Iza er gift på 15. år: Sådan holder mor til tre gang i sexlivet

Er det er en naturlov, at sexlivet langsomt, men sikkert sygner hen i det langvarige parforhold? 40-årig Iza har denne løsning

Iza er gift på 15. år: Sådan holder mor til tre gang i sexlivet

Sexbrevkassen: Jalousi efter tur i swingerklub.

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Det kan være farligt at åbne forholdet --

Det fleste undersøgelser på, at især kvinder sexlyst mindskes med tiden. Men flere eksperter peger på, at det kan skyldes, at kvinders libido lider under hverdagens tryghed.

Eksempelvis har psykolog og forfatter Wednesday Martin netop udgivet bogen ‘UNTRUE: Why Nearly Everything We Believe About Women, Lust, and Infidelity is Wrong and How the New Science Can Set Us Free.’

Hendes påstand er, at kvinder har mindst lige så meget lyst som mænd, men at kvinders libido vækkes af eventyr. Og det er der for lidt af i de fleste langvarige forhold.

Du kan høre podcast med Martin her.

Det eventyr og fareelement kan man finde i et forhold ved at åbne det. Åbne forhold kan være mange ting: Det er ikke kun som i DR’s ‘Ku godt, må godt,’ hvor begge parter må have andre partnere og endda forelske sig.

Mød Iza, som har en anden og mindre radikal version af et åbent forhold.

Liderlig
På twitter fremstår den 40-årige som en højspændt liderlig dansk kvinde, der lever et luksusliv i den erotiske overhalingsbane, hvor hun dagligt, på engelsk, giver udtryk for sine lyster.

Det viser sig, at virkeligheden og fantasien clasher lidt. Den 40-årige Iza residerer i en jysk provinsby sammen med sin mand og tre børn. Hun arbejder med udsatte unge.

Og er meget bevidst om sine lyster og hvordan de fungerer i hendes parforhold:

- Det er nok de færreste kvinder, som tør sige, hvad de har lyst til. Lysten og liderligheden. Kvinders lyst er druknet eller undertrykt af dem selv. Jeg tror, der går mange flere kvinder rundt derude, som undertrykker deres lyster, fordi de simpelthen er flove over, at de måske tænder på urinsex eller på at tage manden i soveværelset.

- Jeg tvivler på, at mine veninder gør særlig meget ved deres seksualitet, de undertrykker den og føler måske endda skam. Jeg er typen, der siger min mening og har altid gjort det, også i forhold til sex. Enten frastøder det folk, eller også bliver de enormt nysgerrige og tiltrukket af mig.

Er du klar til et åbent forhold? Her er tjeklisten

Åbent forhold
- Lever du og din mand i et åbent forhold?
- Min mand ved, jeg er på Twitter og under hvilket navn. Vi har et åbent forhold, men vi har aldrig benyttet os af det. Vi har haft trekanter med både mænd og kvinder sammen, men det har ikke været mere end et par gange. Min mand tænder på, at hans venner og bekendte synes, jeg er fræk. Han tænder på, at det er ham, der får min kærlighed og den fysiske del. Jeg har altid været meget flirtende, men kender vores interne grænser.

- For nylig blev jeg enormt liderlig i en chat med en fremmed mand. Det fortalte jeg min mand om, og så blev jeg i den grad knaldet hårdt op ad væggen, siger Iza.

Afstand er sexet

Grænser
Iza og hendes mand har forskellige grænser:
- Jeg er meget mere large, end han er. Jeg ville ikke have noget imod, hvis han havde sex med en anden kvinde, men den grænse ønsker han ikke at overtræde. Vi har prøvet swingerklub, men det sagde os ikke noget.

- Min mand og jeg har altid været meget åbne overfor hinanden og givet hinanden plads. Min mand har vidst fra dag et, at jeg skrev frækt med andre mænd og kvinder for den sags skyld, fortæller den 40-årige jyde.

I begyndelsen sms’ere hun frækt med fremmede, men efterhånden er hun gået over til twitter:

- På Twitter får jeg afløb for mine aggressioner, hvis jeg eksempelvis har haft en dårlig oplevelse på arbejdet eller i det hele taget, hvis jeg bare er i dårligt humør så forsvinder jeg ind i Twitters mørke verden af sex, lyst, perversitet og liderlighed.

Flirt og jalousi
- Hvad gør I ude i det virkelige liv?
- Jeg flirter, når vi er ude. Jeg er et meget udadvendt og flirtende menneske, modsat min mand, som er mere indadvendt overfor dem, han ikke kender. Han kan sagtens flirte, men med folk han kender. Vi lader hinanden flirte fordi vi ikke ønsker at hæmme hinanden. Samtidig har vi en kæmpe respekt for hinanden og kender de interne grænser.

For Iza er sex og kærlighed to forskellige ting:

- Hvis de to ting blandes sammen, er grænsen overskredet. Forstået på den måde, at jeg godt kan sige til min mand: ‘hende skal du da kneppe, men ikke dele dine inderste tanker og følelser med.’ Det er nok også derform jeg kan tænde på meget yngre mænd udfra devisen, hvad ved de om kærlighed og følelser.

- Hvad med jalousi?
- Jalousi eksisterer ikke i min verden. Den følelse kan jeg ikke bruge til noget. Ikke i forhold til min mand. Jeg er sikker omkring ham og sex. Jeg har oplevet det i andre forhold, men har lært at det i bund og grund handler om min egen usikkerhed. Min mand bliver jaloux, og jeg ved præcis, hvornår det sker. Hvis en mand viser for meget opmærksomhed og bliver forelsket i mig, hvilket er sket et par gange, bliver han jaloux.

- Jeg respekterer min mand og hans følelser. Vil aldrig bevidst såre ham, hvis han ved, jeg flirter med en mand, han er jaloux på, stopper jeg omgående.

Sådan er de åbne forhold - også

Tænding
Iza nyder magten og tændingen i sine online-relationer:
- Jeg skriver med mænd, tænder dem, og det tænder mig. En liderlig mand, der er fuldstændig i min magt af ord og stort set vil gøre alt for at få mig, er et kæmpe turn on for mig.

- Min mand har ind imellem læst med på samtalerne med mænd, der desperat vil have mig, den del tænder ham ekstremt. Han har mig fysisk, og at han så kan læse, at en mand i f.eks England vil have mig, ender ofte i det vildeste mest intense sex.

- Jeg har aldrig været min mand utro, fordi vi har lov til at have andre, hvis lysten er der. Lysten er der ikke, fordi vi ingen grænser har seksuelt. Vores sex liv er godt, fordi vi er åbne omkring vores lyster, vi deler dem ikke nødvendigvis, men så accepterer vi, at lysten er der, og jeg bruger mit frirum på Twitter til at dykke ned i mange af de forbudte ting.

- Mine tweets er baseret på mine lyster og behov. Jeg tweeter noget og udfører det efterfølgende.

På profilen er Iza ret dominerende uden at være decideret domina:

- Jeg har altid været meget dominerende i mine forhold. Jeg tror, vi alle har en eller anden fetich, vi enten undertrykker eller udlever på den ene eller den anden måde, siger Iza.

- Får du ikke lyst til at tage den skridtet videre, når du får en god fræk udveksling op at køre?

- Nej, jeg får rigeligt ud af at køre den online. Jeg bliver meget liderlig af det, hvilket min mand så får gavn af - eller mig selv.