Annonce:
Annonce:

Humor vigtigere for kvinder

Den sjove mand er sexet...

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Det store dyr i sexforskningen i disse år er evolutionspsykologien:

Alt i vores parringsstrategier og -taktikker bliver set i lyset af menneskets evolution: Menneskets træk - i forhold til udseende, adfærd, følelser - kan i det perspektiv forklares med den (lidt for) almengyldige: Sådan gjorde vi da løb rundt på stepperne for tusinder af år siden og valgte partner ud fra, hvad der var det bedste for artens overlevelse.

Således bliver humor i nyt studie også set som et træk, der viser noget om en potentiel partners reproduktive værdi.

Forskerne fik en række studerende til at bedømme en række scenarier, hvor en fremmed person af det modsatte køn indleder en samtale. Den fremmede er så mere eller mindre sjov og/eller modtagelig for humor.

Deltagerne skulle angive, hvor attraktiv den fremmede er i forhold til et uforpligtende forhold og et længerevarende forhold.

Annonce:

Humor får dit forhold til at glide bedre

Helt generelt var humor højt værdsat hos begge køn, både at kunne producere den (være sjov) og at modtage den (grine af den). Og især betyder humoren noget i det lange forhold.

Kvinderne i studiet gik langt mere op i, om manden er sjov. Det forklarer forskerne med, at mænd med prøver at vise, at de har værdifulde træk, som kvinden skal vælge - og humor repræsenterer i den sammenhæng attraktive psykologiske værdier som intelligens, kreativitet og sprogligt overskud.

Og at kvinder - mere end mænd - også går op i, om manden også kan modtage humor, forklares med, at evnen til at modtage humor viser, at de har fælles værdier, hvilket gør samarbejdet med at holde familie kørende lettere.

Forskerne erkender, at humor er en kompleks størrelse, og der er der er mange andre elementer, der spiller ind i på vores partnervalg.

Kvinder falder for humor

Annonce:

Utro humor
At kvinder værdsætter humor højt, fremgår også af ny afstemning på utroskabssitet victoriamilan.dk, hvor over 1000 har medlemmer givet deres besyv med.

'Når kvinder beslutter sig for, om de vil møde en mand for en affære, er humor langt den vigtigste egenskab. Over halvdelen vil have mand, som de kan grine sammen med. 34,7 procent vil møde en charmerende mand. Mindre end en tredjedel foretrækker et kønt ansigt og kun 15 kun går efter en veltrænet krop, fremgår det af en pressemeddelelse.

Blandt mændene er ydre egenskaber vigtigere end for kvinderne. Men selv der, er indre værdier vigtigt. Humor, charme og varme spiller næsten lige så stor rolle som et kønt ansigt og en flot krop.

Sådan faldt kvinder svar:

Hvilken egenskab er vigtigst, for at du skal møde en elsker (Du kan vælge mere end en)?

Humor: 52,6%

Charme: 34,7%

Flor ansigt: 31,1%

Intelligens: 25,6%

Varm personlighed: 18,3%

Veltrænet krop: 15,6%

Seksuel udstråling: 13,6%

Velklædt: 10,0%

Flink: 9,6%

Pænt hår: 2,5%

Den perfekte elsker er høj og sjov

Annonce:

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: