Annonce:
Annonce:

Kæresten har knaldet en anden: Syv grunde til IKKE at tilgive det

Din kærestes opførsel efter sidespringet har stor betydning for, om du kan og skal tilgive det

Annonce:
Følg Sex & Samliv

--Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Sådan kommer I over utroskab --

En gang imellem kan et sidespring tilgives, og parret kan komme styrket ud på den anden side. Andre gange er utroskab utilgiveligt, især i kombination med din partners efterfølgende opførsel, og så er det tegn på, at I begge skal videre med jeres liv - hver for sig.

Den amerikanske psykoterapeut Robert Weiss kommer her med syv bud på, hvornår et forhold næppe kan overleve utroskab. Weiss, der har optrådt på Oprah Winfrey, CNN, New York Times og Huffington Post, er forfatter til flere bøger om det kontroversielle emne sexafhængighed - men derfor kan han alligevel godt have ret i sine betragtninger om utroskab.

At opdage at kæresten har været sammen med en anden, er givetvis en af de mest smertefulde erfaringer, man kan få. Tillidsbruddet kan føles som et sort hul, der åbner sig under dig.

Annonce:

Skal du atter have fast jord under fødderne, skal du kunne stole på ham igen. Det kræver stort arbejde af jer begge - men måske vil han igen knuse dit hjerte. Og hvis han gør det, er det sandsynligvis på en af disse måder:

Gør det igen
En betragtelig del af mænd, der er utro, er serielle sidespringere. De gør det igen og igen, næsten som narkomaner, der ikke kan stoppe. Selv efter de er blevet taget med bukserne nede. Om de ikke kan eller ikke vil holde op med at knalde med andre, er næsten irrelevant i det lange løb - de vil såre dig uanset.

Det gælder ikke alle mænd, for nogle føler selvfølgelig ægte fortrydelse og ændrer adfærd.

7 tegn på du skal tilgive utroskab

Løgn
Når en mand er afsløret i utroskab, er det en naturlig reaktion at fortsætte med at dække sig ind med løgne og hemmeligheder. Han indrømmer halve sandheder. Selv om han nok holder sig på måtten, vedbliver han at lyve på andre fronter.

Annonce:

For den svigtede partner kan det være lige så smertefuldt som utroskaben. Det er lige så ødelæggende for forholdet. Det er ikke det, han siger, det er løgnen i sig selv.

Tager ikke ansvar
Det var ikke min skyld. Det var faktisk dig, der drev mig ud i det. Eller det var hende, der forførte mig. Sådanne undskyldninger ligger lige til højrebenet for mange utro mænd.

Denne taktik med at fralægge sig ansvaret og forsøge at bortforklare og efterrationalisere kan være smertefuld for partneren, som jo helst vil have, at manden erkender sin skyld og sit ansvar. Han vil bare hellere give dig og andre skylden for sine dumme valg.

Fristet til utroskab? Sådan undgår du at falde i

Kræver tilgivelse
Ja, hvis I skal skal fortsætte som par, kræver det, at du på sigt tilgiver ham. Men nogle utro mænd tror, at det er alt rigeligt, hvis de blot undskylder, og så er den historie bag jer. Når det så hurtigt viser sig, at du stadig er vred, ked af det, såret og mistænksom, bliver han sur og frustreret.

Annonce:

Den type mand forstår ikke, at han med sine løgne og utroskab har nedbrudt din tillid til ham og til forholdet. Han fatter heller ikke, at du først kan tilgive og stole på ham igen, når han har gjort sig fortjent til det.

Køber sig aflad
Han kommer med smykker, blomster og weekendture til Paris. Han tror, han kan købe sig aflad. Han tror, det giver ham adgang til dit hjerte igen. Det virker ikke. Gaver, uanset hvor store de er, kan ikke fjerne den smerte, hans utroskab har plantet i dig.

Kontrol
Du har været ked af det, været vred, råbt og skreget, grædt. Det kan få nogle mænd til at true med skilsmisse og sågar vold - for at få dig til at være sød og rar igen, for at kontrollere dig. Men de forstår ikke, at det bare gør afstanden mellem jer endnu større.

Annonce:

Lægge dæmper
'Rolig nu, skat, så slemt er det ikke. Du ved, jeg elsker dig, jeg synes, du overreagerer.' Hans forsøg på at dæmpe dig virker måske lige i situationen, men de løser ikke det tillidsbrud, som hans utroskab har skabt. Faktisk er det ganske sårende, fordi han indirekte siger, at din vrede og sorg ikke er vigtig og relevant.

Frygt
Utroskab er en af de ting, der kan ændre dit liv på et øjeblik, og måske er det derfor, det også er en af de ting, vi frygter mest i det nære liv:

En hurtig leg med google peger på, hvordan nettet kan give et indblik i vores dybeste frygt:

Googler du 'er min mand', foreslår google, på baggrund af, hvad andre har søgt (og til dels hvad du selv har søgt tidligere), følgende:

 

Googler du 'er min kone', viser det sig, nogenlunde det samme billede:

 

Uagtet at kvinder tilsyneladende går med en latent frygt, velbegrundet eller ej, for, at deres mænd er til andre mænd, og at mænd derimod er bange for, at konen er psykopat, så ses utroskab som en meget reel trussel.

Fem gange du ALDRIG må være utro

Vores sexredaktør har tidligere begået denne klumme om situationer, hvor utroskab aldrig kan tilgives:

Jordemoder
Din kæreste er gravid, og alt er gået godt. Altså bortset fra at din elskede er sengeliggende, og hun de seneste måneder har følt sig som en strandet hval. Veerne begynder, og afsted til hospitalet, hvor frygt og forventninger afløses af en virkelighed så blodig, skræmmende og nåja, virkelig, at det næsten bliver uvirkeligt.

Din kæreste gennemspiller Linda Blairs rolle som djævlebesat i 'Exorcisten.' Måske er det derfor, du får øjnene op for en af de tililende jordemødre. Blid og omsorgsfuld, køn og bestemt. Lige hvad du trænger til.

Så i en pause mellem veer og skrig chatter du hende op ved saftbordet. Hun hedder Lotte, og da hun lægger sin hånd på din arm og spørger, hvordan du klarer det med noget, der minder om ægte varme i stemmen, stiger gråden til dine øjne. Hun giver dig et kram. Du holder fast i hende som en druknende til redningsbæltet.

Og din erektion er mærkbar. For jer begge.

Et kort, hektisk knald i rengøringsdepotet senere står du igen ved sin fødende kvindes side.

Bed til at hun ALDRIG. Som i A.L.D.R.I.G. nogensinde opdager, hvad der skete. Der findes muligvis et sted i verden, hvor du vil kunne høste lidt forståelse for din ugerning. Men der bor ingen kvinder. Eller familiemedlemmer.

Broderen
Du møder ham mest til festlige lejligheder, hvor han fremstår som både charmerende og beleven. Din kærestes lidt ældre bror er ofte din bordherre ved større familiesammenkomster, og denne, en konfirmation, er Tobias' første som selvvalgt single.

Om det skyldes hans penetrerende flirten, de rigelige mængder rødvin han hælder på dig, eller kedsomheden i dit parforhold, er uklart, men du mærker et behov for at fortælle om dine problemer, at høre om hans singleliv og smerten ved skilsmissen, og lade dig forføre af den intime stemning, I har bygget op.

Så det gør du. Og du er kun lidt overrasket, og du protesterer kun på skrømt, når Tobias senere presser dig op ad væggen i gangen uden for toilettet i de lejede festlokaler og stikker hånden ned i dine allerede våde trusser.

Han hiver dig ud på toilettet, hvor du ved selvsyn og selvsmag konstaterer, at det er din kærestes bror. Du ser på dig selv og på ham i spejlet, da han tager dig henover håndvasken, men den dårlige samvittighed er fortyndet af pludselig piksult, og du får faktisk orgasme.

Det har din kæreste hørt, for det er ham, der står derude og banker på.

Stemningen ved de næste mange familie-tamtam'er er stram. Meget stram.

Kærestens datter
Du synes faktisk ikke selv, du er en gammel gris. Du kan da ikke gøre for, at kvinder på 23 år kan se fuldstændigt forrykt lækre ud. Det hele strutter, dirrer, gynger, det er som om attributterne bare VIL ud af det tætsmygende træningstøj, som din kæreste datter altid vimser rundt i, når du er på besøg.

Amalie er lige så dejlig som din kæreste. Bare 25 år yngre. Så selvfølgelig kan du ikke lade være med at smugkigge. Det er der ingen, der opdager.

Tror du.

Men kvinder ved altid, når de er målet for et begærligt, penetrerende blik. Og de ved også, når andre kvinder er det.

I fantasien har du allerede knaldet hende mange gange, hvor I har overrasket hinanden i badet. Men du havde ikke set den komme, da du møder Amalie på vej hjem fra byen, hvor I begge har fået så rigeligt. Hun får lov at overnatte i din lejlighed, så hun ikke skal betale en formue i taxi hjem.

Hun låner en tandbørste og en sofa. Hun har samme smag i undertøj som sin mor, konstaterer du, da hun børster tænder i t-shirt og hipsters, der smyger sig ind imellem de kødfulde balder.

Du kommenterer, at de gode røvgerner er stærke i hendes familie. Og hun trækker op t-shirten, vender siden til, klasker sig selv i røven og spørger, om du da synes, hun har en god numse.

Hun er alt for ung til dig, hun er din kærestes datter, det er helt forkert, tænker du igen og igen, mens du skamfuldt nyder, hvordan hendes hofter roterer mod dine, inden du får en udløsning, alt for hurtigt, som ligeså hurtigt afløses af skam og 'du må aldrig, aldrig sige det til din mor.'

Det gør hun heller ikke. Hun siger det til sin veninde. Der siger det til sin mor. Der siger det til din kærestes mor.

Så fik du ødelagt et ellers godt parforhold og en stærk mor-datter-relation.

Lærerinden
Du følger stadig dit barn ind i klasseværelset om morgenen. Den nye klasselærer virker omsorgsfuld og kompetent. Hun smiler altid til både dig og din dreng.

Det gør din kone så sjældent for tiden.

Jette er dansklærer og har været heldig, da der blev delt bryster ud. Du ved ikke rigtigt, om det er en flirt, eller om Jette bare er sød.

Da hun til klassefesten holder dit blik lidt længere end nødvendigt, er du ikke så usikker længere, og når du så tager hende henover over projektoren i 3C's klasseværelse, er du helt sikker.

Lige så sikker er din kæreste på, at jeres unge skal skifte skole, og at lærerinden burde fyres, og at du må flytte: Det er svært at forklare din ni-årige søn og hendes mor, at det, du laver med lærerinden, er et acceptabelt skole-hjem-samarbejde.

Chefen
Preben er ikke din mands chef for ingenting. Alfahan med høj cigarføring og en målrettethed, der er påtrængende og tiltalende. Som mange andre ledere er han også en smule psykopat. Ikke på 'jeg skærer dine bryster af og knepper dine øjenhuler American Psycho'-måden. Bare på den mere hverdagsagtige 'jeg tager, hvad jeg vil have, og er pisse ligeglad med andre'-måden.

Og det kan virke attraktivt og uimodståeligt, især når din egen kæreste er sådan lidt leverpostej.

I mødes privat til udvidede parmiddage, som du ofte glæder dig lidt mere end klædeligt til. Hans ret lækre kone stimulerer dit konkurrence-gen, og du tager tager dig selv i at grine højt højt af hans vittigheder og svinge med håret.

Suget i dit underliv skaber næsten vakuum, da du en eftermiddag modtager en sms fra chefen med nummereret på et hotelværelse i indre by. At du også skal være nøgen under frakken, når du dukker op, efterlader dig åndeløs ved din arbejdsstation.

Du gør, som han beordrer. Du bilder dig selv ind, at der faktisk ikke er din skyld.

It's beyond your control.

Det er også ude af din kontrol, når din mand opdager sms'erne.

Han mister sit job, du mister ham, og I taber begge to lidt selvrespekt.

Chefen er ligeglad. Han er jo chefen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: