Ja, swingere har også sex for kærlighedens skyld

Men i modsætning til monogame er de meget mere åbne overfor seksuelle signaler

Sexologen foreslår en trekant.

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Prøv en trekant --

Sexforskning for dummies: Swingere er mere åbne overfor sex end monogame.

Det er en af de lidet overraskende konklusioner på et videnskabeligt studie, som dog også har et par pointer af lidt mindre åbenlys karakter.

Undersøgelsen ser nærmere på, hvordan (sex-)personlighed hænger sammen med folks valg af parforhold. Har man forskelligt syn på sex, hvis man er swinger, i et åbent forhold eller er strikt monogam?

Ja, er det korte svar.

Det lidt længere lyder sådan her:

Der deltog 447 monogame, 80 i åbne forhold, 62 polyamorøse samt 62 swingere i studiet.

De udfyldte diverse spørgeskemaer, som belyser deres såkaldte socioseksualitet og deres erotofobi/erotofili.

Man har en åben socioseksualitet, hvis man fx sagtens kan dyrke sex uden følelser, har stor sexlyst, mener, at man kan dyrke sex for sex’ egen skyld, har mange sexpartnere, etc. Ligeledes man er erotofil, hvis man fx lægger mærke til mange seksuelle signaler og tænder på dem. Erotofob er det så det modsatte.

Man undersøgte også, om deltagerne ser sex som en samhørighedsoplevelse, hvor man kan smelte sammen med sin partner.

Fra arrangeret ægteskab til swingerklub

Konklusion
Og det viste sig, at swingere har den mest instrumentaliserede (sex som primært en fysisk nydelse) og åbne tilgang til sex, mens folk i åbne relationer er lidt mindre, mens de monogame er relativt set mindre erotifile og mindre sexglade.

Til gengæld var alle grupper meget enige i udsagn som: ‘Når sex er bedst, er det som to sjæle, der smelter sammen’, og ‘sex er den tætteste form for kommunikation mellem mennesker.’

Her kan du teste dine sexholdninger, som er en del af din socioseksualitet. I testen skal du angive, hvor enig du er i nedenstående spørgsmål.


Er din samlede score lav, har du sandsynligvis en åben socioseksualitet og dermed måske klar til at åbne dit forhold. Er den derimod høj, er du givetvis monogam.

Er du stadig sulten på mere, kan du her teste din mere erfarings- og handlingsorienterede socioseksualitet. I den test skal du desværre selv lave beregningerne.

Bedre sex
Tidligere kunne vi fortælle om et andet studie, hvor amerikanske forskere har haft fat i 1177 personer i monogame forhold og 510 i ikke-monogame forhold og spurgt dem om sexliv og samliv.

De polyamorøse var mere tilfredse med både sex- og samliv end de monogame. De havde dog ikke større sandsynlighed for at have fået orgasme med ved seneste sex end monogame, men det var mere sandsynligt, at de havde haft sex i løbet af de seneste to dage (48 procent mod 37 procent).

Swingere var mest tilfredse seksuelt, havde større sandsynlighed for at have fået orgasme ved seneste sex (92 procent mod 78 procent af en monogame). Det var også mere sandsynligt, at swingere havde haft sex de seneste to dage i forhold til de monogame (79 procent mod 37 procent). Men i modsætning til de polyamorøse var de ikke mere tilfredse med forholdet end de monogame.

Personer i åbne forhold, hvor man har en primær kæreste og tillader sex uden for forholdet under visse regler, havde ikke væsensforskelligt sexliv i forhold til monogame. Samme orgasme- og sexfrekvens, samme tilfredshed med sexlivet, men mindre tilfredshed med samliv.

Med andre ord har mange ikke-monogame mere sex og mere tilfredsstillende sex.

Danske par elsker hinanden - og med andre

Ekstra Bladet har tidligere talt med et par, Tilde og Jesper, begge i 30’erne og fra Aarhus. om deres kinky sexliv, som umiddelbart virker ganske almindeligt og fyldt af kærlighed:

- Vi har sex cirka to-tre gange om ugen. Vi synes egentlig ikke rigtig, vi har oplevet perioder, hvor den ene ikke havde lyst. Vi har vist begge et rimeligt godt sexdrive. Vi vil definere vores forhold som trygt, harmonisk og meget kærlighedsfyldt, siger Jesper til ekstrabladet.dk.

- Vi har ikke været swingere helt fra begyndelsen, men ret tidligt i vores forhold begyndte jeg at fortælle Tilde om min fortid indenfor dette miljø, som jeg havde en del erfaring med, fortæller Jesper.

Tilde havde på dette tidspunkt ingen erfaring med det, men en nysgerrighed og lyst til at udforske området mere. De begyndte derfor at tale en del om lyster og fantasier og kunne hurtigt mærke, at de begge tændte på at udforske dette område sammen:

- Vi besluttede os derfor for at besøge en swingerklub. Inden vi tog afsted snakkede vi meget om, hvad vi ville have ud af oplevelsen, hvad der var tilladt og ikke tilladt osv. Vi endte med at have en rigtig god og fræk tur derned og tog afsted et par gange mere, dog uden helt at opnå det, vi egentlig gerne ville, forklarer Tilde.

De har derfor nu en profil på scor.dk, som de har brugt til at finde en partner til deres seneste oplevelse.

- Vi havde længe snakket om at finde en ekstra mand til Tilde, men ikke for alvor gjort noget ved det. Men en lørdag eftermiddag kom vi til at snakke om det igen og kiggede lidt på scor.dk, dog uden at det blev til mere. Senere på dagen tog vi ud at spise. Under middagen kunne vi begge mærke at lysten til en fræk oplevelse stadig var der. Vi tog hjem, åbnede en flaske vin og gik på scor.dk igen, fortæller Jesper.

Aftalen er, at er det en ekstra mand, de er på udkig efter, er det Jan, der har kontakten og omvendt.

- Så jeg stod for søgningen og fik ret hurtigt kontakt med en mand, som jeg følte var den rigtige, siger Jesper.

De aftalte detaljerne, Tilde fik ikke så meget at vide, udover at denne mand ville dukke op senere på aftenen. De hyggede sig med snak, vin og musik:

Stemningen i luften var tyk af forventning og liderlighed. Kort inden gæsten ankom, blev Tilde beordret i lædernederdel og stiletter, fik blindfold på og lagt på maven på sengen.

Så bankede det på døren, og Tilde kunne høre Jesper tage imod gæsten, som kort efter trådte ind i soveværelset. Gæsten havde fået at vide, at alt var tilladt, bortset fra kys på munden.

- Det synes vi er intimt og privat, så det holder vi for os selv. Gæsten brugte derefter Tilde, som han havde lyst. Han havde fået at vide, at jeg måske ville deltage, måske ikke, siger Jan, der valgte at deltage udelukkende som fotograf og tog billeder og videoklip af Tilde, som blev taget både i fissen og røven af en fremmed og mørk mand.

- Det var en meget fræk følelse at blive taget af en fremmed med viden om, at ens kæreste optog hele seancen. Jeg havde under hele forløbet blindfold på og så aldrig gæsten, hvilket også var meget pirrende og frækt, siger Tilde.

En fuldtonet skandale

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.