Klar til julefrokost: Se hvad hun gør når hun vil score dig

Nok er det ofte manden, som tager det første skridt, men det er kvinden, som laver oplægget

-- Herover Sexpert-tv fra arkivet: Er du i tvivl, om hun er klar til dig? Sexologen giver dig kvindens scoresignaler --

Hun er ret nam-nam, som hun står der og hænger i baren med veninden. Og efter en fadbamse og en snaps til afstivning mander han sig op og siger hej-hej på en tilpas lummer-ironisk facon. Og føler sig lidt som en helvedes karl for at turde tage initiativ på den måde.

Men måske havde hun allerede sendt signaler til ham om, at han gerne må komme nærmere - hvilket altså betyder, at det faktisk er hende, der har taget initiativet.

Det forklarer sexforsker og psykolog Lucia O’Sullivan.

Hun gennemgår forskning om vores parringsstrategier og -taktikker i legens første faser. Her tror manden ofte, at det ham, der tager det første skridt. Men det viser sig altså, at det snarere er kvinden - i hvert fald er det hende, der kridter banen op.

Se også: 10.000 følger scoretricks fra kultbog

Kødmarked
I studier har forskere observeret mænd og kvinders adfærd på kødmarkedet, med særlig fokus på non-verbale signaler. Man konstaterede, at kvinder sendte signaler til mænd, der interesserede dem, for at hjælpe disse mænd lidt på vej.

Lucia O’Sullivan forklarer, hvilke signaler kvinderne bruger - tegn på interesse, som mænd altså kun indirekte opfatter:

En kvinde går ind på en bar med en gruppe venner og veninder. Hun ser sig om i lokalet, får øje på en mand, hun finder attraktiv. De får øjenkontakt. Hun holder den, hæver øjenbrynene og smiler, bryder kontakten, ser op, afbryder øjenkontakten igen. Hun groomer sig lidt; berører sit hår, åbner kroppen og vender den mod ham.

Så er han fanget ind. Han tager kontakt, og hun fortsætter sine nonverbale signaler: Hun åbner sig ved at vende håndflader og håndled op, rører lidt ved sig selv, fx en let hånd ved sin kavalergang, blotter halsen. Parret begynder at synkronisere bevægelser, de smiler, læner sig ind imod hinanden.

Forskningen peger på, at hvor de fleste kvinder selv vil kunne beskrive de ovenstående 'jeg er interesseret - bare kom nærmere'-signaler, er manden ganske ubevidst over, at han har modtaget dem - han tror i stedet, at det simpelthen er ham, der har taget initiativet til kontakten

Sexperterne Sexpertens bedste scoretricks

Forudsiger
Faktisk har forskere præcist kunnet forudsige resultatet af mænd og kvinders interaktioner alene ved at se på kvindernes non-verbale signaler. Omfanget af signalerne er et vigtigt parameter her.

Kvinder, som sender mange signaler, men som er jævnt attraktive, får flere henvendelser, end meget attraktive kvinder, som ikke sender så mange signaler.

Så er der selvfølgelig alle de mænd, der henvender sig, selv om der ikke er blevet sendt signaler i deres retning.

De er typisk dårlige til at afkode signaler og bliver hurtigt afvist, fx ved at kvinden vender sig bort, lægger armene over kors, undgår øjenkontakt - hvilket de så heller ikke fatter som afvisninger…

Prøv disse fire scoretricks

Plejer du også at stå der i hjørnet med flakkende blik, svedigt fumlende en øl i hånden, mens potentielle 'ofre' defilerer forbi uden at ænse dig? Og ender det med som oftest med, at du patter på alt for mange flasker og ikke på, nåja, patter?

Well, du er ikke alene. Men der kan være hjælp at hente, for det der med at score handler bare om at kende fire grundregler:

Den svenske scorekonge Henrik Fexeus giver på expressen.se fire effektive basisregler for alle scoringer.

1. Tag ikke datingen så alvorligt - det er en almindelig fejl at få nedtur over et fejlslagent scoreforsøg. Det er der absolut ingen grund til. For få minutter siden havde du måske aldrig set vedkommende før. Du anede intet om hans eller hendes eksistens, så det burde ikke påvirke din selvtillid, om personen er sur eller uinteresseret.

2. Vis, at du er noget værd - der intet så attraktivt som en mennesker, der signalerer, at han eller hun er noget værd. Selvtillid er sexet, uanset hvad man ellers synes om personen. Så selv om du ikke umiddelbart har masser af selvtillid, så kan man lade som om på en måde, så andre tror, man har det. Ret ryggen, smil og se folk i øjnene.

3. Find en god grund til at tage kontakt - for at undgå at virke som en totalt desperat tosse, så find på et eller andet, der bryder isen. Gerne en kæk kompliment eller et spørgsmål, som sætter en samtale i gang.

4. Kort tid - det kan være en fordel at tidsbegrænse din tilstedeværelse ved den potentielle scoring. Du må ikke virke klæbende. Ubevidst vurderer vi det, der ikke er for meget af, højt. Så hvis du kan få modparten til at tro, du også har andet at lave end at hænge savlende over vedkommende, kan han eller hun slappe af, for så ved personen, at hun/han ikke hænger på dig hele aftenen.

Resten er op til kemien, dig og din selvfølgelig ganske betydelige charme.

Se også: Slip din indre julebuk løs

HERUNDER SEXPERT-TV FRA ARKIVET: Få scoretricks af orgasmeeksperten:

Det handler om at tænde et andet menneskes indre glød. Ikke nødvendigvis seksuelt, selv om flirten sagtens kan have sensuelle eller seksuelle over- og undertoner. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Kunsten at flirte

Du kommer langt med humor og (selv-)ironi, når du vælger scorereplikker. (Foto: Colourbox.com) Sex & samliv - 29. sep. 2010 - kl. 16:08 Dette er landets bedste scorereplik

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen