Kærligheden kan ikke streames

Du har flirtet dig gennem sommeren, men nu er du klar til den der kæreste. Men kærligheden kan ikke streames

Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen Sexpert-tv fra arkivet: Sådan får du mest ud af første date --

Angiveligt er der jo flere singler end nogensinde - eller i hvert fald flere, der bor alene, og det burde alt andet lige give dig langt flere muligheder for fangst, når du kaster snøren i datinghavet.

Den danske journalist og mandeblogger på mandensmanual.dk Ole Grosen fortæller, at netdating og datingapps på overfladen virker fremmende på mulighederne for at få en kæreste:

- Teknologien er glimrende til at komme i kontakt med mennesker, du ellers ikke møder. Men vi bliver så optaget af de tilsyneladende uendelige valgmuligheder, at de dels lammer os, dels begynder vi at tro, at alt drejer sig om os selv. Det er et dårligt udgangspunkt for at være to, påpeger Grosen.

- Først og fremmest spænder vi ben for os selv. Vi skal leve optimalt, have den rette karriere, fantastiske børn, spændende ferier og hele tiden udvikle vores personlighed. På den baggrund skal en partner også være perfekt, selv om ingen af os er det i virkeligheden. Mange mener, at de har krav på 'lykke on demand', som om kærlighed kunne streames.

Ole Rosen opfordrer kærestesøgende singler til at skrue ned for egne krav og forventninger:

- Mange oplever en date som en stressende situation i stedet for bare at nyde et andet menneskes selskab i en times tid uden bagtanker. Men der er ingen trylleformularer eller skudsikre metoder til at finde en kæreste. I stedet kan vi blive mere opmærksomme på ikke at gøre de ting, der helt sikkert vil sabotere processen for både os selv og andre. Vi kunne overveje, om det var smartere at ændre vores holdninger og adfærd, siger Ole Grosen, der her kommer med ti råd til, hvordan du får en kæreste.

Og de gælder uanset om du er mand eller kvinde.

Tre grunde til at elske moderne dating

10 bud på at date godt og realistisk:

1. Vi tror, livet skal være perfekt. Vi stiller urimeligt høje krav til os selv og i endnu højere grad til en kommende partner. Livet er og bliver en rodebutik. Lær at leve med det.

2. Vi tror, onlinedating beskytter os mod frygten for at blotte os og den smertefulde afvisning. Niks, flirt og følelser kræver, at vi åbner os, og det gør os sårbare. Tør vi ikke det, lurepasser vi, og resultatet bliver derefter.

3. Vi tror, at alle de lækreste mennesker står til rådighed for os, blot fordi vi kan se deres datingprofiler på en skærm. Det gør de som regel ikke. Når vi surfer alene på nettet, glemmer vi let, at der også på et datingsite er mange, der konkurrerer om de mest attraktive.

4. Vi tror, vi kan sidde med det ene øje på skærmen og det andet på en tjekliste og udvælge en partner, som om det var tøj, vi bestilte. Vi er begyndt at se andre mennesker som produkter med features. Vil du selv betragtes som en rekvisit? Det vil andre heller ikke.

5. Vi vil sikre os, at den anden er 'en god investering,' inden vi overhovedet siger ja til en kop kaffe. Den erfaring er dog først tilgængelig efter nogle år. Ingen får et kig i krystalkuglen, så du må tage en chance. Vil du have garantier, så køb en brødrister.

6. Vi forventer, at vi passer naturligt sammen fra dag et, når vi udvælger hinanden så omhyggeligt - ikke at vi behøver at tilpasse os. Du vil opdage, at I har mange flere facetter, og at de sjældent er udtryk for det perfekte. I bliver nødt til at gå på kompromis masser af gange.

7. Vi får let et oppustet selvbillede, fordi venner og familie bekræfter os i, hvor dejlige vi er. De færreste af dem involverer sig dog nok til at være helt ærlige over for os. Langt de fleste mennesker er gennemsnitlige og ganske almindelige. Hold op med at tro, at du er unik.

8. Vi lader hinanden hænge frit i luften, især i netdating, uden at sige klart ja eller nej. Vi frygter nej'et, men tør ikke ja'et til et nyt menneske, fordi vi tror, der vil komme nogen, der er endnu bedre. Vi fortjener jo det bedste. Hvis det passede, havde vi nok sådan en partner allerede.

9. Vi er forkælede. Vi forventer, at vi får tilfredsstillet vores behov her og nu, som om andre mennesker er en playliste, vi kan redigere efter eget ønske - ellers går vi vores vej. Det er umodent. Bliv voksen, og vær tålmodig.

10. Vi spilder tiden på igen og igen at løbe efter mennesker, der nok er lækre, men som ikke føler sig tiltrukket af os, fordi de mener, at de har bedre muligheder. Om de har ret er ligegyldigt. Vil du have en kæreste, må du vælge mellem dem, du kan lide, og som også kan lide dig.

Forvirrer dig

HERUNDER SEXOPLYSNING TIL DET DANSKE FOLK FRA SEXPERTERNE:
Sexperterne: Hvornår er man kærester

Fem typer du IKKE skal være kæreste med

Seks grunde til at hade dating

Syv ting du skal vide, hvis du vil date en mor eller far

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind