I kærlighed er tre ud af fem ikke dårligt

Man behøver ikke at være et perfekt match for at få det til at spille

Sexpert-tv: Få gnisten tilbage

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Få sat ild i lysthuset igen --

'Two out of three ain't bad,' sang Meat Loaf i 70'erne og satte dermed ord på, at engang imellem må man med nøjes med mindre end det perfekte i et parforhold.

Lidt af det samme er parterapeut og datingguru Nichi Hodgson inde på i artikel på dailymail.co.uk.

Hun udvider dog paletten og siger, at hvis man bare matcher på tre ud af fem områder, har man gode chancer for, at et forhold bliver af længerevarende karakter.

De fem områder er: Det seksuelle, det følelsesmæssige, det spirituelle, det politiske og det uddannelse/job-relaterede.

Måske forventer du, at din partner skal dække eller matche alle dine behov inden for ovennævnte områder, men det er et svært ideal, som kan gøre dig evigt utilfreds/single.

'Hvis du har forbindelse på tre ud af fem af disse områder med din nuværende partner, er du godt kørende - ideelt set skal I have samhørighed på det område, der er vigtigst for dig,' lyder det i artiklen, hvor det foreslås, at du kan få mødt dine andre behov af vigtige personer i dit liv, venner, familie, kollegaer på de andre områder.

'Prøv det, før du dropper forholdet. Hvis der er omfattende sider i dit liv, du ikke er tilfreds med, vil det næppe blive bedre med et nyt forhold.'

Hvis sex er en kerneværdi for dig, og det netop er her, der er krise, kan du gøre følgende, ifølge Hodgson:

Tag samtaler om det sexliv, I har, og det sexliv, I drømmer om. Lav hver jeres liste om ønsker, og lov hinanden at være åbne overfor at prøve ting af.

Tag en sexpause. Det kan genantænde lystbålet at fjerne presset på sexlivet. Tal om, hvad der virker - og ikke virker.

Hvis alle andre dele af relationen spiller/I matcher på de andre områder, og det kun er ged i sexlivet, kan det være en - sidste - mulighed at åbne forholdet op ved, at den ene eller begge (eller sammen) dyrker sex med andre.

Her er det ekstremt vigtigt, at man får aftalt rammer og grænser - også at man har mulighed for at sætte bremserne i og fortryde.

Fem dårlige vaner der smadrer dit forhold

Løbet sur i sex? Her er løsningen

Sådan dræber du dit parforhold

Frække netflirts gav os sexlivet og parforholdet tilbage