Hvis du kan dette, øger du kærestens begær

Denne slags person får mere sex

SEXPERT-TV. Sådan er den sexede kvinde

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv: Dette gør en kvinde sexet --

Er du lydhør overfor din kæreste?

Så får du sandsynligvis mere sex.

Ja, så enkelt er det faktisk, ifølge ny israelsk undersøgelse, der bestod af tre eksperimenter.

Forskerne ville finde ud af, hvordan par takler et af livets helt store paradokser: I parforhold søger vi intimitet og nærhed, men dette har en bagside: Intimitet kan på lang sigt føre til mindre begær.

Alle langvarige parforhold skal man andre ord kæmpe med tryghed og kedsomhed på en ene side og eventyr, erotik og utryghed på den anden.

Det nye studie peger på, at der under viser omstændigheder ikke behøver at være et paradoks.

Dybt forståelse og lydhørhed ser ud til at vedligeholde begæret.

I et af eksperimenterne skulle mere end 100 par føre dagbog i seks uger med fokus på især begær og opfattelser af partnerens lydhørhed.

Og her fremgår det, at når man ser sin partner som forstående og lydhør, føler man sig værdsat, ligesom man også synes, at partnerens værdi på kødmarkedet stiger - hvilket i sin tur betyder, at man føler større sexlyst:

- Seksuelt begær vokser af øget intimitet, og lydhørhed er en af de bedste måder, man kan booste denne flygtige følelse, meget bedre end vild sex, lyder det fra en af forskerne bag, Gurit Birnbaum.

God sex begynder udenfor soveværelset.

- Vores forskning viser, at personer, der er lydhøre og forstående overfor hinanden udenfor soveværelset, er i stand til at vedligeholde begæret, siger Birnbaum, der forklarer, at lydhørhed er så vigtigt, fordi det signalerer, at man åben og informeret virkelig går op i hvordan partneren har det, man investerer og viser forståelse på et dybt niveau.

I et godt parforhold tager man problemerne ved roden. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv - 23. sep. 2015 - kl. 20:55 Dette gør alle lykkelige par

Sexperterne - 29. dec. 2014 - kl. 23:44 Her er hemmeligheden bag det lykkelige forhold

Se også: Dette er det allervigtigste kvinder leder efter hos en mand

HERUNDER SEXPERT-TV OM SEXEDE MÆND: Det her tænder kvinder på

10 kommentarer
Vis kommentarer