Man kan sagtens være frodig og smuk

Med en kampvægt på over 100 kilo er hver dag kvindernes kampdag for Tess Holliday, der også slår et slag for at give trætte mødre mere empati på jobbet

Se trailer til Cofessional.

-- Over artiklen her kan du se trailer med frodige Tess og andre modeller i 'Confessional' --

Det er ikke let at være nogen. Det er svært at have det svært. Og det er en kamp at være tyk, især når ens kampvægts er på den tunge side af 100 kilo.

Men plus size-modellen Tess Holliday kæmper en brav kam for at vise, at overvægtige også er smukke.

Seneste har den 31-årige brite deltaget i modefotografens Scott Nathans video-projekt 'Confessional,' hvor 100 kvinder i alle aldre, farver og størrelser poserer foran kameraet - nøgne og uden sminke.

Kvinderne fik enkel instruktion: Lyt til musikken og se ind i kameret.

Ideen bag den sort/hvide video er vist noget med at bekæmpe objektificeringens voldsomme kræfter med empati og at bekæmpe stereotypiske forestillinger om, hvad skønhed er.

Tess har lagt en snas fra sin del af videoen sin Instagram-profil, hvor hun næppe tilfældigt også gør opmærksom på, at hun lancerer en badetøjsserie, der passer til alle kropstyper.

Holliday kalder sin badetøjsserie Modcloth. Foto: instagram.com/tessholliday.
Holliday kalder sin badetøjsserie Modcloth. Foto: instagram.com/tessholliday.
 

- Jeg har ikke mødt mænd, der decideret er gået efter mig, fordi jeg er stor. Ikke så vidt jeg ved, siger B. til ekstrabladet.dk (Arkivfoto: shutterstock.com) Sex Jeg er stor, frodig og fræk

For nylig blev hun mor for anden gang, og det har kostet blod, sved og nattesøvn, hvilket blandt andet har betydet, at hun har fået udslæt i ansigtet. Som ikke er så heldigt, når man er model - plus size eller ej, som hun skriver på sin Instagram:

'Min selvtillid har fået sig et knæk efter denne fødsel, og det var først i morges, at jeg indså hvorfor: Presset over at skulle se godt ud på jobbet blev for meget. Når dit ansigt slår ud pga. ammehormoner og total udmattelse af søvnmangel, poser under øjnene, udslæt og tørre, røde pletter og dertil ingen energi til at arbejde eller til forlade sengen - hvordan klarer man det? Hvad hviler man i sig selv, og hvordan undgår man at føle, man skuffer sin kunde, nr man møder op udmattet og pjusket? skriver hun og stiller et spørgsmål, som mange nybagte mødre (og fædre) stiller sig selv:

'Hvor er balancen? Hvor er medfølesen? Er der nogen som helst arbejdspladser, der udviser forståelse, når man møder om med minus ti procent, fordi børnene ikke lod dig sove, og man bare hellere vil blive under dynen og græde?'

Kys & kærlighed - 5. jul. 2016 - kl. 10:07 Værsgo: 222 kilo fed sexappeal

Se også: Derfor skal du aldrig body shame en kvinde

Se også: Her er de frækkeste STORE sexmodeller

Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere