Ja, det er en god ide at deles om opvask og gulvvask

Forsker: Lighed er erotisk

Foto: shutterstock.com.
Foto: shutterstock.com.
Følg Sex & Samliv

Huslige pligter er nogenlunde lige så sexede som skænderier, sure sokker og dræbersnegle. Og de er lige så uundgåelige

Og nu peger ny forskning på, at en ligelig fordeling er mest fremmende for sexlivet - altså lige fordeling af de huslige pligtger.

Der kommer jævnligt lignende studier i medierne, der peger i anden retning. Men det skyldes gerne enten misforståelser af forskningen og/eller at studierne er lavet i samfund, der ikke 1 til 1 kan overføres til danske forhold.

En historiker, Sharon Sassler  fra Cornell University har nu nærmere på kønssteroetyper, huslige pligter og sexfrekvens i parforhold.

Sassler skriver: 'Moderne par, der tror på en mere ligelig fordeling af de huslige pligter, er den eneste grupper, der har oplevet en øget sexfrekvens i forhold til tildigere. Andre grupper - inklusiv hvor kvinden tager sig af hovedparten af de huslige pligter - har oplevet er fald i sexfrekvensen. Dette er især bemærkelsesværdigt, fordi flere rapport verden over indikerer et generelt fald i sexfrekvensen i de seneste årtier.'

Tegnene på ægteskabelig succes har ændret sig betydeligt over de seneste 50 år, emner hun, fordi idealerne omkring heteroseksuel kærlighed har ændret sig:

'I dag er kærlighed baseret på en fælles interesser, aktiviteter og følelser. Engang var forskelle grundlaget for begær. I dag er lighed i stigende grad erotisk.'

Hvem der gør hvad, er angiveligt ikke så vigtigt som en overordnet lige fordeling. 

Ny forskning: Mænd der støvsuger får mere sex

Det er godt med al denne lighed. Men det kan også blive for meget. Det mener mandeterapeut i sexpert-tv herunder: Få gnisten tilbage i forholdet ved at dyrke jeres forskelle:

Sexpert-tv med Jakob Kærgaard: Få gnisten tilbage i forholdet

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind