Her er datingverdens vigtigste dealbreakere

Kvinder har flest krav, mens mænd kun går op i udseende. Forskere afslører, hvad der får os til at swipe til venstre.

Hvis du er en mand på 160 centimeter, der ryger og tjener dårligt, så er du første led i fødekæden på datingsidernes nådesløse jagtmarker.

Det skriver sciencemag.com ifølge Videnskab.dk.

Der vil nemlig være overvejende sandsynlighed for, at kvinderne har filtreret dig fra, længe inden de når at klukle over din kække profiltekst eller falde for dit skæve smil på dit profilbillede.

Forskere fra University of Michigan har dissekeret interaktionsdata fra et stort datingsite, som de af hensyn til privatlivets fred ikke må afsløre navnet på. De zoomede ind på 1.855 brugere, der alle var bosat i New York, og undersøgte, hvilke dealbreakere der afgjorde, om de fattede interesse for en anden netdater, eller om de vendte tomlen ned ved første blik.

Læs mere på Videnskab.dk: Mænd snyder mest ved netdating

Rygning er et no-go

Hvis du vil have fangst på datingmarkedet, kan det være en god idé at kvitte smøgerne. Der var således 10 gange større sandsynlighed for at blive sorteret fra, hvis man var ryger.

Herefter er kriterierne mere kønsspecifikke:

Kvinder var ifølge studiet hele 400 gange mindre tilbøjelige til at kaste et ekstra blik på betragteligt ældre mænd, hvorimod mænd i 40’erne derimod, måske ikke så overraskende, var vældigt interesserede i yngre kvinder.

Læs mere på Videnskab.dk: Dating-forsker: Disse faktorer afgør, om du finder den eneste ene

Kvinder vil have høje mænd

Overraskende er det heller ikke, at kvinder foretrækker mænd, som er højere end dem selv. Den ideelle højdeforskel synes at være 17 centimeter – i så fald var kvinderne 10 gange mere tilbøjelige til at se nærmere på mandens profil.

Omvendt er vægt et vigtigere kriterium for mænd end kvinder, formentlig fordi mænd først og fremmest fokuserer på udseende, mener sociolog og ekstern lektor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet Casper Høeg Radil, som også forsker i netdating.

'Mænd filtrerer i høj grad fra på baggrund af udseende, mens kvinderne har flere objektive kriterier såsom uddannelse, indkomst, bopæl og så videre,' siger Casper Radil, der ikke har deltaget i det amerikanske studie.

I det hele taget er kvinder mere kræsne end mænd, fortæller sociologen.

'Hvis man ser på Tinder, så swiper kvinder simpelthen mere til venstre. Mænd har generelt færre kriterier og vil swipe mere til højre, men de får så ikke nødvendigvis flere matches, fordi kvinderne swiper til venstre.'

Læs mere på Videnskab.dk: Sådan kommer du dig bedst over kærestesorg

Selvom det kan lyde overfladisk at filtrere potentielle partnere fra, fordi de måler et par centimeter for lidt eller vejer et par kilo for meget, så er det først og fremmest en praktisk foranstaltning, når vi gør det, understreger Casper Radil.

'De kvinder, der har de her mange filtre, ville formentlig ikke sige nej, hvis de mødte den helt perfekte mand, og han så lige var ryger eller 10 år ældre. Det er ikke egentlige kriterier for at finde den eneste ene – men man har så mange profiler at vælge imellem på de her datingportaler, at man har brug for at sortere i dem på en eller anden måde,' siger han.

Det ændrer dog ikke på, at det unægtelig ser sort ud for den lavstammede mand, der ryger og ikke ejer kongens mønt. Så hvad skal han stille op?

'Øh … holde op med at ryge,' griner Casper Radil.

'Jeg tror, at man er nødt til at skrive det i sin profil og så acceptere, at man afskærer sig fra mange kvinder på over 165 centimeter. Så hellere udvide ens geografiske område og aldersspænd for at forøge sine muligheder.'

Andre artikler på Videnskab.dk

Studie: Tinder-brugere har dårlig selvtillid

Er sorte mænd bedre udrustede?

Hjælpsomme mennesker har mere sex

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.