Annonce:
Annonce:

Hvis du kan dette med kæresten, åbner hun sig helt

Mandeklumme om at stå fast: Skal hun åbne sig for dig seksuelt, så er hun nødt til at føle en stor grad af tillid til dig, mener Jakob Kærgaard

Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her fortæller mandeterapeut, hvordan du bliver en rigtig... mand --

Mande mænd har en tendens til at bøje af og lade kæresten styre. Men det er en dårlig ide: Manden skal i stedet stå fast i hendes stormvejr.

Det mener mandeterapeut Jakob Kærgaard, der blandt andet hjælper mænd med at styrke potensen og holde længere i sengen, i dagens Mandeklumme:

De fleste kvinder føler rigtig meget; mere end de fleste mænd, og de taler også mere om det, de føler. Og det er der en helt biologisk grund til: Hendes hjerne rummer nemlig et center for bearbejdelse af følelser og kommunikation omkring disse følelser, og det center er dobbelt stort som dit.

Din kvinde ved som oftest godt, at hun føler rigtig meget, og hun ved også af erfaring, at du kan blive overvældet af hendes følelser.

Annonce:

Og derfor holder hun ofte igen. Selv om dette kan bidrage positivt til husfreden, så bidrager det sjældent positivt til jeres erotiske samliv.

Grunden til det er, at hvis din kvinde går rundt til hverdag og skruer 70 procent ned for sine følelser, fordi hun ved, at du har svært ved at rumme dem, så vil hun også have svært ved at skrue op igen, når I skal have sex.

For hvad nu hvis du heller ikke kan rumme hende dér, i den ekstra sårbare situation?

Og hendes seksuelle åbenhed hænger sammen med hendes følelsesmæssige åbenhed.

Åbne sig
Hvis din kvinde virkelig skal åbne sig for dig seksuelt, så er hun nødt til at føle en stor grad af tillid til dig.

Denne tillid bliver blandt andet styrket af, at hun mærker, at du kan rumme hendes forskellige følelser og udtryk. Så slapper hun mere af sammen med dig, hun vil få mere lyst til at give sig hen til dig, og hun vil i øvrigt også få nemmere ved at få orgasme.

Hvad betyder det så at rumme hende?

Annonce:

Det kan betyde forskellige ting, afhængig af hvilke følelser der fylder hende, og hvordan de kommer ud.

Nogle gange skal du bare være der med hende og trøste hende lidt, hvis hun er ked af det.

Andre gange skal du måske stille uddybende spørgsmål til det, hun deler, og ellers lytte.

Andre gange igen skal du gøre noget for at standse hendes følelses- og tankemylder, hvis hun er på vej ud af en tangent. Det kan hun også have brug for, og det er en kunst at mærke, hvornår det er dét, der skal til.

Rumme
Det at rumme din kvinde kan altså se ud på mange måder, og det vigtigste er i virkeligheden din grundindstilling: At du tør forblive i kontakt med hende, selv om følelserne ruller.

At du kan danse og lege med hende midt i det, som en kaptajn der står fast og uforfærdet på dækket og fører skibet igennem den høje bølgegang.

Annonce:

Kaptajnen lægger sig jo heller ikke til at sove og siger ’den må du selv klare’, når der kommer en storm. Nej, han bliver stående.

Omvendt bliver han heller ikke stiv og holder krampagtigt fast i roret uanset hvad. Det han gør er at forsøge at holde kursen, men han forbliver hele tiden i kontakt med skibet, bølgerne og vinden, og navigerer efter dét fra øjeblik til øjeblik. 

Betyder det så, at du skal rumme hvad som helst, der kommer fra din kvinde, i en hvilken som helst situation?

Nej, det gør det ikke. Du er også kun et menneske, og der er også grænser for, hvad du kan rumme.

Indtryk
Men hvis du en gang imellem kan være der fuldt og helt med hende, når hun flipper ud, bliver ked af det, bliver jaloux, bliver for selvkritisk, etc - vel at mærke uden at du selv går i affekt - så vil det helt sikkert gøre stort indtryk på hende.

Annonce:

Hvis du kan forblive i kontakt med hende, rolig, afslappet, uden at prøve at lave hende om og uden at blive revet med at hendes følelser, så bliver du - i den situation - det anker, der kan give ro i hendes stormvejr. Og det vil styrke hendes tillid til dig.

Se det som kraft og energi. Hvad end der måtte skylle igennem hende af følelser, se det som kvindelig energi. Og forstå at dens frie flow er en forudsætning for hendes seksualitets frie flow. Hvis du hæmmer den ene, så hæmmer du den anden.

Når det bliver for meget
Et vigtigt spørgsmål: Hvad gør du så, hvis du virkelig ikke kan rumme hende i en specifik situation?

Det kunne være du simpelthen ikke har tid (det tager ofte noget tid at holde rum for følelsernes flod og ebbe), eller at du selv er fyldt op stress, arbejde og andet.

Det bedste, du kan gøre i den situation, er at trække din grænse på en fornuftig og respektfuld måde. Hvor du vel at mærke ikke kommer til at gøre hende forkert.

Annonce:

Du kunne f.eks. sige 'skat, jeg kan godt se at du er bevæget lige nu, og det er helt ok. Jeg har simpelthen bare ikke overskud til at forholde mig til det lige nu. Lad mig tømme hovedet lidt, så kan vi snakke om det om et par timer.'

Hvis du siger det på den rigtige måde, så virker det ofte rigtig godt. Der kan selvfølgelig være situationer, hvor din kvinde vil blive pissefornærmet over, at du siger sådan.

I de tilfælde må du forsikre hende om, at du ikke synes, der er noget galt med hende, og at du bare ikke har overskud lige nu.

Hellere tage den konflikt end at gå over din egen grænse og dermed risikere at blive så fyldt op, at du eksploderer - for det vil helt sikkert ikke styrke hendes tillid til dig. Så hellere sige fra i tide på en respektfuld måde.

Opsummerende kan du øve dig i at rumme din kvindes forskellige følelsesmæssige udtryk.

Byd dem velkommen. Det vil få din kvinde til at føle sig set og forstået, og det åbner hende mere end noget andet. Og øv dig også i at mærke, hvad det gør ved dig at rumme hende.

Annonce:

Mærk de følelser det måtte sætte gang i i dig, og øv dig i at lade dem skylle rundt i din krop, uden at du behøver at reagere på dem. På den måde undertrykker du ikke noget energi i dig selv, og undgår også at du eksploderer.

Samme grundprincip kan du også bruge til at mestre din seksuelle energi.

Jakob Kærgaard underviser mænd at mestre deres seksuelle energi: styrke potensen og holde længere i sengen. På vitalunit.com kan man tilmelde sig både onlinekurser og analoge kurser.

Sådan får du mere selvtillid i sengen

6 grunde til din potens svigter - og et par løsninger

TV: Styrk din potens - helt uden piller

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: