L.O.C og Christiane faldt i Syvårskrisen

De sværeste år i et ægteskab er mellem det 4. og det 8. Parterapeut forklarer hvorfor

Christiane og LOC er gået fra hinanden. (Foto: Mogens Flindt)
Christiane og LOC er gået fra hinanden. (Foto: Mogens Flindt)

Var det den klassiske Syvårskrise, som fældede kendisparret L.O.C og Christiane Schaumburg-Müller O'Connor, var den rappende truckersøn og den dansende skuespillerinde bare for forskellige, og hvad går begrebet ud på?

Ifølge tal fra Danmarks statistik her og her kommer syvårskrisen ikke helt præcist til udtryk i skilsmisseprocenterne - men der er dog flest brudte ægteskaber, som er mellem fire og otte år gamle.

Se tallene i bunden af artiklen.

  Liam og Christiane sammen til Voice-finalen i 2012. (Foto: Mogens Flindt) Danske kendte Så har L.O.C. fået det første frække tilbud

Som ministre og embedsmænd ofte fremfører vil heller ikke sexolog og parterapeut ikke udtale sig om den konkrete sag, men har disse principielle betragtninger:

- Når forelskelsen har lagt sig, og euforien falder, så starter redebyggerfasen, hvor man har stor fornøjelse af at bygge bo, indrette sig og skabe rammerne for et liv sammen. Alt er godt, parforholdet trives, man bruger tid sammen, snakker, dyrker sex, oplever… lyder det fra Thuesen:

- Og så er det, at man skal være opmærksom på ikke at ende i 'de praktiske grise'-fasen, hvor man primært er hinandens praktiske bagland, og alt går op i 'har du hentet dit og hvorfor har du ikke sørget for dat.' Samværet handler om kalender-koordinering og at skabe tid og plads til egne aktiviteter, så man risikerer at hente energi og glæde udenfor parforholdet. Parforholdet kommer til at være en drænende energityv frem for et sted, hvor man oplever tryghed og glæde.

(Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto) Sex & samliv Sexologen om Helmig og Renée: Derfor er et brud godt

- Så der er god grund til at holde øje med udviklingen i parforholdet og både nyde hverdagens sysler og samtidig skabe de gode fælles oplevelser, som kan være alt fra en picknik i haven, en morgentur ud i skoven kl. 4 for at opleve naturen vågne til et wellness-ophold med nydelse og champagne. Man skal også huske at bruge tid på at interessere sig for hinandens dag og oplevelser, tanker om fremtiden og det, der sker i ens liv.

- Jeg synes en god huskeregel er, at man burde give samme opmærksomhed og engagement til sin kæreste som til sin gode ven. Så er der god basis for, at forholdet overlever den famøse syvårskrise, siger Rikke Thuesen.

Umiddelbat ligner det da også et mismatch mellem truckersønnen fra Aarhusforstaden og den pæne Frederiksbergpige fra den højere middelklasse?

- Forskellige baggrunde kan være en stor fordel, fordi der opstår større polaritet. Gadedrengen kalder på det løsslupne og vildskaben i 'den pæne pige,' og modsat kan 'den pæne pige' give ham bedre mulighed for at få fat i hans sårbarhed og se, at han ikke altid behøver være så barsk. Der er stor polaritet på maskulin/feminin i disse typer - så parret får lov til at dyrke og mærke forskellighederne på den gode måde, siger Thuesen.

- Omvendt kan forskelligheden være så stor og kerneværdierne så forskellige, at de på sigt ikke føler sig forstået af hinanden, at det bliver sværere og sværere at rumme hinandens forskelligheder, og man sidder med undren og kigger på den person, man før fandt så fascinerende og eksotisk og spændende, og som nu er en, man slet ikke kan nå.

- Når der er stor forskel på baggrunde og værdier, er det virkelig vigtigt, at man ser forskelligheden som mulighed for selv at vokse som menneske og lære og se nye perspektiver på livet og de mennesker vi er.

 

Det skal ud på bordet, så I kan kigge godt på det begge to. Den ene taler først, den anden lytter uden at afbryde og med så åbent et sind, som man kan mestre, siger Bentzen, der her kommer med opskriften på det perfekte skænderi. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Red dit parforhold med et godt skænderi

Det skal ud på bordet, så I kan kigge godt på det begge to. Den ene taler først, den anden lytter uden at afbryde og med så åbent et sind, som man kan mestre, siger Bentzen, der her kommer med opskriften på det perfekte skænderi. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Red dit parforhold med et godt skænderi Brokkehovedet & Bitchen: Vi går hinanden på nerverne efter tre år. (Foto: colourbox.com) Sex & samliv Syvårskrisen begynder efter tre

Det skal ud på bordet, så I kan kigge godt på det begge to. Den ene taler først, den anden lytter uden at afbryde og med så åbent et sind, som man kan mestre, siger Bentzen, der her kommer med opskriften på det perfekte skænderi. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Red dit parforhold med et godt skænderi

Du behøver ikke have tænkt længe over, hvad du skal sige, eller hvordan du nu skal forklare dig. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Her er parforholdets værste fjende

12 kommentarer
Vis kommentarer