Annonce:
Annonce:

Her er trekanten, der redder dit parforhold

Børn er en gave - men også problematiske for et forhold. Parterapeut har en løsning

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Når to bliver til tre, glemmer man ofte sig selv og sin partners behov. Men der er faktisk måder, hvorpå man kan sikre sig, at børn ikke trumler parforholdet.

Det mener parterapeut Mikael Hoffmann, der lige har udgivet bogen 'Partner for livet - at navigere i parforholdet i medgang og modgang,' som blandt andet handler om den svære familieforøgelse,

Når der kommer børn på matriklen, er det ofte også begyndelsen på problemer for forældrene. De glemmer hinanden og de glemmer at mærke efter egne behov, og Hoffmann har en en løsning, som han kalder trekanten.

Terapeutens opråb til mænd: Tag ansvar for dit parforhold

Lad din kærestes sexbehov fylde mere end dit eget

Annonce:

'Vi er alt for hurtige til at glemme os selv, når der kommer børn i forholdet. Kærligheden bliver afløst af praktikken om, hvem der køber ind og hvem der gør rent. Før man får set sig om, kan man knapt genkalde følelsen af at være forelsket i sin partner. Og endnu værre er det, at vi også glemmer, hvad det vil sige at være os selv. Det sidste er det værste, for din partner blev forelsket i den du var, dengang I fandt sammen,' forklarer Hoffmann i en pressemeddelelse.

Løsningen er at introducere en trekant i forholdet. Hoffman anbefaler en prioriteringstrekant. I toppen af denne er en selv. På næste niveau kommer ens partner. Først på det tredje niveau kommer børn, job og karriere.

'Når man skal sætte sig selv først, er det bestemt ikke et udtryk for egoisme. Derfor handler om, at vi skal drage omsorg og tryghed for os selv. Først der kan vi være noget for andre. Det er lige som den instruktion, man får, når man skal flyve. Falder kabinetrykket, skal man tage sin egen iltmaske på inden man hjælper sig barn.'

Annonce:

'På andenpladsen kommer ens partner. En af de største komplimenter, man kan give et andet menneske, er sin fulde opmærksomhed, nysgerrighed og tilstedeværelse. Den måde man behandler sin partner på, vil genspejle sig i hele ens liv. Og det vil lære ens børn, hvordan de skal selv skal gebærde sig i et forhold og overfor deres børn, når de selv bliver voksne. Først på tredjepladsen kommer børn, job og karriere. Har man denne prioritetsrækkefølge for øje, fjerner man de værste knaster i sit parforhold,' siger Mikael Hoffmann i pressemeddelelsen.

 

Mikael Hoffmann er fra 1959. Mikael Hoffmann coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. Han har selv haft adskillige skiftende parforhold og ikke færre end ni hjemmeboende bonusbørn i alderen ét til 18 år. Læs mere på http://www.mikaelhoffmann.dk.

Det irriterer os mest ved partneren

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Se beskederne

En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: