Mænd vil både have sex med unge sild og gamle koner

Mænd får smag for ældre kvinder med alderen, men de bliver aldrig trætte af at kigge på smukke, unge piger, konkluderer forskere i et nyt studie

Foto: Thomas Borberg/Polfoto
Foto: Thomas Borberg/Polfoto

Indtil nu har forskere i seksuel tiltrækning været meget optagede af at forstå, hvorfor midaldrende mænd foretrækker ungt kød.

Men ifølge et nyt finsk studie blandt 2.655 mænd og kvinder vokser mænds interesse i ældre kvinder betydeligt, i takt med at de selv bliver ældre.

De beholder dog interessen for de yngre kvinder og har dermed en meget bred skare af potentielle partnere. Det skriver forskning.no ifølge Videnskab.dk:

Læs mere på Videnskab.dk: Mænd vil have faste bryster – men er uenige om størrelsen

Anderledes står det til med kvinderne, hvis seksuelle interesse er rettet mod en væsentlig mere snæver gruppe mænd. Kvinderne svarede oftest, at de ville have jævnaldrende eller lidt ældre sexpartnere.

Deltagerne i studiet var mellem 18 og 50 år og blev i et spørgeskema spurgt ind til, hvor ung og gammel en potentiel sexpartner måtte være. Der var hele 11 års forskel på mændene og kvindernes svar – både ved maksimum-alder og minimum-alder.

De blev også spurgt ind til alderen på deres faktiske sexpartnere, og uanset drømme og lyster viste undersøgelsen her, at både mænd og kvinder ender under dynen med nogen, der er tæt på deres egen alder.

Læs mere på Videnskab.dk: Duer ikke, væk: Forskere afslører datingmarkedets faldgruber

- Ganske vist findes der mænd, som er interesserede i yngre kvinder. Men det er mere sandsynligt, at de også kan lide kvinder på deres egen alder, siger Jan Antfolk, psykolog ved Åbo Universitet i Finland og hovedforfatter af studiet,-  til forskning.no ifølge Videnskab.dk.

Biseksuelle og homoseksuelle deltog også i studiet. Deres svar afveg ikke synderlig fra de heteroseksuelles, men der var dog en interessant forskel.

Homoseksuelle mænd havde generelt lidt større sandsynlighed for at få et forhold med en stor aldersforskel.

 

Andre artikler på Videnskab.dk

Forskers sexvideo sex over tre millioner gange

 

Hvad sker der, når man stener?

 

Alien-lignende skelet er et medicinsk mysterium

 

 

20 kommentarer
Vis kommentarer