Hvis manden tror dette om kæresten, er kvinden lykkeligst

Lave forventninger kan være en fordel...

Sexpert-tv: Her er kvindens signaler

Det er et velkendt fænomen, at manden misforstår kvindens sexlyst. Enten tror han, at hun har mere lyst, end hun egentlig har - eller også går han ud fra, at hun har mindre lyst, end hun rent faktisk føler.

Med forvirring og almindelig ulykke til følge.

Men nu viser ny undersøgelse, at en kvinde, hvis mand formoder, hun har mindre lyst til sex, end hun rent faktisk har, er mere tilfreds med sit samliv.

Hvaba?

Det hænger således sammen:

Forskerne fik en række par til at føre dagbog om deres sexlyst i 21 dage.

Helt overordnet undervurderede mændene omfanget af deres kæresters sexlyst. Og de kvinder, hvis mand altså troede, at kvinderne ikke havde så meget lyst, var både mere tilfredse og mere comittede til deres forhold.

(Foto: Colourbox) Sex & samliv Dette personlighedstræk afgør, hvor meget sex du har

Hovedforfatter på studiet, Amy Muise, forklarer her denne mærkelige fænomen, det kan skyldes, at disse mænd, der formoder, at kvinden ikke har lyst, lægger sig mere i selen for at få kvinden liderlig:

- Hvis en person overfortolker, hvor interesseret partneren er i at have sex, kan vedkommende måske føle, at han/hun ikke behøver at gøre noget for at få den rette stemning eller for at få kærestens opmærksomhed. Men hvis en person ser sin partner som en, der har mindre lyst (end hun  hun har) gør personen måske lidt ekstra at tænde den seksuelle gnist.

Det kan også skyldes, at maden måske synes, det er lettere at håndtere afvisninger, hvis han i forvejen ikke har så store forventninger - følelsen af at blive afvist er ofte forbundet med negative konsekvenser for parholdet.

Sexperterne Forvirret? Sådan viser hun sin sexlyst

Sex & samliv Du burde dyrke sex af disse grunde

Kys & kærlighed Her er de største trusler mod dit parforhold

HERUNDER SEXPERT-TV: Sådan du vise din lyst til sex:

Sexpert-tv: Sådan skal du vise dit begær

 

2 kommentarer
Vis kommentarer