle?

Så er det måske tegn på, at han ikke har lyst til at forpligte sig til noget langvarigt.

I kontrol
Hader din partner at få at vide, hvad han skal? Forboldsfoben går i forsvarsposition, når du prøver at tage styringen i en situation, fordi han hader kontroltabet. For når han har kontrollen, kan han styre sine følelser, og så bliver han ikke såret.

Annonce:

Deler ikke sit liv
Forholdsfoben kompartmentaliserer sit liv - han inddeler det i små aflukkede rum. Hvilket betyder, at du ikke bliver introduceret for venner og familie, så de enkelte dele ikke griber ind i hinanden. For hvis du kommer tæt på hans venner og familie, kan du komme tæt på ham, hvilket kan betyde, at du kan såre han, føler han.

Derfor fortæller han ikke om sine følelser og sit liv, for hvis han gør det, giver han dig mulighed for at såre ham. Overfalde er trygt og fungerer bedst for ham.

Og derfor kommer hans følelser og behov altid i første række.

Ingen planer
Undviger han fælles ferieplaner, gyser han ved udsigten til at aftale restaurantbesøg om 14 dage, og svimler det for ham at tænke på det forpligtende i et fælles huslån, så er han givetvis forholdsfobiker.

Derfor vil han også undvige og sprælle, når du spørger, om han vil med til din venindes bryllup næste måned. For de implicitte forventninger, der ligger i at gå til et bryllup, samt det at planlægge udover dagen i morgen, er angstprovokerende.

Sådan får du et bedre forhold i 2017

Tjekliste: Bliver du manipuleret af kæresten?

Tjekliste: Det skal din kommende kæreste kunne

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: