Læserne: Sådan er den gode kæreste

Vi har fået læserpanelet til at komme med bud, hvordan en kæreste burde være

Sexpert-tv: Sådan er den gode kæreste

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Test dig selv - er du en god kæreste? --

13 danskere fortæller, hvad de mener en kæreste skal gøre. Og samtidig svar de på,. om de selv er gode kærester.

Martin, 36: Balance
For mig er den gode kæreste en, som kan finde balancen imellem at være overbærende og samtidig kritisk over for sin partner. Det er farligt at stille krav, men mindst lige så forholdsdræbende at undlade helt.

Både jeg og min kæreste giver hinanden plads til at følge vores drømme, dyrke vores hobbyer og nyde vores separate venner. Men vi forventer også, at man tager fremtiden seriøst, at man engagerer sig i sine studier og sit arbejde. Vi forventer, at den anden part er omsorgsfuld, tager initiativ og ofrer fritid på den andens interesser. Den gensidige deltagen i hinandens liv, på næsten alle aspekter, synes jeg er det vigtigste for os.

Om man så altid får gjort det 100 procent, efter job og sport er overstået, er vel så spørgsmålet. Men det var så her det overbærende element kom ind.

Bent, 37: Skal være der
En god kæreste for mig er en, der er der uanset hvad. Og min kæreste er der bestemt. I forhold til om jeg selv er en god kæreste, er jeg det nok ikke, da jeg ikke udtrykker mig verbalt nok om følelser. Jeg er der praktisk for hende og hendes børn. Gode kærester skal være på bølge med hinanden følelsesmæssigt og seksuelt. Min erfaring er, at på det seksuelle skal man gerne ville gå den samme vej. Min kæreste er en god kæreste. Mine erfaringer er, at et forhold holder ikke, hvis den ene er til vaniljesex og missionærstilling og den anden er eksperimenterende.

Sexperterne - 23. maj. 2016 - kl. 19:44 Dette burde alle mænd vide om kvinder

Cille, 17: Ven
En god kæreste for mig er, at han skal være min bedste ven som jeg så bare kysser og krammer kærligt. Jeg skal kunne stole på min kæreste, jeg synes nemlig, at det er vigtig at der ikke opstår jalousi, når man er hver for sig. En god kæreste skal for mit vedkommende også være charmerende, imødekommende og selvfølgelig behandle en pænt.

En god kæreste får dig til at grine, giver komplimenter og viser dig frem til sine venner og familie for at vise at han/hun er glad og stolt af at have dig som sin kæreste. En god kæreste gør også en god indsats for at komme godt ind og imponere dine venner og familie.

Jeg mener, jeg selv er en god kæreste, men jeg synes også, det hænger sammen med, om man passer godt sammen som par.

Marie, 37: Eksperimenterende
Den gode kæreste er opmærksom, ærlig, hjælpsom, fræk, kærlig, rosende, tro, eksperimenterende. Både min partner og jeg er ovenstående. Det er også det, der gør vores dagligdag og sexliv er helt fantastisk. Når jeg får kærlighed og nærvær uden det behøves have seksuelle undertoner, vil jeg ham meget mere. Plus vores SMS-korrespondance i løbet af dagen enten om kærlighed eller sex gør, at jeg ved, han er opmærksom på mig og vores forhold.

Louisa, 28: Åbne sig
En god kæreste for mig er en person, som altid er der for en - både i gode og dårlige tider. Nu har jeg været sammen med min kæreste igennem mange år, og vi har oplevet hinanden både været ekstatiske af glæde, men også være helt nede i kulkælderen.

En god kæreste for mig er en, der tør åbne sig for sin partner, både når det kommer til personlighed, seksualitet, fantasier og lukke en anden person helt ind. En god kæreste er en, der skaber tryghed, både igennem sit væsen og ved at være stabil. Alder, køn, seksualitet, udseende, væremåde og andre ting har i min verden ingenting at gøre med, om man kan være en god kæreste. Det hele kommer an på det, som personen lægger i forholdet, og om man som kæreste kan og tør tage imod det, ens partner giver en. 

Jeg ser mig selv som værende en god kæreste, men jeg er også bevidst om, at der er punkter, hvor jeg kan blive en endnu bedre kæreste. Jeg prøve at være en god kæreste ved at gøre de ting for min egen kæreste, som jeg selv ønsker at få igen fra ham.

Min partner er en fantastisk kæreste. Han er åben, lyttende, hjertevarm, og han forstår at give mig den støtte og de skub, der skal til for, at jeg får opnået og klaret de ting, som jeg sætter mig for. Han er støttende og vejledende, ligegyldigt hvilke syrede ideer jeg kommer med, så er han altid klar til at tage det til overvejelse. Han er et stort legebarn, og sammen holder vi hinanden unge, ved at gøre spontane og til tider dumme ting.

Jan, 60: Omsorgsfuld
En god kæreste er omsorgsfuld, hensynsfuld og kærlig, og hun viser dagligt, at hun både elsker og begærer mig. Og så giver hun sex nok og viser mig under sex'en, at hun virkelig gerne vil have mig fysisk. Hun er ikke bange for at tage initiativ både i sengen og inden. Hun må også gerne prale lidt af mig (ikke kun seksuelt) til sine veninder.

Jeg bestræber mig på at være en god partner på alle måder. Inkl. at lave god mad til min bedre halvdel. Du må spørge hende om det lykkes. Min kæreste lever ikke op til de krav, jeg har nævnt, så hun risikerer at blive udskiftet.

Sexperterne - 19. apr. 2016 - kl. 22:39 Prøv dette, og kvinder vil æææælske dig..!

Sofie-Silja, 39: Polyamorøs
I min verden er en god kæreste/et godt forhold, når man lytter til hinanden, at man går på kompromis, ikke bruger noget, der er sket for lang tid siden, hvis man diskuterer/debatterer. Man giver snor, giver plads til hobbies, venner osv, laver ting sammen og hver for sig. Interesserer sig for hinanden og hinandens interesserer. Via mit sexliv er jeg også polyamorøs, så jeg vil også give plads til, at han har andre kvinder, jeg vil dog gerne vide, at han tager ud til dem og hvem de er, men så længe mine behov er dækket, så gerne for mig.

Om jeg er en god kæreste, ja det ved jeg så ikke, men jeg håber, at jeg er, for med de forhold, jeg har oplevet i min vennekreds, tænker jeg ofte, hvor lidt der skal til for, at de kunne have et virkelig godt forhold.

Søren, 31: Giver plads
Jeg mener, at en god kæreste er en, som giver plads til de forskelligheder, vi alle har som mennesker. Samtidigt skal en god kæreste kunne stå fast på sine egne grænser og ideer, uden at dette bliver en fastlåst situation. Kompromis i et forhold er i mine øjne noget af det vigtigste, der findes, sammen med åbenheden for at forstå og prøve ting sammen med sin kæreste. Her tænker jeg ikke specifikt seksuelt, dette gør sig også gældende for andre fritidsinteresser.

I det forhold jeg har med min kone, har vi været heldige, at en stor del af vores fritid har kredset om den samme interesse - det er derigennem, vi mødte hinanden. Men samtidig har vi givet plads til hinanden og accepteret, at vi hver især også har andre interesser.

Jeg har fri mulighed til at være sammen med mine venner, som jeg deler interesser med, og der har aldrig været sure miner over for den mængde tid og penge, jeg har brugt på mine interesser. Samtidigt har min kone forsøgt at interessere sig og involvere sig i flere af mine interesser.

Alt i alt vil jeg mene, at min kone er en god partner, da hun som nævnt har åbnet sig op over for mine interesser, samtidigt med at hun har skabt en base for os som familie.

Jeg mener også selv, at jeg er en god partner for min kone, da jeg mener, det er vigtigt at have plads hver især, og dette giver jeg. Samtidig har jeg et job, som giver tryghed i hverdagen både økonomisk og også i fremtidsperspektiver for os som familie og par.

Tina, 45: Under huden
En god kæreste er en, som er under huden på mig. En jeg kan fornemme snart ringer eller snart står uden for døren og åbner, før han har ringet på eller låst sig ind. En som forkæler én med kys og nærhed, ikke nødvendigvis gaver (men ville være rart), en som sætter pris på mit selskab og lytter til mig, uden at afbryde og lader mig tale færdig. Lytter til ham.

Jeg havde et forhold, hvor jeg behandlede ham som konge, mens han blot lå på sofaen - det er IKKE et ideelt forhold for mit vedkommende, når jeg selv synes, jeg er forstående, vil tale og grine sammen med ham. Opleve noget med ham, såsom udflugter, biffen (men selv der falder han i søvn). Der var kun en lyd fra ham: snorken. 

Kys & kærlighed - 26. maj. 2016 - kl. 22:05 Hvis manden tror dette om kæresten, er kvinden lykkeligst

Joy, 31: Loyal
En god kæreste er for mig loyal. Det er det aller vigtigste og efter et langt forhold med en, der bestemt ikke var det, er det klart det vigtigste for mig. Alt andet kan ligesom komme hen af vejen. Jeg synes selv, jeg er en god kæreste, er husmor om dagen og 'luder' om natten- og har endelig fundet en der tackle det hele på en voksen og loyal måde. Min nye kæreste er verdens bedste kæreste og har virkelig vist mig hvad kærlighed er.

Birte, 39:
For mig er en god kæreste en, som giver frihed til den, man er, og giver støtte og opbakning til at udvikle sig både sammen og individuelt. Jeg mener helt bestemt, at jeg er en god kæreste, jeg forsøger meget at støtte, lytte og overraske med små pudsige indfald. Jeg viser MEGET min hengivenhed til en kæreste, når jeg har nogen (jeg er single nu).

Foto: shutterstock.com. Sexperterne - 19. jul. 2016 - kl. 23:03 Fem typer du IKKE skal være kæreste med

Inge, 35: Lytter
En god kæreste er en, der lytter, men også en, der tør sige til og fra. Det er en, der ikke er bange for at sige højt, hvad man ønsker af tilværelsen, men samtidig viser hensyn til, at man ikke nødvendigvis altid skal være enige.

Om jeg selv er en god kæreste... tja det vil jeg da helst tro jeg er, men jeg indrømmer gerne, at jeg har skullet arbejde med ikke altid at være den, der er den styrende i forholdet. Jeg har været så vant til at klare mig selv, at jeg tit glemmer at værdsætte, at min mand jo altså også kan en hel del.

Min partner er en god kæreste, fordi han tager sig godt af mig, men også husker sig selv. Han lader ikke egne behov være de vigtigste, men han glemmer dem heller ikke. Han er god til at sørge for, vi begge har den frihed, som vi har behov for.

Jeg havde en kæreste engang, som absolut kun ville bestemte ting på sin måde, helt specifikt handlede det om at kysse. Han insisterede på, at den måde, han kyssede på, var den eneste rigtige. Og selv om han ellers var sød og sjov, så var den påståelighed til sidst for meget. Men der skal jo også være nogle grunde til, at ting ikke går.

Jonas, 43: Forståelse
En god kæreste er en, der forstår dig. Ikke nødvendigvis er enig med dig, men forstår hvorfor du tænker/mener/føler, som du gør. En som kan udvise empati, og som vil gå på kompromis med egne mål for at hjælpe/støtte dig.

Jeg mener selv, at jeg er en god kæreste, der tænker på min partner og som kan forstå og respektere hendes holdninger og meninger. Endvidere vil jeg strække mig langt for at støtte hende i at nå hendes drømme og mål. Jeg kan ikke klage over min partner, som i den grad også har forståelse for mine drømme og ønsker.

Sexperterne - 30. aug. 2016 - kl. 16:52 Test dig selv: Er du en god kæreste?

Sexperterne - 11. mar. 2016 - kl. 20:47 TV: Kærester eller bare bollevenner?

Sexperterne - 5. okt. 2016 - kl. 19:58 Ni tegn på at jeres forhold er levedygtigt

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere